Obavijesti

Sport

Komentari 4

Upitan mu je EP i SP: Srebrni Martin mora napustiti klub...

Upitan mu je EP i SP: Srebrni Martin mora napustiti klub...
1

Damir Martin, olimpijski srebrni napušta VK Trešnjevku jer mu nije dozvoljeno raditi s trenerom Srećkom Šukom. Čak su ga gurali i u dvojac s Martinom Sinkovićem....

VIDEO

Damir Martin u Riju nije osvojio zlato, no za nadljudsku borbu, prvo sa samim sobom, a potom i s Maheom Drysdaleom u finalu veslačkih samaca, utrci koja je završila ludim fotofinišem, Vukovarac je zaslužio naklon, poštovanje i titulu 'hrabrog srca' za sva vremena.

Osam mjeseci kasnije Martinu je ugrožena i karijera. Veslački klub Trešnjevka prekinula je suradnju sa Srećkom Šukom kao Damirovim trenerom, te olimpijski srebrni želi napustiti klub.

- Ne znam što bih vam rekao, ovo je strava i užas. Iza svega stoji sukob mog trenera Srećka Šuka i predsjednika HVS-a te člana uprave VK Trešnjevke Branimira Bašića. Nije prihvaćen Šukov program, ne znam zašto, pa nemam drugog izbora nego pronaći novi klub u kojem ću moći nastaviti raditi sa svojim trenerom. Iz VK Trešnjevka rekli su da je Šuk bezobrazna i nemoralna osoba te da me ne može trenirati - rekao je Martin.

Europski prvak u samcu ima jedan veliki problem. Ne zna što će se dogoditi kad promijeni sredinu, odnosno, hoće li moći veslati u istoj godini i za drugi klub.

Ako neće moći, to znači da propušta EP i SP. E, to bi bio veliki propust HVS-a i svih uključenih u veslanje. Jer osobni sukob dvojice ljudi ne bi smjeli dovesti u pitanje sezonu, pa i karijeru jednog velikog veslača.

I nije to sve, Damira se čak guralo u dvojac s Martinom Sinkovićem jer njegov brat Valent trenutačno je ozlijeđen. I na taj način ga se željelo udaljiti od Šuka.

- Nisu krivi za ovo ni Martin ni trener Nikola Bralić, ali sve ovo je vrlo neugodno. Martinu je ponuđen novi dvojac, ili da vozi skif protiv mene. Sinković, naravno, čeka svog brata da zaliječi ozljedu te će veslati u skifu. No problem je što ja nisam dobio nikakav izbor nego sam tek nedavno saznao za to, a EP je vrlo blizu, odnosno prva utrka Svjetskog kupa na kojoj će se odrediti putnik na Europsko prvenstvo - rekao je Damir.

A na EP može ići samo jedan. Martin Sinković je u velikoj prednosti jer on u skifu trenira već od studenog i tempira formu za taj EP, a Damir, uvjeren da će bez problema izboriti nastup u Beogradu, više je usredotočen na jesenski SP.

- Martin je trenutačno u puno boljoj formi od mene, puno je brži. Ja sam zbog svega morao promijeniti svoj program kako bi bio spreman za tu utrku Svjetskog kupa. Stvarno se igraju sa mnom - rekao je Damir.

Novi klub već je odabrao, u njemu će moći trenirati sa Šukom i nastaviti osvajati odličja. Samo da mu dopuste veslati i raditi jer Damir Martin to je i zaslužio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom