Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Utrka s vremenom: Petković i Ademi istegnuli su ligamente

None Foto: Sanjin Strukić, Luka Stanzl, Igor Šoban/PIXSELL 3

Magnetska rezonancija kod Arijana Ademija i Brune Petkovića pokazala je kako nema rupture ligamenata, radi se o istegnuću, ali počela je velika utrka s vremenom da dvojac bude spreman za Šahtar u utorak

Arijan Ademi i Bruno Petković vratili su se ozlijeđeni s reprezentativnih okupljanja. Kapetanu je stradao gležanj stradao protiv Slovenije, Petkoviću protiv Walesa u Cardiffu.

Magnetska rezonancija kod Arijana Ademija i Brune Petkovića pokazala je kako nema rupture ligamenata, radi se o istegnuću, ali počela je velika utrka s vremenom da dvojac bude spreman za Šahtar u utorak. Dinamo protiv Ukrajinaca igra u utorak, 22. listopada, u 18.55 sati u Harkivu.

Dakle, obojica imaju istu dijagnozu, jako istegnuće. Dobra je vijest kako nema rupture, ali... Petkoviću i Ademiju su gležnjevi jako natekli, imaju puno edema u gležnju, ali će ih liječnička služba hrvatskog prvaka pokušati osposobiti za utorak. Puno su puta Dinamovi liječnici uspjeli u ovakvim situacijama, igrači su na kraju bili spremni.

UEFA HONORIRA USPJEH "MODRIH" Hvala, Dinamo: Devet klubova HNL-a dobit će po 460.000 kn

Dvojac će ovih dana ići na terapiju dvaput dnevno. Sigurno neće trenirati idućih dana, bit će na terapijama. U Dinamu su optimisti, nadaju se kako će i Petković i Ademi na kraju ipak biti spremni za možda i ključnu utakmicu u borbi za drugo mjesto u skupini Lige prvaka. 

Do te je utakmice ostalo još šest dana, ali naravno da Petkovića i Ademija prvo treba osposobiti da počnu trenirati. Ako situacija bude povoljna, dvojac bi mogao početi trenirati za dva-tri dana. To bi bila dobra vijest za Nenada Bjelicu. Tada bi šanse da zaigraju u utorak bile puno veće. Sad je situacija jako neizvjesna. 

 

Komentari (16)
  • Krucijalni igraci ako njih nece bit nema se sto trazit protiv sahtara

    16. 10. 2019,   17:54
  • Ako ove dvojice ne bude, ništa od bodova.

    17. 10. 2019,   09:13
  • Bez Ademija nemamo nikakve šanse i sa njime će biti jako teško. Za Petka imamo solidnih zamjena poput Gavre ili Hajre,tako da njegovizostanak ne mora biti presudan. Za Ademija nemamo ni približno pravu zamjenu.

    17. 10. 2019,   09:15