Obavijesti

Sport

Komentari 3

"Utakmica s Litvom mora nam biti izazov, a ne opterećenje"

"Utakmica s Litvom mora nam biti izazov, a ne opterećenje"
3

Hrvatska u petak u Osijeku igra protiv Litve u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Košarkaši zbog slabog starta nemaju pravo na kisk, Litva jednostavno mora pasti. Dražen Anzulović vjeruje da će biti tako

VIDEO

Izbornik hrvatske košarkaše reprezentacije Dražen Anzulović najavio je kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo protiv Litve, koja se u petak igra u Osijeku. Na konferenciji za novinare Anzulović je kazao kako očekuje poticajnu i domaćinsku atmosferu, ali da podrška koju će reprezentacija imati neće dobiti utakmicu, bez kvalitete, organiziranosti, i koncentriranosti.

- Igramo protiv protivnika koji zaslužuje sav respekt, koji nema poraza u ovim kvalifikacijama, reprezentacije koja ima dugu tradiciju vrha svjetske košarke i samim tim  to za nas mora biti izazov, a ne opterećenje. Moramo samo biti opterećeni kvalitetom izvedbe i taktičkim zadacima koje smo si postavili za utakmicu i, ako to bude tako, vjerujem da će naša kvaliteta doći do izražaja i da ćemo ostvariti pobjedu - poručio je Anzulović dodajući da će kvaliteta izvedbe, obrambena i napadačka, biti odlučujuća na parketu.

- Utakmica se neće odlučiti u prvoj ili drugoj četvrtini, već se mora graditi od prve do zadnje minute i siguran sam da će, ako budemo na toj razini, naša kvaliteta doći do izražaja - istaknuo je izbornik Anzulović.

Rok Stipčević upozorio je da igramo protiv vrlo respektabilne ekipe, koja u službenim utakmicama s Hrvatskom ima omjer 9-2 u svoju korist.

- Očekuje nas teška i uzbudljiva utakmica. Uz sav respekt, mi se njih ne plašimo i svjesni smo svoje snage i kvalitete - rekao je Stipčević.

Iako Litva u Osijek dolazi bez dvojice NBA igrača, centar Ivica Zubac ističe kako je to i dalje jako kvalitetna ekipa, koja ima kvalitetne igrače na svim pozicijama.

- Spremamo se već skoro dva tjedna , prošli smo kroz sve detalje igre, obrane i napada i ulazimo 100 posto spremni, motivirani i puni samopouzdanja. Nadamo se da će nam publika dati još veći poticaj i idemo na pobjedu - kazao je Zubac.

Glavni tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS) Josip Vranković uvjeren je kako nas, s obzirom na interes koji se stvara oko utakmice, čeka festival košarke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe