Obavijesti

Sport

Komentari 10

Ususret derbiju: Rebić upitan, Broz će zaigrati nakon svađe

Ususret derbiju: Rebić upitan, Broz će zaigrati nakon svađe
1

Ante Rebić s jedne i Marcelo Brozović s druge strane. Sve je spremno za veliki talijanski derbi Milana i Intera, a prema predviđanju talijanskih medija Broz će startati od prve minute dok Rebić ima visoke šanse isto

VIDEO

U subotu u 20:45 sati igra se jedan od najvećih svjetskih derbija - Derby della Madonnina između AC Milana i Intera. Kultni derbi za prevlast 'grada mode' večeras će obilježiti nastup Hrvata, svakog na jednoj strani - Ante Rebić trebao bi zaigrati u dresu domaćina Milana dok će Marcelo Brozović dobiti glavnu ulogu u veznoj liniji gosta Intera.

Serie A - Inter Milan v Lecce ITA, Serie A, Hellas Verona vs AC Milan

Uvijek je pomalo simpatično stavljati milanske klubove u ulogu domaćina ili gosta u derbiju na San Siru. Pogotovo jer navijači, osim onih najzagriženijih na Curvi Nord (Inter) i Curvi Sud (Milan), po ostatku kultnog stadiona sjede izmiješani. A grad diše kao jedno čak i na dan derbija. Tako je sasvim uobičajena stvar vidjeti djevojku u Milanovu dresu i dečka u Interovu kako zagrljeni šeću ulicama Milana nekoliko sati uoči velikog derbija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sportsko rivalstvo talijanskih velikana jedno je od najvećih na svijetu i osim nogometnog nadmetanja te pokoje zafrkancije na račun gubitnika po ishodu utakmice nema tu neprijateljske note. Ti ljudi koji dolaze na utakmice i žive rivalstvo uglavnom su susjed do susjeda, brat i sestra, školski prijatelji...

Pokretanje videa...

01:08

Stoga ni u gradu nikad nema problema te je sasvim uobičajeno nekoliko sati prije utakmice na Piazzi Del Duomo gledati paletu isprepletene crveno-plavo-crne boje. Navijači Milana i Intera žive sportsko rivalstvo, a njihovu čast i ponos branit će hrvatski reprezentativci.

Broz s jedne, Rebić s druge strane

Ako tvoj tim pobijedi, nitko te neće zadirkivati u klupi nit će te kolege na poslu uvjeravati da proživljavaš još jednu sezonu za zaborav. Pobjeda u derbiju isprala bi gorak okus u ustima Interu zbog loše izvedbe i remija sa Slavijom Prag ili Milanova debakla protiv Verone gdje je 70 minuta imao igrača više pa jedva uspio složiti akciju-dvije te na kraju slaviti iz penala.

Pobjeda u derbiju oprala bi i gorak okus svađe Marcela Brozovića i Romelua Lukakua. Sve je, prema pisanju Talijana, započeo Lukaku kada je krenuo kritizirati suigrače oko sebe zbog nerazumijevanja taktičkih ideja Antonija Contea, a u jednom je trenutku spočitnuo Brozoviću da je gubio previše lopti.

Talijanski mediji tvrde kako je Brozović tada prozvao Lukakua za promašaje, kojih je dakako bilo, a tu je navodno sve eskaliralo.

Dobra stvar za Contea je što su se strasti smirile i derbi će dočekati nabrijani i spremni. Marcelo Brozović, prema predviđanju Gazzette dello Sport, startat će od prve minute i činiti glavnog kreativca Nerazzurra.

Isto tako, Ante Rebić opravdao je povjerenje trenera Marca Giampaola, koji je generalno mišljenja da prinove u talijanskoj ligi nemaju pravo na igru dok ne savladaju osnove talijanske taktike. U to se ne uklapa Rebić, koji je, istina, već okusio Serie A i ima iskustva igranja na Čizmi, ali koji je isto tako svojim potezima u utakmici s Veronom pokazao da mora igrati od prve minute u derbiju.

On bi trebao početi, ali će se za startnu poziciju boriti s Lucasom Paquetom. Prema predviđanjima s Čizme, Rebić ima blagu prednost naspram Brazilca, ali ništa se neće sa sigurnošću znati do nekoliko trenutaka prije samog susreta.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener