Obavijesti

Sport

Komentari 205

Nije išlo u Barceloni: Hrvatska pala protiv Srbije u polufinalu

Nije išlo u Barceloni: Hrvatska pala protiv Srbije u polufinalu
3

Idemo u borbu za broncu nakon što su u Barceloni Srbi bili bolji uz 9-7, a cijelu utakmicu su oni dominirali i održavali prednost. Slabo smo koristili igrača više, a oni nisu imali milosti za naše greške...

VIDEO

Hrvatska vaterpolska reprezentacija poražena je u polufinalu Europskog prvenstva u Barceloni od Srbije s 7-9 (3-5, 1-1, 1-1, 2-2) te će u subotu igrati za brončano odličje. 

Sraz svjetskih prvaka i Srba, koji su aktualni olimpijski i europski prvaci, pripao je Srbiji koja je tako prekinula niz od tri uzastopne hrvatske pobjede.  

Hrvatska  su presudili upravo katastrofalna realizacija napada s igračem više budući da je od čak 14 prilika iskorištene samo tri.

Usto, Hrvatska se nije prilagodila sudačkim kriterijima i veći dio utakmice velika nervoza je utjecala na igru Barakuda. 

U prvoj trećini postignuto je čak sedam golova, uz vrhunski vaterpolo s obje trane. Ipak, Srbi su, za razliku od Hrvatske, imali skoro stopostotnu realizaciju igrača više jer su svih pet golova postigli s prednošću igrača.

Naši vaterpolisti nisu uspjeli zaustaviti Miloša Ćuka, koji je zabio čak tri gola, a nakon što je Joković izjednačio na 2-2, Barakude propuštaju situaciju s dva igrača više, a potom je i vratar Mitrović obranio "zicer" Lončaru, pa Srbi prvu četvrtinu dobivaju s 5-3. 

Početkom druge četvrtine isključeni su zbog međusobnog udaranja Fatović i Ćuk, a u redove obje momčadi se uvukla velika nervoza. Pogotkom Mandića Srbi dolaze do tri gola prednosti (6-3), a kapetan Bušlje golom za 4-6 ne dopušta da se protivnik odvoji.

U zadnjim sekundama druge četvrtine srpski vratar Mitrović brani šut Šetke u trenucima kada je Hrvatska imala igrača više. Upravo je igrač više radio razliku u prvom poluvremenu jer su Barakude od 8 napada s igračem više realizirali samo dva. 

Treća četvrtina je započela sa šutevima Garcije i Buljubašića koji su završili na gredi, a Hrvatska je propustila još tri puta igrača više. Nakon puno propuštenih šansi Barakuda, Mitrović s krila pogađa za vodstvo Srbije 7-4. Bušlje konačno, nakon devet neiskorištenih situacija igrača više, pogađa za 5-7. 

Zadnja četvrtina započela je isključenjem hrvatskog izbornika Ivice Tucka zbog prigovaranja, a Prlainović s igračem više postiže gol za vodstvo Srbije 8-5 šest minuta prije kraja. Vukičević iz peterca smanjuje na 8-6, no Mandić lobom tri minute prije kraja opet diže na nedostižnih 9-6. Vukičević smanuje na 7-9. 

Ante Vukičević s tri i Andro Bušlje s dva gola bili su najbolji kod Hrvatske, dok su Miloš Ćuk i Dušan Mandić zabili po tri gola za Srbe. 

Utakmica za treće mjesto između Hrvatske i Italije na programu je od 20.30 sati, dok će Španjolska i Srbija igrati za naslov od 22.15 sati.

HRVATSKA: Bijač ( 7obrana), Macan, Fatović, Lončar 1, Joković, Buljubašić, Vukičević 3, Bušlje 2, Miloš, Vrlić 1, Šetka, Garcia, Marcelić.

SRBIJA: B. Mitrović (7 obrana), G. Pijetlović, Mandić 3, Rašović, Ranđelović, Ćuk 3, D. Pijetlović, Vico, Aleksić, Jakšić 1, Filipović, Prlainović 1, S. Mitrović 1 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 205
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica