Obavijesti

Sport

Komentari 72

Umorni Borna ostao bez finala! Veliki Federer ga je lako slomio

Umorni Borna ostao bez finala! Veliki Federer ga je lako slomio
3

Švicarac Roger Federer pobijedio je Bornu Ćorića s uvjerljivih 2-0 u setovima i lako prošao u finale Dubaija. Nakon dvije pobjede zaredom, hrvatski tenisač ovaj put nije imao lijeka za velikog Švicarca...

VIDEO

S obzirom da je u svoja prva tri susreta u Dubaiju Ćorić do pobjeda dolazio kroz "tie-break" trećega seta gdje je na terenu proveo sedam sati, odnosno dva sta više od Federera, činilo se kako Borna više nije imao snage za ozbiljnijeg otpor protiv 37-godišnjeg Švicarca.

Federer je dominirao od samoga početka susreta, praktički je prijetio oduzimanjem servisa Ćoriću u svakoj igri te je na kraju u tome i uspio u četiri navrata, po dva puta u svakom setu. S druge strane, Ćorić tijekom čitavog dvoboja nije stvorio niti jednu priliku za oduzimanje servisa suparniku.

Konačnih 6-2, 6-2 za Federera vrlo je sličan ishod kao i kada su se prvi put susreli, također u polufinalu Dubaija 2015. godine. Tada je bilo 6-2, 6-1 za Švicarca. U međuvremenu su se sastali još tri puta, sva tri prošle godine, a u dva je navrata bolji bio Ćorić.

U subotnjem finalu Federer će igrati protiv Grka Stefanosa Tsitsipasa koji je u prvom polufinalu svladao Francuza Gaela Monfilsa sa 4-6, 7-6 (4), 7-6 (4).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Federeru će to biti čak 152. nastup u finalu nekog ATP turnira, a 10. u Dubaiju. Dosada je osvojio 99 naslova, sedam u Dubaiju.

Tsitsipas je dosada igrao u četiri ATP finala i ima dva naslova, a drugi je osvojio prije pet dana u Marseilleu.

ATP Dubai, polufinale: Ćorić - *Federer (0-2) 2-6, 2-6

 TIJEK MEČA:

  • KRAJ. Federer je pobijedio 6-2, 6-2. Nije danas Borna bio na razini i nije mogao parirati razigranom Federeru. Roger je od početka nametnuo svoj stil i gre i tempo, što je Borni zadavalo velike probleme. Loš servis mu je zadavao još veće. A Federer mu je čak četiri puta oduzeo servis. Tako je Švicarac kao i prije četiri godine, također u polufinau Dubaija (6-2, 6-1) lako pobijedio našeg tenisača i prošao u finale, turnira kojeg je sedam puta osvojio. No nema brige za Bornu, glavu gore! Odigrao je solidan turnir, a unatoč tome što nije u najboljoj formi, uspio se svejedno progurati do polufinala, što je fantastičan rezultat. S ovom pobjedom, Federer je poveo sa 3-2 protiv Borne u međusobnim omjerima.
  • 2-4 - Nema predaje, Švicarac ne posustaje. Ovaj put malo teže, ali i ovaj put je osvojio gem na svome servisu. Stisnuo je Borna, jer kad će ako neće sada, riskirao je s dubokim bekhendima, no Federer danas izgleda kao u najboljim danima. A Ćorić se s takvim Rogerom teško može nositi.
  • Federer je rekao ne može! 1-3 - Nadali smo se da Borna možda može i do breaka što bi bio posljednji vagon spasa, ali Roger je bez izgubljenog poena na svome servisu to odradio poput najvećeg rutinera i još jednom zaradio pljesak brojnih šeika koji su su okupili u areni u Dubaiju.
  • Prvi gem u drugom setu za Bornu! 1-2. I opet je bilo napeto, ali Ćorić je zadržao koncentraciju, a slušao ga je i bekend te osvojio prvi gem u drugom setu. Federer je također malo smanjio tempo igre što je pomoglo našem tenisaču. Teško je sad očekivati neki preokret, ali nadamo se da je ovaj gem Borni poticaj da će osvojiti naredni. Idemo po break!!!
  • Break i u drugom setu! 0-1 - Švicarac je opet oduzeo servis Borni i osigurao si miran nastavak drugog seta. Borio se borna koliko je mogao, napadao je većinom, što nije bap njegov stil, bio je jako blizu, ali magični Roger vadi svoje poteze iz šešira i sa skraćenim lopticama izluđuje našeg Bornu, koji je ionako iscrpljen. Jako se muči na poenima, a odmorni Švicarac to sve kažnjava.
  • Prvi set ide Federeru (6-2) - Nije Borna izdržao, jako loše otvaranje meča ga je koštalo i Federer je nakon nešto više od pola sata igre osvojio prvi set. Uspio je napraviti dva breaka i osigurati se miran nastavak meča. No, bez nekog opravdanja, vidi se da je Borna jako umoran. Basilašvilija je jučer pobijedio nakon dva i pol sata igre, a igrali su do jedan ujutro, dok je Federer  za to vrijeme bio ušuškan u krevet i u dubokom snu.
  • 2-5 - Ćorić je nakon dugo vremena uzeo gem! Imao je Federer čak dvije set lopte, ali Borna je predstavio publici i Švicarcu svoju mentalnu snagu, preokrenuo i osvojio gem na svojem servisu.
  • Doktor Roger! Kakva skraćena lopta, e to samo Federer može. Švicarac igra svoj najbolji meč na turniru, a nažalost je to baš Bornu pogodilo. Uopće se ne muči Roger na svojim servisima, to sve tako lagano izgleda kada on to napravi. Servis, izlazak na mrežu, i poen je njegov. Ista formula koja skroz svaki put pali danas. Borna mu je pokušao odgovoriti sa svojim najjačim oružjem forhendom, ali najbolji tenisač u povijest kirurški preciznom kratkom loptom dolazi do još jednog gema.
  • Još jedan break radi Federer! 1-4 - Nažalost, agonija igre na servisu se nastavlja. Borna još jednom nije našao način kako da osvoji gem, a što god pokuša, genijalni Švicarac ima odgovor na to. Pokušao je i sa spin servisima, no Feder je bekendom očistio crtu i pokazao da je ušao u meč sto posto spreman. No, Bornu su koštale i pogreške, a upravo duboki forhend i aut su donijeli Švicarcu novi break
  • 1-3 - Ne ide ni Federeru danas baš servis, ali on to sve izvuče na klasu. Bio je ovo gem gdje su obojica oduševili gledatelje sjajnim potezima. Prvo je Federer poslao Borni kratku lopticu uz mrežu, ali naš tenisač se odlično snašao i s volejem uzeo poen. Odmah nakon toga Roger mu je poslao još jednu kratku lopticu, ali ovaj put je to bilo perfektno odrađeno i potvrdio je break. Borna sad servira, idemo osvojiti gem!
  • Federer radi break! 1-2 - Nije uspio Borna izdržati ovakav pritisak na svojem servisu. Federer je od početka pritisnuo i došao na 0-30 sjajnim reternima. Osvojio je Borna tri poena zaredom zahvaljujući perfektnim servisima, ali nije to do kraja odradio. Švicarac je još jednom pokazao svoju klasu i s njegovim specifičnim bekendom prvi put danas napravio break. Sada servira Federer, idemo Borna odmah uzvratiti!
  • 1-0 - Počelo je polufinale između Borne Ćorića i Rogera Federera. Prvi servira naš tenisač. U prvom polufinalu danas Stefanos Tsitsipas uspio je pobijediti Gaela Monfilsa (4-6. 7-6, 7-6) i prošao je u finale gdje će igrati protiv pobjednika ovog dvoboja. Tom pobjedom Uz male probleme na Federerov retern, Borna je osvojio prvi gem danas. Prvi servis ga zasad jako dobro služi, a nadamo se da će tako biti i ostatak meča
  • Put do polufinala: Borna Ćorić je na terenima Dubaija do sad proveo više od sedam sati i sva tri meča je tie break trećeg seta odlučivao o pobjedniku. Borna je u prvom kolu bio slobodan, a u drugom je naletio na tvrdog Čeha Veselog. Ljevoruki protivnik mu je zadavao velike probleme, a uspio ga je tek slomiti u tie breaku trećeg seta (7-5, 3-6, 7-6). U osmini finala ga je dočekao još jedan Čeh, nekadašnji TOP 10 igrač Tomaš Berdych. Oba tenisača su relativno lako dobila svoje setove, a kao i u kolu prije, opet je odlučivao treći set. Borna je još jednom pokazao svoju izvanrednu mentalnu snagu i uspio izboriti četvrtfinale (6-1, 1-6, 7-6). Protivnik Ćoriću u četvrtfinalu bio je 19. tenisač svijeta Basilašvili (4-6, 6-3, 7-6).
  • Vidno iscrpljeni Borna je dizelaški ušao u meč, nije imao odgovor na protivnikov bekend, no u drugome setu je pokazao zašto mu je samo nebo granica. Nevjerojatna mentalna snaga je opet prevladala i u trećem setu gdje je s laganih 7-1 osvojio tie break i izborio pet meč protiv Rogera Federera u polufinalu Dubaija. Roger Federer je na terenu proveo dva sata manje od Borne, a na putu do okršaja protiv Ćorića je pobjeđivao Kohlschreibera, Verdasca i Fucsovicsa.
  • NAJAVA: Borna Ćorić i Roger Federer igraju polufinale ATP turnira u Dubaiju. Njihov meč na rasporedu je u 16 sati, ali moguće je i da će malo kasniti, ovisi o ishodu meča Monfils - Tsitsipas koji je na rasporedu prije njihovog. Ćorić i Federer igrali su četiri puta, oba tenisača imaju po dvije pobjede. Federer je dobio prva dva meča protiv Borne, prvi baš u Dubaiju 2015. kad je bilo 6-2, 6-1. Prošle godine slavio je Švicarac i u Indian Wellsu 5-7, 6-4, 6-4. No Borna je slavio u zadnja dva njihova meča, u finalu Hallea 7-6, 3-6, 6-2 i u polufinalu Šangaja 6-4, 6-4. 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram