Obavijesti

Sport

Komentari 8

Tucak: Ma trebao sam izazvati incident! Bušlje: Ne odlazim...

Tucak: Ma trebao sam izazvati incident! Bušlje: Ne odlazim...
1

A kad je došla ta Španjolska, kako smo izgubili... užas, provalija. 24 sata si gore, na nebu, pa padaš u provaliju pa se dižeš..., to je nevjerojatno i ove će momke učiniti jakima, kaže Tucak

VIDEO

Hrvatski su se vaterpolisti vratili iz Južne Koreje. Preko Münchena, sa sat vremena zakašnjenja, umorni i ponosni. Jer sedmi put za redom sa SP-a se vraćaju s medaljom.

Doček nije bio spektakularan, tek obitelj i prijatelji.

- Svaka medalja s ovakvog natjecanja je velika stvar, sretni smo jer smo došli s medaljom doma, ali i tužni jer smo htjeli obraniti zlato i izboriti OI. Jedan loš dan nas je koštao, digli smo se u utakmici za treće mjesto i pokazali da je Španjolska bio loš dan. Nismo glavni cilj ostvarili, ali imat ćemo drugu priliku - rekao je kapetan Andro Bušlje, pa dodao:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ja nigdje nisam rekao da se opraštam. Ja sam rekao da mislim kako mi je zadnje Svjetsko prvenstvo, ali nisam rekao zadnje veliko natjecanje, ne opraštam se od reprezentacije, želim pomoći dokle mogu, dok me reprezentacija i izbornik trebaju. SP je svake dvije godine, a pred nama su iduće godine EP i Olimpijske igre. Nadam se da ću još biti tu... - rekao je Bušlje i razriješio dvojbu koja se stvorila u javnosti zbog toga što su neki pogrešno protumačili njegove riječi nakon pobjede nad Mađarima.

- U svakom četverogodišnjem ciklusu glavna je zadnja godina, OI, a sve dotad je usputna stanica. Gdje želite što bolji rezultat, ali svima je glavni cilj olimpijska medalja - zaključio je.

Maro Joković bio je naš najbolji igrač:

- Nema razloga da budemo tužni, mi jesmo očekivali više od sebe, imali smo drugačije ciljeve zacrtane, ali poskliznuli smo se u polufinalu, nismo došli do borbe za zlato, ali s medaljom i pobjedom vratili smo se kući. Viza za Tokio je isto bila cilj, sad ćemo je tražiti na drugi način, bit će jako nezgodno na EP-u, ne zna se još ždrijeb, put do polufinala. prije svega treba analizirati ovaj turnir, u kojim smo segmentima bili lošiji, pa opet napasti medalju - naglasio je Maro Joković.

- Svi smo ostavili srce u bazenu i možemo biti ponosni i zadovoljni. Obrana je funkcionirala sjajno, prema naprijed je bilo mjesta za napredak, ali ima vremena da analiziramo i to nam može biti dobra škola za iduću godinu. Odmor? Sad nas čeka 3-4 tjedna, kako koga, pa ispočetka - rekao je Marko Bijač.

A izbornik Ivica Tucak je govorio:

- I u Beogradu smo odigrali fantastičan turnir Svjetske lige, pa izgubili finale od Srbije. Pa smo odigrali fantastičan SP. Uoči zadnje utakmice bili smo u psihičkoj provaliji. Nije bilo pritiska medija nego smo mi od prvog dana razmišljali samo o zlatu. A kad je došla ta Španjolska, kako smo izgubili... užas, provalija. 24 sata si gore, na nebu, pa padaš u provaliju pa se dižeš..., to je nevjerojatno  i ove će momke učiniti jakima.

- Mislili smo da će upravo Hrvatska - Mađarska biti finale. Ali sve u životu ima svoje zašto, nije se taj poraz dogodio bez razloga. U sportu nema loših dana. Nastojao sam spuštati euforiju, sad kad analiziram, zamjeram si što nisam izazvao umjetni incident u trenucima kad je bilo sve idilično i atmosfera među nama, možda nam je to trebalo - priznao je izbornik Ivica Tucak.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi