Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Uz zvukove himne zaviorila se 'trobojnica' u Olimpijskom selu

None Foto: HOO 3

Olimpijski sport predstavlja bolji svijet, svijet mira i jedinstva među ljudima. Veliko je zadovoljstvo vidjeti Olimpijsku zastavu kako se vijori u Riju, rekla je gradonačelnica Arcain

Članovi Hrvatske olimpijske delegacije okupili su se u utorak rano u jutro po hrvatskom vremenu na trgu Olympic Plaza u Međunarodnoj zoni Olimpijskog sela gdje im je brazilska košarkaška zvijezda Janeth Arcain, koja je i gradonačelnica Olimpijskog sela, poželjela dobrodošlicu, a zatim je uz zvukove Lijepe naše na jarbol podignuta hrvatska zastava.

- Olimpijski sport predstavlja bolji svijet, svijet mira i jedinstva među ljudima. Veliko je zadovoljstvo vidjeti Olimpijsku zastavu kako se vijori u Riju - rekla je Arcain, osvajačica srebra na OI Atlanta 1996. i bronce na OI Sydney 2000. te prva brazilska košarkašica koja je zaigrala u američkoj ženskoj profesionalnoj košarkaškoj ligi WNBA.

Svečanost je započela s plemenskim plesom nakon kojeg je uslijedila  šarena mješavina brazilskih ritmova forró, sambu i bossa novu, a pjesme brazilskih glazbenika Raula Seixasa i Tima Maie izmiješali su se s najnovijim karioka hitovima.

Na trgu Olympic Plaza postavljen je i Zid olimpijskog primirja (Olympic Truce Wall) na kojem se sportaši i prateće osobe potpisuju za vrijeme boravka na Igrama.

Tema: Olimpijske igre Rio de Janeiro 2016.

Komentari (4)
  • Haha ako se ovi Angolci s kaza iznad spuste do nasih cura...mogla bi za 20 godina nasa atletika procvjetat...

    2. 8. 2016,   17:15
  • zavijorila*

    2. 8. 2016,   13:41
  • meni ovo nije jasno, pola brazila nema krova nad glavom ni šta pojest a mogu se stadioni i sela napravit za milijardu dolara koja posle ovi igara i onako propast

    2. 8. 2016,   13:39