Obavijesti

Sport

Komentari 9

Utrka propala zbog svađe? 'On nas je opstruirao i oklevetao...'

Utrka propala zbog svađe? 'On nas je opstruirao i oklevetao...'
1

SVATKO SVOJIM PUTEM Črnjarić se razišao s Miholjevićem i otkazao Tour of Croatia tik prije održavanja. Optužuje ga za opstrukciju i klevetu. Miholjević to ne želi komentirati

VIDEO

U četvrtak je, samo pet dana prije planiranog početka, stigla vijest o otkazivanju ovogodišnje utrke Tour of Croatia.

- Financijska konstrukcija nije bila na vrijeme u potpunosti potvrđena od strane nekih sponzora te je projekt bilo nužno otkazati u posljednjoj fazi pripreme - rekao je Ivan Črnjarić, novi direktor utrke.

Prije dvije godine razišao se s direktorom utrke i vlasnikom tvrtke organizatora Top Sport Events d.o.o. Vladimirom Miholjevićem jer su se razilazili u planovima za budućnost utrke.

Nered na tržištu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Miholjević je samostalno organizirao lanjski Tour of Croatia. Črnjarić je još godinu ranije zaštitio to ime pri Zavodu za intelektualno vlasništvo, prenio pravo na svoju tvrtku Thorax d.o.o. te zadržao termin utrke nakon prijave Međunarodnoj biciklističkoj federaciji. Miholjević se okrenuo organizaciji svoje utrke koju je nazvao CRO Race i dobio termin od 1. do 6. listopada.

- Svim sponzorima dolazila su dva zahtjeva za sponzorstvo. Dogodio se nered na tržištu jer nema mjesta za dvije takve utrke. Teško je bilo organizirati utrku i dosad, a pogotovo sad - kaže nam Sara Župić, direktorica društva Thorax, koja krivi bivšeg suradnika Miholjevića, tvrdeći da ih je klevetao.

- Susretao sam se s neprestanim vanjskim opstrukcijama na svim razinama i lažnim navodima koji su nanijeli veliku štetu projektu Tour of Croatia, za što su poduzete odgovarajuće pravne radnje - kazao je Črnjarić.

Bačena je ljaga

Dolazak na ovogodišnji Tour of Croatia potvrdilo je više od 20 poznatih timova, ali sve je propalo gotovo u posljednji trenutak.

- Bačena je ljaga na hrvatski biciklizam. Nikomu ovo nije trebalo - kaže Sara Župić.

Miholjević se ne obazire na poteškoće donedavno bliskog suradnika nego radi na pripremi jesenske utrke.

- Ne bih komentirao otkazivanje ove utrke, sve je tu već rečeno. Radimo na utrci već godinu dana, bit će po istim ili većim standardima od dosadašnjih. Nastupat će najbolji biciklisti i bit će to najava globalnog sportskog spektakla na kojem radimo, o čemu će država više reći u svibnju - kaže Miholjević ne otkrivajući o čemu se radi.

- Biciklistička sezona traje od 1. siječnja do 1. studenog i nama je ovaj termin uvijek bio u rezervi. Fokus javnosti bit će jednak kao dosad, možda i veći jer je dva tjedna nakon SP-a. Hrvatska je lijepa ponudom i najesen, produljit ćemo sezonu i to je plus za njenu promociju - rekao nam je Miholjević.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida