Obavijesti

Sport

Komentari 91

Umro Johan Cruyff: Velikan je izgubio bitku s opakom bolesti

Umro Johan Cruyff:  Velikan je izgubio bitku s opakom bolesti
1

Legendarni nizozemski nogometaš Johan Cruyff umro je u 69. godini života. Cruyff se posljednjih mjeseci borio s rakom pluća. Umro je u svom domu u Barceloni

VIDEO

Johan Cruyff preminuo je u 69. godini života u svom domu u Barceloni. Srce legendarnog nizozemskog nogometaša prestalo je kucati nakon višemjesečne borbe s opakom bolesti. Vijest je potvrdio nizozemski nogometni savez. 

Ubrzo nakon objave o smrti velikana, mnogobrojni sportaši, navijači, zaljubljenici u nogomet, klubovi i reprezentacije odali su mu počast na društvenim mrežama.

Evo zašto je Cruyff jedan od najvećih igrača svih vremena...

Otac modernog nogometa

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nizozemski velikan udario je temelje modernog nogometa. U igračkoj karijeri s Ajaxom je osvojio naslove europskog prvaka 1971., 1972. i 1973. godine, osvojio je i šest titula u nizozemskoj ligi, a potom je prešao u Barcelonu za koju je igrao pet godina te je osvojio jedan naslov prvaka i španjolski kup.

Cruyff je s nizozemskom reprezentacijom bio predvodnik "totalnog nogometa", a vodio je "tulipane" do finala Svjetskog prvenstva 1974. godine u kojem je njegova Nizozemska izgubila 2-1 od Zapadne Njemačke.

Kao trener osvojio je dva naslova prvaka s Ajaxom te Kup kupova, u osam godina na klupi Barcelone osigurao je Kataloncima prvi naslov europskog prvaka 1992. godine, a naslov u španjolskom prvenstvu osvajao je četiri godine u nizu, od 1991. do 1994.

Cruyffu su u listopadu prošle godine dijagnosticirali rak pluća koji je posljedica višegodišnjeg pušenja. Nedavno je Cruyff rekao da nakon medicinskih tretmana vodi 2-0 protiv raka i bio je pozitivan oko oporavka. No bolest se vratila u još jačem obliku.

"Uvijek ćemo te voljeti. Počivaj u miru", objavila je Barcelona na službenoj stranici.

Nizozemac je igrao za Barcelonu četiri godine u sedamdesetim godinama, a osam godina bio je trener katalonskog kluba (1988-1996).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...