Obavijesti

Sport

Komentari 20

United dotaknuo dno: Izgubio glavnog sponzora i hrpu love

United dotaknuo dno: Izgubio glavnog sponzora i hrpu love
1

Glavni sponzor Manchester Uniteda je Chevrolet, koji je 2014. s 'crvenim vragovima' potpisao suradnju na sedam sezona vrijednu 450 milijuna eura. Htjeli su ju produžiti, dodati još novih 600 milijuna eura, ali...

VIDEO

Teška su vremena za navijače Manchester Uniteda i Milana. Nekad najveći svjetski klubovi, danas uglavnom predmeti sprdnje i pošalica u društvu.

Lako se nama zafrkavati ili primati šale na vlastiti račun. Prije ili kasnije nogometni divovi vratit će se tamo gdje i pripadaju. No, u upravama klubova proživljavaju pravi pakao i gube kredibilitet te značajna sredstva od glavnih izvora prihoda. A to je nešto si niti jedan veliki klub ne može priuštiti u današnjem nogometnom biznisu.

Pokretanje videa...

00:22

Glavni sponzor Manchester Uniteda je Chevrolet, koji je 2014. s 'crvenim vragovima' potpisao suradnju na sedam sezona vrijednu 450 milijuna eura. Ugovor automobilskog i nogometnog giganta važeći je do 2021. godine i još donedavno Chevrolet je bio spreman ponuditi novih 600 milijuna eura za idućih šest sezona kako bi se njegov logo isticao na jednom od najpopularnijih svjetskih nogometnih dresova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Međutim, dug je i širok put koji vodi u propast. Dovoljno vremena imali su čelnici Uniteda za izgraditi dobru momčad s dobrim menadžerom i konačno početi postizati rezultate kakvi doliče klub takvog renomea.

U tome nisu uspjeli i sve zvijezde koje su zadnjih godina stizale u klub jednako su tako otišle. Alexis Sanchez, Angel Di Maria, Memphis Depay... Nitko se nije uspio zadržati dulje od dvije sezone, a jedina prava zvijezda kluba Paul Pogba u konstantnom je ratu s upravom i navijačima.

Takva podloga marketinški ne odgovara Chevroletu, koji uložen novac želi iskoristiti u vidu promocije svojeg brenda putem prepoznatljivih lica Uniteda. Pogba je jedina istinska zvijezda, David De Gea je već nekoliko sezona na izlaznim vratima, a Marcus Rashford još nije zvijezda tolikog kalibra da bi bio glavno prepoznatljivo lice Uniteda.

Odlazak glavnog sponzora znači dolazak drugog, no pitanje je tko će htjeti uložiti ogroman novac u klub koji ne postiže dovoljno dobre rezultate i koji nema prave igrače koje može iskoristiti za promociju.

Teška vremena su na Old Traffordu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...