Obavijesti

Sport

Komentari 3

Đurđevčanke oduševljene: Ovaj novi stadion izgleda svemirski

Đurđevčanke oduševljene: Ovaj novi stadion izgleda svemirski
6

Novi stadion u Đurđevcu ima umjetnu travu i udovoljava svim Fifinim kriterijima za odigravanje međunarodnih utakmica. Izgrađene su nove svlačionice, prostorije za suce, delegate, soba za doping kontrolu...

VIDEO

Nogometašice Graničara u nedjelju su istrčale na novoizgrađeni Gradski stadion u Đurđevcu gdje su u četvrtfinalu Ženskog hrvatskog nogometnog kupa ugostile Viktoriju iz Slavonskog Broda u drugoj ligi sjever-zapad.

Novi stadion u Đurđevcu ima umjetnu travu i udovoljava svim Fifinim kriterijima za odigravanje međunarodnih utakmica. Izgrađene su nove svlačionice, prostorije za suce, delegate, soba za doping kontrolu, konferencije za novinare...

- Sve smo to izgradili svojim sredstvima, jer nam je cilj da mladi u Đurđevcu imaju vrhunske uvjete za sport. Samo ovog vikenda je odigrano sedam susreta i umjetni travnjak kakvim se mogu samo rijetki u zemlji pohvaliti je pokazao da je odlična investicija - govori nam gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sam teren je koštao tri milijuna kuna, dok stadion zajedno sa pomoćnim igralištem koji se dovršava, te parkiralištem i prilaznim stazama, košta 12 milijuna kuna.

Uz 220 natkrivenih mjesta na tribinu se može smjestiti oko 1000 gledatelja. No, predviđeno je i uređenje tribine i na suprotnoj strani.

Trener Graničara Mladen Tudić na raspolaganju ima 24 igračice, a uz seniorski sastav nedavno je ušlo i 15 djevojčica. Svoje oduševljenje novim stadionom i uvjetima nije krila ni najiskusnija igračica u redovima Graničara Marica Korolija.

Nastupala je i u nekoliko klubova prve Ženske nogometne lige i čim su se stvorili uvjeti, došla je u Đurđevac. Kaže da joj je stadion nadomak Novigrada Podravskog i da će tu završiti svoju bogatu karijeru.

Ništa manje nije oduševljena uvjetima ni 17-godišnja Matea Pecek, koja je došla u redove đurđevačkog drugoligaša iz Bjelovara, jer se tamošnji ŽNK Bjelovar raspao. 

- Ovo sam do sada samo mogla vidjeti na televiziji i maštala sam da ću igrati na takvom terenu. Sve izgleda svemirski – kazala nam je srednjoškolka iz Bjelovara koja putuje tri puta na tjedan u Đurđevac kako bi se bavila onime što voli.

Uz nogometašice, tu su i njihovi muški kolege koji se natječu u 4. ligi i podnijeli su zahtjev za nastup u novoj 3. ligi koja se formira od jeseni, jer ispunjavaju sve kriterije potrebne za taj rang natjecanja. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...