Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Urar s Medvjedima: Imam više utakmica nego što je treninga

None Foto: Goran Stanzl/PIXSELL 2

NOVI MEDVJED Ginem za tuđi klub, ali ja to volim. Hokej je moj život, rekao nam je Igor Jačmenjak (39), igrač Zagreba koji je bez razmišljanja priskočio u pomoć Medveščaku

O, gle, i Đebo je na treningu, čulo se s leda kad se pojavio Igor Jačmenjak.

Taj 39-godišnjak trebao je imati i više nego zaslužen slobodan dan, no pristao je na razgovor iako, kako sam kaže, ne zna više u kojem je gradu i za koji klub igra.

POGLEDAJTE VIDEO:

Jačmenjak, inače igrač Zagreba, novo je pojačanje Medveščaka. Zbog financijskih problema, iz Medveščaka su usred sezone otišli trener i gotovo svi strani igrači, a klubu je EBEL dopustio veći broj zamjena kako bi dovršili sezonu, no isključivo s igračima s hrvatskim državljanstvom. 

- Mi iz Zagreba i igrači Mladosti priskočili smo Medveščaku u pomoć bez puno razmišljanja. Razlika je između Hrvata i stranaca što mi ionako ne igramo za novac - smije se Jačmenjak koji, uz to što je legenda hrvatskog hokeja, ima i posao. 

Već 16 godina radi za poznatog urara Lebarovića, koji održava zagrebačke javne satove. 

- Da ne radim kod prijatelja i kuma, teško bih ispunjavao sve obaveze na hokeju. Treninge imamo jednom tjedno i to je sve na amaterskoj razini, no otkad sam u Medveščaku, teško je sve uskladiti - kaže Igor.

Jedan njegov tjedan, primjerice, izgledao je ovako - u srijedu utakmica za Zagreb, u petak trening s Medveščakom, a poslijepodne utakmica, u nedjelju trening sa Zagrebom, u ponedjeljak s ‘Medvjedima’, u utorak put u Innsbruck na utakmicu, povratak kasno u noći, pa u sedam ujutro na posao...

- Od 25 igrača koje Medveščak trenutačno ima na raspolaganju, nas desetak radi. Teško nas je uopće dobiti sve na treningu, jer imamo i klupske obaveze, a kamoli uigrati. No mislim da bi se iz ovoga kaosa moglo izroditi i nešto dobro. Sad napokon igramo sa svojim, hrvatskim klincima, pa da vidimo kamo će nas to dovesti. Evo, od Innsbrucka smo u gostima izgubili 3-2, a tako je igrao i Medveščak u najboljim danima - optimističan je Jačmenjak. 

Igra već 34 godine, prošao je reprezentaciju, igrao u Turskoj, Sloveniji, Srbiji, čak i Južnoj Africi. I ne misli prestati. 

- Sad se malo tražim na poziciji beka, jer sam zadnje tri godine bio napadač - kaže Igor. 
Čini se da se snašao, ako je suditi po golu na utakmici protiv HCB Bolzano Foxesa.    

- Do 15. veljače imamo još 40-ak utakmica. Toliko inače odigram u tri sezone. Vidjet ćemo, tko živ, tko mrtav, ali nema predaje - završava Jačmenjak. 

 

Komentari (12)
  • Izmuzli pare dok ih je bilo, sad će ostati dužni par sto milijuna i promjeniš ime i ajmo iz početka

    1. 1. 2019,   12:11
  • Đebo je car !😁

    1. 1. 2019,   12:43
  • Kakva je ovo lakrdija postala s hokejom

    1. 1. 2019,   14:43