Obavijesti

Sport

Komentari 17

'Uvijek nosim Dinamov dres i šal, navijat ću s 3000 metara'

'Uvijek nosim Dinamov dres i šal, navijat ću s 3000 metara'
1

Dinamom me zarazio tata, koji me kao klinca vodio na utakmice u Maksimir. Kad sam na natjecanjima objesim Dinamovu zastavu na balkon, kaže Filip Zubčić (26), najbolji hrvatski skijaš

VIDEO

Kad god je neka utakmica Dinama, u jedno možete biti sigurni. Filip Zubčić, najbolji hrvatski skijaš, javit će se s vrha planine i ovjekovječiti fotografijom s Dinamovim šalom uz obaveznu poruku. Jednom je "Samo ti Dinamo, šampione, život dat ću za tebe", drugi put je "Ajmo, Dinamo", treći put "Za Dinamo dao bih sve"... Tako je i ovaj put, uoči, možemo je nazvati, povijesne utakmice protiv Šahtara u Maksimiru. Filipu je počela sezona, nažalost, ne dobro jer u Soeldenu nije završio utrku. No kad spomenete Dinamo, razvuče osmijeh.

- Stari je bio veliki dinamovac, pa sam i ja. Kad god idem na pripreme ili natjecanja, sa sobom imam Dinamovu zastavu, šal i dres. Kad se natječem, objesim Dinamovu zastavu na balkonu svoje sobe. Iako nisam njihov član, podržavam Bad Blue Boyse, to su pravi i iskreni navijači Dinama, kaže Filip Zubčić.

Pokretanje videa...

03:30



Najbolji hrvatski skijaš veliki je navijač Dinama, gleda gotovo svaku utakmicu, a za beskrajnu ljubav najzaslužniji je tata Tomislav.

- Kad sam bio klinac, često me vodio na utakmice u Maksimir. Uspio sam otići na nekoliko utakmica Futsal Dinama, bio sam u Sutinskim vrelima i u Domu sportova, i to mi je bilo baš odlično.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.



Uoči utakmica “modrih” često se “fotka” na vrhu planina s Dinamovim šalom ili zastavom. Naravno, poslije slijedi gledanje utakmice. Bez obzira na nadmorsku visinu.

- Gledao sam Dinamo na glečeru Mölltaler na 3000 metara. Nekome je to možda neobično, meni nije. Kamo bih se popeo da Dinamo izbori finale Lige prvaka? Na vrh planine na kojoj bih se nalazio - kaže Zubčić.

Utakmicu protiv Šahtara gledat će s prijateljima i kolegama iz reprezentacije Istokom Rodešom, Matejom Vidovićem te braćom Kolega.



- Pobijedit ćemo, a mislim da će junak današnje utakmice biti Dominik Livaković.

Pogledao je hrpu Dinamovih utakmica, no jedna ga se posebno dojmila.

- Protiv Atalante! Nezaboravna utakmica i pobjeda.

Na pripreme je, kao uvijek, ponio Dinamov dres, u kojem će gledati utakmicu, zastavu, koju će objesiti na balkon, te šal. I zapjevati “Dinamo, šampione, život dat ću za tebe”.



- Kad mogu, odem na utakmicu, moja tribina je sjever. A što se tiče pjesama, sve Dinamove su mi drage.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti
VOZAČI ODUŠEVLJENI

Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti

Plus+ Ukupni ekonomski učinci za Republiku Hrvatsku samo od prošle godine procjenjuju se na više od 105 milijuna eura! A utrke bi uživo trebalo pogledati više od 300.000 ljudi