Obavijesti

Sport

Komentari 125

Šora na Traffordu! Dva crvena, dva gola i Unitedov prolazak...

Šora na Traffordu! Dva crvena, dva gola i Unitedov prolazak...
8

Drama, drama! United je jedva prošao Celtu Vigo, a Lyon je skoro uspio nadoknaditi ogromnu prednost Ajaxa. U finalu Europske lige 24. svibnja igrat će Manchester United i Ajax

VIDEO

Sinoć smo saznali tko će igrati u finalu Lige prvaka, a danas smo otkrili i tko će zaigrati u finalu drugog najvažnijeg europskog natjecanja. Manchester United i Ajax će po prvi put zaigrati u finalu nekog natjecanja, u finalu Europske lige 24. svibnja.

Manchester United je na mišiće izbacio Celtu Vigo, koja je pokazala da može igrati s velikanom kao što je United. Doduše, mora se priznati da je večerašnji performans Mourinhove momčadi bio debelo ispod očekivanja.

'Crveni vragovi' stigli su do prednosti u 17. minuti i nakon toga su se ugasili. Još su nešto i odigrali u prvom poluvremenu, ali drugo je bilo klasično čuvanje rezultata i mučenje lopte 45. minuta. Celta je imala svoje prilike i mogla je napakostiti engleskom velikanu.

No, nije uspjela zabiti iz stvorenih prilika sve do 85. minute kada je Roncaglia zatresao mrežu Romera. Tu se najviše misli na Guidettija, koji je imao nekoliko sjajnih prilika. Ona u 96. minuti mogla je zalediti 'teatar snova'.

Na kraju se može reći da nam je najviše uzbuđenja donijela tučnjava igrača u 88. minuti kada je Bailly udario Guidettija da bi Roncaglia udario Pogbu. Obojica su dobila izravni crveni karton i morali su na prijevremeno tuširanje.

Lyon skoro nadoknadio zaostatak

A prava drama odvijala se u Lyonu. Ajax je u Francusku doputovao s ugodnom prednošću od 4-1. Kada je u 27. minuti stigao do prednosti preko svojeg dragulja Kaspera Dolberga činilo se da je priča gotova. No, Alexandre Lacazette vratio je nadu francuskom velikanu golom iz penala u 45. i golom iz igre samo nekoliko trenutaka kasnije.

Strah i panika uvukla se u redove nizozemskog velikana nakon što je džoker s klupe Ghezzal zabio u 81. minuti samo četiri minute nakon što je ušao u igru. I onda je krenula borba za goli život.

Viregever je u 84. minuti dobio drugi žuti karton pa je Ajax dobrih 10 minuta igrao s igračem manje. Lyon na kraju nije uspio naplatiti nesmotrenost Ajaxove obrane i zabiti gol koji bi mu osigurao produžetke. Završilo je 3-1.

Manchester United i Ajax tako će po prvi put igrati finale nekog natjecanja, a igrat će svoj ukupno peti natjecateljski dvoboj. Prva dva igrali su 1976. godine u sklopu Kupa Uefe kada je United prošao dalje ukupnim rezultatom 2-1. Posljednji put igrali su u sklopu Europske lige 2012. godine kada je ponovo dalje prošao United, ovaj put ukupnim rezultatom 3-2.

Finale Europske lige igrat će se 24. svibnja u Stockholmu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 125
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka