Obavijesti

Sport

Komentari 43

Henriquez s tri komada razbio Istru za Dinamovo polufinale!

Henriquez s tri komada razbio Istru za Dinamovo polufinale!
9

POLUFINALE Dinamo je bez većih poteškoća odradio Istru 1961 u Kupu i otišao među četiri najbolje momčadi ovog natjecanja. Završilo je 4-2 na Maksimiru, Henriquez je bio briljantan i utrpao tri komada...

VIDEO

Iznenađenja u Maksimiru nije bilo. Dinamo je, u vrlo teškim vremenskim uvjetima, po hladnoći i jakoj kiši, uz 'hat-trick' Ángela Henríqueza i povratnički gol Arijana Ademija, svladao Istru 1961 u Maksimiru 4-2 i prvi prošao u polufinale Hrvatskoga nogometnog kupa.

Momčad kojoj je u prvom planu gola egzistencija jer više od šest mjeseci nije dobila plaću nije uspjela napraviti iznenađenje i doći do povijesne pobjede nad "modrima" u Zagrebu. Bio im je to 16. poraz u 18. utakmici, samo su dvaput izvukli remi.

Zagorac se smrzavao, Cvitanović kisnuo

Dinamo je od početka utakmice zagospodario terenom, a na prste jedne ruke mogli su se izbrojati gostujući izleti na polovicu domaćina. Danijel Zagorac, rezervni golman Dinama, tako je u prvom poluvremenu bio potpuno besposlen.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Henríquez je bio apsolutno najraspoloženiji dinamovac protiv Istrana, u 26. minuti pogodio je prečku, a devet minuta poslije zabio je i vodeći gol za "modre". Leonardo Sigali ukrao je loptu Ivanu Matjažu na centru i sjurio se prema golu Istre, proigrao Čileanca na lijevu stranu šesnaesterca, a Ángelo je lijepo pogodio suprotni kut.

Trener Dinama Mario Cvitanović, koji je cijelo vrijeme bio na rubu svog trenerskog prostora usprkos jakoj kiši, tako je barem malo mogao odahnuti. A u završnici je Dinamo još malo dodao gasa.

Ademijev povratnički gol

Dani Olmo tako je u 43. pogodio stativu, a u sljedećem napadu Henríquez je zabio i drugi gol na asistenciju povratnika nakon ozljede Soudanija koji je - prije nego što je asistirao - bio na rubu zaleđa...

Kako je Dinamo završio prvo poluvrijeme, tako je otvorio drugo - napadački. Arijan Ademi, po novom prvi kapetan "modrih" ispred Domagoja Antolića (koji je također zaigrao od prve minute), prošao je po lijevoj strani i s ruba šesnaesterca lijepo pogodio suprotni kut. Bio mu je to prvi gol za Dinamo otkako se, sredinom listopada, vratio nogometu.

Sigali zakomplicirao, Henríquez presudio

Malu dozu neizvjesnosti oko pobjednika ovog dvoboja dao je Sigali u 53. minuti kad je u svoj gol skrenuo udarac Tome Kitanovskoga, na što nije bio spreman Zagorac. Istra je u sljedećih deset minuta imala još dva udarca prema domaćem golu, pucali su Matjaž i još jednom Kitanovski, ali Zagorac je bio spreman.

Točku na "i" svoje najbolje predstave ove sezone u dresu Dinama stavio je Henríquez u 70. minuti kad je topovski pogodio na dodavanje Olma za  4-1. Čileancu su to bili peti, šesti i sedmi gol sezone u 19. nastupu. Poraz Istre samo je ublažio Dejan Maksimović golom u 88. minuti.

Do kraja polusezone Dinamu ostaju još tri vezane domaće utakmice protiv Intera, Istre i Cibalije, gdje ne bi smio imati većih problema u očuvanju dvoznamenkaste prednosti pred Rijekom, Osijekom i Hajdukom. Puljani u sljedećem kolu HNL-a dočekuju Rudeš pa idu na noge Dinamu, a jesen zaključuju domaćom utakmicom protiv Osijeka. Nadamo se, s riješenom financijskom situacijom...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu