Obavijesti

Sport

Komentari 44

United srušio City u 94. minuti i osvojio 19. Community Shield

United srušio City u 94. minuti i osvojio 19. Community Shield
10

Community Shield ponudio je prvu priliku dvjema momčadima iz Manchestera da odmjere snage. Nakon uzbudljivog preokreta slavili su oni crveni iz Manchestera

VIDEO

Nogometaši Manchester Uniteda po 19. puta u povijesti osvojili su Community Shield, odnosno engleski Superkup. Na Wembleyju su s 3-2 svladali gradskog rivala Manchester City.

Iako je Manchester United bio prilično dominantan u prvom poluvremenu, prednost 2-0 u svlačionicu su ponijeli nogometaši Cityja. Prvi pogodak su postigli u 38. minuti. David Silva izveo je s desne strane slobodni udarac, a branič Joleon Lescott glavom je s ruba peterca proslijedio loptu u mrežu. Pogriješio je 20-godišnji David De Gea, novi, španjolski vratar Uniteda, koji je na golu zamijenio umirovljenog Edwina van der Sara. De Gea je ostao ukopan na golu umjesto da je istrčao na ubacivanje.

No, De Gea je još više pogriješio prilikom drugog pogotka Cityja, kojeg je u 45. minuti postigao Edin Džeko. Reprezentativac Bosne i Hercegovine odlučio se na udarac iz velike daljine, s otprilike 30 metara. De Gean je i njegov niski udarac trebao braniti, ali lopta je ipak pored njega prošla i završila u mreži.

No, u nastavku je Manchster United pokazao snagu svog karaktera i momčadi. Nastavio je još žešće napadati gol Cityja, te je već do 58. minute stigao do izjednačenja. Prvo je u 52. minuti nakon ubacivanja iz slobodnog udarca Chris Smalling poentirao s pet metara nogom, a onda su šest minuta kasnije, gledatelji mogli vidjeli i najljepšu akciju na utakmici koja je kulminirala golom Nanina. Brzim dodavanjima i izmjenama mjesta Rooney i Nani su izbacili obranu Cityja iz igre, a na kraju je Cleverley krasnim dodavanjem gurnuo Nanija u šansu, koju je Portugalac i realizirao.

Do kraja su i jedni i drugi imali svoje šanse, ali se činilo nakon ulaska u sudačku nadoknadu da će o pobjedniku odlučivati udarci s bijele točke.

No, u 3. minuti sučeve nadoknade, Rooney je izbacio loptu iz svog kaznenog prostora i očistio opasnost. Kompany i Clichy kao da se nisu mogli dogovoriti koji će od njih dvojice pokupiti loptu. Na kraju je po nju krenuo Kompany, koji je bio bliži. No, Nani je u punom sprintu spretno oduzeo loptu, sjurio se sam prema Hartu, zaobišao ga i gurnuo loptu u praznu mrežu za veliko slavlje Manchester Uniteda.

Po četvrti puta u zadnjih pet godina je družina Alexa Fergusona osvojila Community Shield. Oni su i najtrofejniji s 19 naslova, a prati ih Liverpool s 15. Manchester City je propustio osvojiti svoj četvrti.


FA Community Shield:


Manchester United – Manchester City 3-2 (Smalling 52, Nani 58, 90+3 / Lescott 38, Džeko 45)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica