Obavijesti

Sport

Komentari 9

'Utakmica je kao misa, imam toliko odijela da žena vrišti...'

'Utakmica je kao misa, imam toliko odijela da žena vrišti...'
1

Branko Ivanković je u Iranu dobivao ovacije 100.000 ljudi. Skandirali su mu "Beranko, Beranko". Ipak je otišao. U tri je države bio prvak, sad ga lovi u četvrtoj, na klupi saudijskog velikana Al Ahlija

VIDEO

Mi smo najuspješniji klub na svijetu. Ove sezone osvojili smo Superkup, prvenstvo, Kup, a igrali smo i finale azijske Lige prvaka. Ostvarili smo najbolji rezultat u povijesti Persepolisa.

Ponosno to nabraja Branko Ivanković (65) nakon što je napustio iranskog velikana i preuzeo saudijski Al Ahli. Iranci su mu (bili) dužni i nešto novca, ali ne strahuje da ga neće dobiti.

- Najlakše se penjati i osvojiti jedan naslov, ali cijelo vrijeme biti na vrhu, držati konstantu, to je najteže. Svaku utakmicu protivnici traže skalp, a pritisak i očekivanja su golemi.

U Iranu je bio vrlo popularan, može li se usporediti s popularnošću Tita u Jugoslaviji?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ne bih se uspoređivao s političarima, no vrlo smo popularni. Kad 100.000 ljudi na stadionu u glas skandira: ‘Beranko, Beranko...’, to je predivan osjećaj! Naši navijači, Red Army, najbolji su na svijetu. Svaku domaću utakmicu bili su naš 12. igrač - objasnio je Ivanković.

A on je svaku utakmicu vodio u drugom odijelu.

- To je ipak moj zaštitni znak. Svaka utakmica je svečanost, kao odlazak u crkvu. Zna se kako se moraš pripremiti za to. Imam mnogo odijela, možda je to malo nezgodno za suprugu koja zbog toga vrišti - smije se Ivanković, koji je osvojio naslov prvaka s klubovima u tri zemlje. Osim s Persepolisom u Iranu, bio je prvak Hrvatske s Dinamom, ali i Kine sa Shandong Lunengom.

Branko Ivanković je Varaždinac, a od odijela preferira ona Varteksova. Točnije, gotovo sva odijela koja ima su Varteksova.

- Naravno, to je moja firma od rođenja, obožavam Varteksova odijela - rekao je Tanac-

- U karijeri sam osvojio 11 trofeja. Mislim da to mnogo govori o meni i mojem radu.

Ivanković je Dinamo vodio od 2006. do 2008. godine, a u redove višestrukih prvaka Hrvatske vratio se u jesen 2013. Vodio je samo pet utakmica i razišao se s tadašnjim klupskim vodstvom.

- Dinamo je imao fantastičnu sezonu. Godinama ulaže u infrastrukturu i trenere te im se to, na radost svih navijača, vratilo. Jesam li s Dinamom trebao prezimiti u Europi? Tad je momčad bila u stvaranju za nešto što je kulminiralo ove sezone. Ipak su bile drugačije okolnosti - kaže Ivanković koji je pratio ulazak Varaždina u 1. HNL.

- Nakon Dalićeva osvajanja srebra na SP-u u Rusiji, Krajanova osvajanja Davis Cupa, sve je završilo ulaskom Varaždina u prvu ligu. To je fantastična priča jer Varaždin zaslužuje prvoligaša.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov