Obavijesti

Sport

Komentari 4

US Open: Vraća se Jana Fett, je li došlo vrijeme za iskorak?

US Open: Vraća se Jana Fett, je li došlo vrijeme za  iskorak?
1

Hrvatski tenis u kvalifikacijama US Opena ima šest predstavnika, dvije u ženski te četiri u muškoj konkurenciji. Najviše šanse za prolaz imaju Ivo Karlović i Jana Fett...

VIDEO

Prije samo osam mjeseci, na početku godine, Hrvatska je imala pravo na pet predstavnica u glavnom ždrijebu Grand Slama. Sada smo ostali samo na dvije - Donna Vekić i Petra Martić.

Problemima s laktom Ane Konjuh, čini se, ne nazire se kraj. Nakon Wimbledona Ana nije nastupila niti na jednom turniru, zbog novih bolova otkazala je i potencijalni nastup na zadnjem Grand Slamu sezone. Nedavno je opet počela s treninzima i nada se da je ovaj put čeka pravi povratak.

Mirjana Lučić Baroni već više od godine dana vodi bitku s bolnim ramenom. Propustila je skoro cijelu sezonu u nadi da će se oporaviti do US Opena, ali od toga neće biti ništa. 

Jana Fett je uoči Wimbledona, ali i nakon njega, imala problema s ozljedama, no igrat će predstojeće kvalifikacije. Ima prilično pogodan ždrijeb, u prvom kolu ide na Zhang (215. na WTA listi), a ni kasnije prepreke nisu neprelazne. Međutim, pitanje je u kakvoj je Vrbovčanka formi.

 

Missing it 🐯

Objavu dijeli Jana (@janafett)

Fett, iako je izvan top 100 na svijetu, ima već dva WTA polufinala (Hobart i Tokio, 2017.). Sjajnu igru mogla je okruniti ove godine u Australiji, na konopcima imala je Carolinu Wozniacki (5-1 u trećem setu, dvije meč-lopte), buduću pobjednicu, ali platila je danak neiskustvu u takvim situacijama.

U kvalifikacijama imamo još jednu tenisačicu, Terezu Mrdežu. Ona ima dosta teži posao na startu, ždrijeb joj je dodijelio Nicole Gibbs, donedavnu članicu 100 najboljih na WTA listi.

U muškoj konkurenciji imamo četvero kandidata, koji se mogu pridružiti Marinu Čiliću i Bornu Ćoriću. Ante Pavić u prvom kolu igra protiv Amerikanca Nakashime, Nino Serdarušić protiv Sebastiana Offnera, a Viktor Galović snage će odmjeriti sa Santiagom Giraldom.

Ivo Karlović će za ulaz u glavni turnir prvo morati preko Ilije Marchenka, a najveći izazov na tom putu mogao bi mu biti Talijan Thomas Fabbiano u eventualnom trećem kolu. Kvalifikacije počinju u utorak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?
RAZLAZ UZ DUBOKI DŽEP

Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?

Nesreća je što se samo pobjede broje. Ne valja finale, kao da nisi ni došao na turnir. Tu je stres, uvijek sam ja kriv za sve, kazao je Ivanišević o suradnji s Đokovićem kojoj je i službeno došao kraj