Obavijesti

Sport

Komentari 298

Miočić nokautirao Cormiera i ponovno postao prvak UFC-a!

Miočić nokautirao Cormiera i ponovno postao prvak UFC-a!
9

Stipe Miočić je novi/stari teškaški prvak UFC-a! Gubio je prve dvije runde pa sjajno odradio četvrtu i nokautirao prvaka Daniela Cormiera. Koban je bio desni direkt koji je DC-a bacio u nokdaun, a Stipe je onda završio posao

VIDEO

Kakva borba, kakva taktika, kakav nastup Stipe Miočića u glavnoj borbi večeri sjajnog UFC 241 u Anaheimu! Još jednom pokazao je zašto je najbolji teškaš svih vremena UFC-a, a vjerojatno i općenito.

U četvrtoj rundi fantastično je nokautirao prvaka Daniela Cormiera u revanšu i vratio pojas prvaka u svoje vlasništvo. Gubio je prve dvije runde, no sjajnom promjenom taktike u četvrtoj načeo je DC-a lijevim aperkatima u jetru prije nego je sjeo fantastičan direkt u bradu koji je Amerikanca bacio u nokdaun.

Stipe je munjevito pojurio prema naprijed i serijom udaraca završio Cormiera i vratio pojas! Cormier je do ove borbe bio neporažen u teškoj kategoriji (15-0) i nikada u karijeri u kraljevskoj kategoriji nije izgubio niti rundu (30-0), ali Miočić ga je odškolovao u četvrtoj rundi i pokazao da postoji samo jedan najopakiji čovjek na svijetu.

Američki Hrvat je tako postao četvrti dvostruki prvak teške kategorije nakon Randyja Couturea, Tima Sylvije i Caina Velasqueza.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Slab početak i nevjerojatan preokret

Nije dobro krenuo u borbu. Cormier je bolje otvorio okršaj i već polovicom prve runde uspio je srušiti Stipu. Kontrolirao je borbu u parteru i uvjerljivo odnio prvu rundu.

Upute trenera Marcusa Marinellija iz Miočićeva kuta bile su jasne - kreni prema naprijed, čovječe! Ne možeš se ovako boriti!

I upravo to se dogodilo. Druga runda bila je pravi vatromet, sijevale su serije s jedne na drugu stranu i obojica su krenula po nokaut. Stipe je djelovao dosta statično i primio je nekoliko ozbiljnih udaraca, nije radio otklone i pretrpio je dosta štete.

Treća runda donijela je nešto laganiji tempo, ali sličan scenarij. Cormier je bio aktivniji, no Stipe je gurao prema naprijed i iako je primio više udaraca i štete uspio je dovesti Cormiera uz žicu gdje ga je kontrolirao, zatim ga je srušio i na koncu stekao naklonost sudaca u ovoj rundi.

No, u četvrtoj - renesansa! Tek trebamo saznati je li to od početka bio taktički plan, ali Miočić je u prvoj šampionskoj rundi u potpunosti promijenio plan i krenuo napadati tijelo Cormiera. Pitali smo se zašto češće nije koristio udarce nogama jer se DC dosta otkrivao i bio je zreo za par snažnih middle kickova.

No, Stipe je znao gdje treba gađati - sjajnim lijevim aperkatima u jetru ispuhao je Cormiera pa nakon nekoliko onih koji su sjeli na pravo mjesto plasirao desni direkt u glavu. Namještao je jedan pravi i na koncu ga dočekao! Sjeo je fantastičan desni direkt u glavu Amerikanca, Stipe je suvereno zadržao fokus i munjevito krenuo prema naprijed.

Sudac Herb Dean dao je Cormieru dovoljno vremena za oporavak, ali Stipe je riješio posao i serijom udaraca slavio tehničkim nokautom!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 298
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića