Obavijesti

Sport

Komentari 16

Usporedba: CR je bolji strijelac, a Bale podređeniji timskoj igri

Usporedba: CR je bolji strijelac, a Bale podređeniji timskoj igri
1

Njihovi doprinosi uvijek su ključni jer mogu zablistati u najvažnijim trenucima. Dosad, Bale je pružio više za Wales nego što je Ronaldo za Portugal, rekao je Maradona

VIDEO

Cristiano Ronaldo i Gareth Bale predvodnici su večerašnjih polufinalista u Lyonu. Wales i Portugal sastaju se od 21 sat između kojih se traži putnik u finale, a izbornici Coleman i Santos žele skinuti teret s leđa svojih superzvijezda. 

- Ne radi se o Cristianu ili Baleu. Svi igrači u svim momčadima žele otići što je dalje moguće. Ne igramo za Zlatnu loptu, igramo za finale - rekao je Fernando Santos novinarima dan uoči utakmice.

Ronaldo je bolji strijelac

Realovi ofenzivci na različitim strana našli su se pet puta i tu Ronaldo ima sve pobjede. Kako bi se priča produbila, uključit ćemo i nekoliko statističkih podataka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prošla sezona: Ronaldo vs. Bale

  • Golovi: 19-51
  • Asistencije: 14-16

Euro 2016: Ronaldo vs. Bale

  • Odigrane utakmice: 5-5
  • Minute: 510 - 443
  • Golovi: 2-3
  • Udarci: 36-21
  • Udarci u okvir: 9-14
  • Točnost udaraca: 41-74%
  • Točnost dodavanja: 87-69%
  • Oduzete lopte: 0-8
  • Driblinzi: 9-33
  • Uspješnost driblinga: 22-58%
  • Zaleđa: 11-1
  • Pretrčani kilometri: 32,1 - 30,3

Velšanin je na svom debitantskom Euru zabio dva gola iz slobodnog udarca, dok Portugalac nije niti jedan. Francuski turnir mu je četvrti u karijeri, a kroz njih je imao čak 41 neuspjeli pokušaj.

Poland v Portugal - EURO 2016 - Quarter Final

Bale je podređeniji defenzivi od Ronalda

Ronaldo je uvjerljiv po broju zabijenih golova što je dokaz kako je igra u Realu i dalje njemu najviše podređena. Ne upušta se u previše driblinga za razliku od Balea koji djeluje konkretnije i okomitije, odnosno korisnije za momčad što sugerira i broj Baleovih oduzetih lopti (8) naspram nula Ronaldovih.

Posljedica je to timske igre Walesa gdje svih 10 igrača stoje iza lopte u fazi obrane, dok je kod Portugala malo drugačije jer Ronaldo ne sudjeluje u defenzivi poput klupskog mu kolege.

Wales v Slovakia - Group B: UEFA Euro 2016

Timski, na prvenstvu bolje djeluje Colemanova reprezentacija koja kompaktnom te inteligentnom igrom maksimalno koristi resurse koje ima na raspolaganju, a nema sumnje kako Santos vodi klasnije ljudstvo od Colemana. Prema njemačkom transfermarktu, Wales vrijedi 170 milijuna eura, a Portugal 353.

Veliki Diego Maradona dao je svoje mišljenje o duelu Balea i Ronalda:

- Njihovi doprinosi uvijek su ključni jer mogu zablistati u najvažnijim trenucima. Dosad, Bale je pružio više za Wales nego što je Ronaldo za Portugal - smatra 'mali zeleni'.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren

PAYET GA "POKUPIO" Cristiano Ronaldo ozbiljno je ozlijedio koljeno već u devetoj minuti pariškog finala nakon starta Dimitrija Payeta. Ponajbolji nogometaš svijeta morao je izaći iz igre

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima
VIDEO

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima

BJEŽI OD MENE Deschamps, Griezmann i ostali pri izlasku na teren Stade de Francea borili su se s navalom - moljaca. Lijepe se na korner-zastavice, golove, reklame...
Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu
IGRAČI U STRAHU

Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu

Nekoliko metara od hotela u kojem je smještena francuska nogometna reprezentacija ostavljena je sumnjiva torba. Francuska policija ju je raznijela, a kasnije se ispostavilo da je bila lažna uzbuna