Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Užasna ozljeda: Za transrodnu dizačicu utega ovo je kraj...

None Foto: YouTube 5

Transrodna dizačica utega Laurel Hubbard (40) nastupila je u ponedjeljak na Commonwealth igrama u australskom Gold Coastu i stravičnom ozljedom okončala svoju karijeru

Laurel Hubbard, koja se do prije četiri godine natjecala kao muškarac Gavin Hubbard, teško se ozlijedila dižući uteg od 132 kg. Težinu od 120 kilograma savlada je bez većih poteškoća, a onda u trećem pokušaju na 132 kilograma je ozlijedila lijevi lakat.

Hubbard je odmah pretpostavila da se radi o lomu ligamenata u laktu, a daljnje pretrage pokazale su da je upravo ova ozljeda okončala njenu karijeru.

Sama njena pojava na ovom natjecanju izazvala je lavinu komentara. Mnogi su se pobunili jer smatraju da nije fer da se ona natječe kao žena.

- Muškarac je muškarac, a žena je žena. Znam da se posljednjih godina događaju mnoge promjene, ali Laurel je nekada bila prvak u muškoj konkurenciji - najglasniji u otporu bio je izbornik samoanske reprezentacije Jerry Wallwork.

- Njezin slučaj je prihvaćen na najvišim razinama, ali to nije pošteno - dodao je.

VIDEO Bivši dizač utega postao žena: 'To nije fer, ona ima prednost'

S obzirom na to da se u prošlosti na nacionalnoj razini natjecala kao muškarac, očekivalo se da će odnijeti pobjedu na Gold Coastu. Na svjetskom prvenstvu u prosincu prošle godine završila je na drugom mjestu, iza Amerikanke Sarah Robles.

Hubbard je prošla sve provjere i dopušteno joj je da se natječe na ovim igrama. I u tome je jako uživala:

- Australska publika je veličanstvena. Natjerali su me da dam sve od sebe i žao mi je što nisam uspjela. Commonwealth igre primjer su onoga što sport može i treba biti. Nevjerojatno je okružje i sjajna atmosfera. 

Njeno otpadanje otvorilo je mjesto Feagaigai Stowers da osvoji drugu medalju za Samou tog dana, ispred Charisme Amoe-Tarrant iz Naurua i Engleskinje Emily Campbell.
 

Komentari (4)
  • inače bivši dizač utega. lik se pojavio tu u ženskoj konkurenciji i eto šta se dogodi. sad jel karma il nešto drugo, neću u to da me ne napadnu neoliberali

    10. 4. 2018,   17:47
  • Karma kujo. Ovaj, kujane!

    10. 4. 2018,   22:57
  • Ima Boga

    10. 4. 2018,   20:35