Obavijesti

Sport

Komentari 78

Sjajni Benko sredio je Šibenik: Varaždin je novi član Prve HNL

Sjajni Benko sredio je Šibenik: Varaždin je novi član Prve HNL
6

Varaždin je novi član Prve HNL! Oni su na svome stadionu pobijedili Šibenik 3-1 i nakon sedam godina su se vratili u prvoligaško društvu. Sjajni Benko zabio je dva gola, a Glavica je dodao jedan...

VIDEO

Zlatko Dalić stigao je na stadion Anđelko Herjavec, pratio utakmicu i donio sreću svojim Varaždincima! Varaždin je u fantastičnoj utakmici u nevjerojatnoj atmosferi pobijedio Šibenik 3-1 i izborio plasman u Prvu HNL nakon te već toliko puta spomenute 2012. godine. Sjajni Benko pokazao je svoju klasu, zabio iz penala, a onda i zavalio golčinu iz slobodnjaka i pokazao koliko nam je falio u Prvoj ligi. 

Pokretanje videa...

00:50

Varaždin je derbi dočekao s dva boda više od Šibenika i pobjedom pred svojim navijačima pobjegao je izravnom konkurentu na nedostižnih pet bodova viška.

- Želim se zahvaliti dečkima, četiri mjeseca smo lovili Šibenik i uspjeli smo. Odigrali smo odlično, u drugom dijelu smo zakomplicirali situaciju, ali smo ipak uspjeli. Zaslužili smo gledati prvoligaški nogomet u Varaždinu - kazao je trener novog prvoligaša Branko Karačić.

Šibeniku ostaje utjeha da će imati još jednu priliku za povratak u prvoligaško društvo u dodatnim kvalifikacijama protiv Istre 1961. 

Posljednju prvoligašku utakmicu na stadionu u Varaždinu gledatelji su gledali 24. travnja 2012. kad je Varaždin izgubio od Dinama sa 0-4. Sedam i pol godina kasnije prvoligaška karavana se vraća u 'Barokni grad'.

Varaždin i Šibenik su odigrali odličnu utakmicu u kojoj je moglo biti još pogodaka.

Varaždin: U 25. kolu Druge HNL sastali se Varaždin i Šibenik

Domaćin je poveo u 41. minuti golom Leona Benka iz kaznenog udarca kojeg je skrivio Zvonimir Blaić oborivši Dejana Glavicu. Šibenik se vratio u život izjednačivši u 50. minuti preko Princea Ampema nakon sjajne asistencije Davora Kukeca.

Varaždin je u 62. minuti stigao u novu prednost lijepim pogotkom Glavice s ruba kaznenog prostora, a sedam minuta kasnije dogodio se možda i ključni trenutak utakmice.

Karlo Bilić je načinio neoprezan prekršaj zaradivši drugi žuti karton i isključenje i Šibenik se našao u teškoj situaciji. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Benko pogodivši u 77. minuti sjajno iz slobodnog udarca za velikih 3-1. Bio je to njegov 21. gol ove sezone.

Varaždin: U 25. kolu Druge HNL sastali se Varaždin i Šibenik

Kolo prije kraja Druge HNL na ljestvici vodi Varaždin sa 50 bodova, Šibenik ima 45 bodova, Dugopolje 43 boda...

Oko devet tisuća ljudi svjedočilo je pravoj nogometnoj poslastici, a svi će oni sigurno slaviti cijelu noć jer se grad toliko zaželio prvoligaškog nogometa. A to su nakon sjajne sezone i zaslužili.

Večeras je varaždinska fešta, večeras se vino pije...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'