Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Upitan mu je EP i SP: Srebrni Martin mora napustiti klub...

None Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Damir Martin, olimpijski srebrni napušta VK Trešnjevku jer mu nije dozvoljeno raditi s trenerom Srećkom Šukom. Čak su ga gurali i u dvojac s Martinom Sinkovićem....

Damir Martin u Riju nije osvojio zlato, no za nadljudsku borbu, prvo sa samim sobom, a potom i s Maheom Drysdaleom u finalu veslačkih samaca, utrci koja je završila ludim fotofinišem, Vukovarac je zaslužio naklon, poštovanje i titulu 'hrabrog srca' za sva vremena.

Osam mjeseci kasnije Martinu je ugrožena i karijera. Veslački klub Trešnjevka prekinula je suradnju sa Srećkom Šukom kao Damirovim trenerom, te olimpijski srebrni želi napustiti klub.

- Ne znam što bih vam rekao, ovo je strava i užas. Iza svega stoji sukob mog trenera Srećka Šuka i predsjednika HVS-a te člana uprave VK Trešnjevke Branimira Bašića. Nije prihvaćen Šukov program, ne znam zašto, pa nemam drugog izbora nego pronaći novi klub u kojem ću moći nastaviti raditi sa svojim trenerom. Iz VK Trešnjevka rekli su da je Šuk bezobrazna i nemoralna osoba te da me ne može trenirati - rekao je Martin.

Europski prvak u samcu ima jedan veliki problem. Ne zna što će se dogoditi kad promijeni sredinu, odnosno, hoće li moći veslati u istoj godini i za drugi klub.

Ako neće moći, to znači da propušta EP i SP. E, to bi bio veliki propust HVS-a i svih uključenih u veslanje. Jer osobni sukob dvojice ljudi ne bi smjeli dovesti u pitanje sezonu, pa i karijeru jednog velikog veslača.

I nije to sve, Damira se čak guralo u dvojac s Martinom Sinkovićem jer njegov brat Valent trenutačno je ozlijeđen. I na taj način ga se željelo udaljiti od Šuka.

- Nisu krivi za ovo ni Martin ni trener Nikola Bralić, ali sve ovo je vrlo neugodno. Martinu je ponuđen novi dvojac, ili da vozi skif protiv mene. Sinković, naravno, čeka svog brata da zaliječi ozljedu te će veslati u skifu. No problem je što ja nisam dobio nikakav izbor nego sam tek nedavno saznao za to, a EP je vrlo blizu, odnosno prva utrka Svjetskog kupa na kojoj će se odrediti putnik na Europsko prvenstvo - rekao je Damir.

A na EP može ići samo jedan. Martin Sinković je u velikoj prednosti jer on u skifu trenira već od studenog i tempira formu za taj EP, a Damir, uvjeren da će bez problema izboriti nastup u Beogradu, više je usredotočen na jesenski SP.

- Martin je trenutačno u puno boljoj formi od mene, puno je brži. Ja sam zbog svega morao promijeniti svoj program kako bi bio spreman za tu utrku Svjetskog kupa. Stvarno se igraju sa mnom - rekao je Damir.

Novi klub već je odabrao, u njemu će moći trenirati sa Šukom i nastaviti osvajati odličja. Samo da mu dopuste veslati i raditi jer Damir Martin to je i zaslužio.

Komentari (4)
  • a bruke... veslanje je sport koji se nalazi na financijskim marginama,i nije baš popularan među klincima - i sada glavonje iz kluba idu olimpijskog doprvaka ...bati u zdrav mozak :/

    5. 4. 2017,   17:37
  • Sramota

    5. 4. 2017,   23:07
  • Politika

    5. 4. 2017,   21:50