Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

"Utakmica s Litvom mora nam biti izazov, a ne opterećenje"

None Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL 3

Hrvatska u petak u Osijeku igra protiv Litve u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Košarkaši zbog slabog starta nemaju pravo na kisk, Litva jednostavno mora pasti. Dražen Anzulović vjeruje da će biti tako

Izbornik hrvatske košarkaše reprezentacije Dražen Anzulović najavio je kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo protiv Litve, koja se u petak igra u Osijeku. Na konferenciji za novinare Anzulović je kazao kako očekuje poticajnu i domaćinsku atmosferu, ali da podrška koju će reprezentacija imati neće dobiti utakmicu, bez kvalitete, organiziranosti, i koncentriranosti.

- Igramo protiv protivnika koji zaslužuje sav respekt, koji nema poraza u ovim kvalifikacijama, reprezentacije koja ima dugu tradiciju vrha svjetske košarke i samim tim  to za nas mora biti izazov, a ne opterećenje. Moramo samo biti opterećeni kvalitetom izvedbe i taktičkim zadacima koje smo si postavili za utakmicu i, ako to bude tako, vjerujem da će naša kvaliteta doći do izražaja i da ćemo ostvariti pobjedu - poručio je Anzulović dodajući da će kvaliteta izvedbe, obrambena i napadačka, biti odlučujuća na parketu.

- Utakmica se neće odlučiti u prvoj ili drugoj četvrtini, već se mora graditi od prve do zadnje minute i siguran sam da će, ako budemo na toj razini, naša kvaliteta doći do izražaja - istaknuo je izbornik Anzulović.

Rok Stipčević upozorio je da igramo protiv vrlo respektabilne ekipe, koja u službenim utakmicama s Hrvatskom ima omjer 9-2 u svoju korist.

- Očekuje nas teška i uzbudljiva utakmica. Uz sav respekt, mi se njih ne plašimo i svjesni smo svoje snage i kvalitete - rekao je Stipčević.

Iako Litva u Osijek dolazi bez dvojice NBA igrača, centar Ivica Zubac ističe kako je to i dalje jako kvalitetna ekipa, koja ima kvalitetne igrače na svim pozicijama.

- Spremamo se već skoro dva tjedna , prošli smo kroz sve detalje igre, obrane i napada i ulazimo 100 posto spremni, motivirani i puni samopouzdanja. Nadamo se da će nam publika dati još veći poticaj i idemo na pobjedu - kazao je Zubac.

Glavni tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS) Josip Vranković uvjeren je kako nas, s obzirom na interes koji se stvara oko utakmice, čeka festival košarke.

Komentari (3)
  • Laganih 5 poena viška za nas

    13. 9. 2018,   23:34
  • Prijenosa nema

    14. 9. 2018,   16:07