Obavijesti

Sport

Komentari 261

Neuspjeli pokus Bjelice: Rudeš uzeo bod 'modrima' na startu!

Neuspjeli pokus Bjelice: Rudeš uzeo bod 'modrima' na startu!
15

Nogometaši Rudeša bili su minutama udaljeni od potpune senzacije na Maksimiru i pobjede nad Dinamom nakon autogola Moharramija, ali bod "modrima" ipak je u nadoknadi donio Dino Perić

VIDEO

Nakon briljantnog otvaranja sezone za Dinamo i Nenada Bjelicu u Europi, tri dana poslije na Maksimiru uslijedio je hladan tuš. Rudeš je u prvom kolu HNL-a umalo došao do pobjede. Dijelile su ga svega dvije minute, ali su "modri" na kraju došli do remija 1-1 golom Dine Perića u 93. minuti.

Trener "modrih" kalkulirao je i s potpuno novim sastavom u odnosu na okršaj protiv Izraelaca izašao na noge Rudešanima koji do prije koji tjedan nisu uopće imali momčad, a na Maksimiru su doputovali sa svega četiri zamjene, ali i takvi su stvorili silne glavobolje branitelju naslova.

Iznova sastavljena momčad Rudeša, koju vodi bivši trener Splita Ivan Matić, već u ranoj fazi pokazala je zube Dinamu i nagovijestila mu da će te itekako pomučiti u ovoj utakmici. Opasne akcije gostiju redom su išle po desnoj strani, po kojoj je "ordinirao" Jan Lecjaks koji (opet) nije imao svoj dan.

Borna Petrović tako je u osmoj minuti nakon ubačaja Mihaela Klepača prebacio prazan gol, a u 23. je Klepač sam završio akciju nakon što je prodao lažnjak Lecjaksu. Pucao je, međutim, ravno u Adriana Šempera, povratnika u modri dres nakon dvije sezone u Lokomotivi.

Nije prošlo iz prva dva naleta Rudešana, ali jest iz trećeg u 28. minuti. Sadegh Moharrami, Iranac koji je prije toga izmamio pljesak tribina zbog dva lijepa prolaska po desnom boku, uklizao je na petercu i poslao loptu u svoj gol nakon ubačaja Tomislava Mrkonjića.

Bio je to gol koji je probudio Dinamo. Redale su se šanse pred Picakom, već u 30. minuti Lecjaks je dobio sjajnu povratnu loptu Majera, ali s deset metara prebacio je cijeli gol. Nekoliko minuta poslije ozlijedio se Mario Šitum, a Bjelica je u vatru gurnuo još jednog mladca, Luku Menala.

Digao je Dinamo ritam u nastavku, stigla je u 54. minuti šansa za Fiolića koji je s metar-dva udaljenosti glavom pogodio prečku nakon udarca Leškovića. Pokušao je Bjelica nešto promijeniti uvođenjem Marija Gavranovića i Danija Olma, potonji je u 78. minuti iskreirao jednu od brojnih opasnih šansi pred golom Rudeša, ali nitko nije mogao ugurati tu loptu u gol...

Nitko sve do Dine Perića, koji je u 93. minuti iz blizine spremio u mrežu ubacivanje Fiolića nakon sjajnog "tunela" igraču Rudeša Antoniju Boršiću. U preostalom vremenu još je dvaput bilo vatreno pred golom gostiju. Prvo je šut Luke Menala fenomenalnom obranom nogama zaustavio Dominik Picak, a u zadnjim sekundama Mario Gavranović zabio je nakon ubačaja s lijeve strane, ali pomoćnik je signalizirao zaleđe. Već su se "modri" požurili slaviti, ali sudac gol nije priznao. Prema usporenoj snimci, čini se kako je bio u pravu.

Bilo kako bilo, Bjelica će morati dobro preispitati svoje odluke oko nekih igrača koji su zaigrali na otvaranju HNL-a, a Rudeš je pokazao kako bi i ove sezone mogao biti tvrd orah velikim favoritima, kao što je to bio i prošle.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 261
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe