Obavijesti

Sport

Komentari 160

Staklo s Maksimira palo pokraj djece! Izbjegnuta je tragedija...

Staklo s Maksimira palo pokraj djece! Izbjegnuta je tragedija...
13

Sa zapadne tribine u ponedjeljak navečer pao je veliki prozor i to na dijelu gdje nema zaštitnih mreža. I to sve dok su prolazili ljudi. Srećom, nitko nije ozlijeđen...

VIDEO

Maksimir se raspada! U ponedjeljak je sa stadiona Dinama pao veliki komad stakla u trenutku kada je u blizini bilo dosta prolaznika i djece. 

Prema fotografiji se čini da je riječ o velikom prozoru, a na tom dijelu zapadne tribine s koje se urušilo staklo nisu postavljene zaštitne mreže. Srećom, nije bilo ozlijeđenih pa je izbjegnuta moguća tragedija jer je teško i zamisliti što bi se dogodilo da je nekome od mališana staklo palo na glavu.

U ponedjeljak navečer Zagreb je pogodilo jako nevrijeme, puhao je snažan vjetar i padala kiša. 

Uoči utakmice Hrvatske i Azerbajdžana koja se igrala na Maksimiru podno donjeg dijela zapadne tribine primijetili smo postavljene zaštitne mreže. One su duge oko 100 metara i široke oko osam metara, a sastavljena su od kombinacije žice i mreže u kakvu se obično pakiraju krumpiri.

Pokretanje videa...

00:18

Kamenje padalo na automobile, u opasnosti su i ljudi

Iz redarske službe rekli su nam kako se u ovo doba godine, kasnu zimu i rano proljeće, kad popušta led, znalo događati da kamenje pada na automobile koji su parkirani ispod prostorija Dinamove uprave. Naravno, velika je opasnost i za ljude koji prolaze ispod te tribine.

Dinamu smo nakon utakmice Vatrenih na kojoj je bilo 23 tisuće navijača poslali upit o stanju u kojem se nalazi stadion, a iz kluba je brzo stigao odgovor.

- Nastavno na Vaš upit priopćavamo da je GNK DINAMO samoinicijativno i vlastitim sredstvima financirao postavljanje zaštitne žičane mreže ispod tribine zapad. Povod za taj postupak bio je slučaj otpadanja dijela betonskog bloka podnožja tribine, kojom prigodom je oštećen osobni automobil u vlasništvu djelatnika GNK DINAMO. Ovom investicijom spriječili smo buduće slične događaje, u cilju zaštite života naših djelatnika, navijača i drugih korisnika stadiona Maksimir kao i njihove imovine - objasnili su iz kluba.

Maksimir se urušava?! Uefa: 'Hitno stavite zaštitnu mrežu!'
Maksimir se urušava?! Uefa: 'Hitno stavite zaštitnu mrežu!'
Dinamo: Betonski blok je pao, mrežom želimo zaštititi ljude
Dinamo: Betonski blok je pao, mrežom želimo zaštititi ljude

Dinamo je u utorak sazvao izvanrednu konferenciju za medije u 12 sati na kojoj je trebalo biti govora i o ovom problemu. Naime, okvir razbijenog prozora donijeli su u prostoriju za konferencije za medije.

No 20-ak minuta prije planiranog početka stigla je obavijest kako je pressica otkazana jer su "Grad Zagreb i klub krenuli u sanaciju tog problema". Što to konkretno znači, je li u pitanju samo zamjena razbijenog stakla ili će doći do opsežnijih radova, zasad nije poznato.

Na stadionu je prostor oko mjesta gdje je palo staklo ograđen pa tako svi pješaci i automobili od glavnog ulaza do južne tribine moraju okolnim putem.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 160
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...