Obavijesti

Sport

Komentari 185

Ćorić imao set i break, ali nije uspio slomiti velikog Federera!

Ćorić imao set i break, ali nije uspio slomiti velikog Federera!
8

Borna Ćorić prije tri godine protiv Federera osvojio je samo tri gema. Sada je bio nadomak pobjede, ali na kraju je ipak morao stisnuti ruku velikom Švicarcu koji sa 5-7, 6-4, 6-4 ide u finale Indian Wellsa

VIDEO

Hrvatski tenisač Borna Ćorić nije se uspio plasirati u finale ATP turnira iz Masters serije u Indian Wellsu nakon što je u polufinalu izgubio od prvog tenisača svijeta Švicarca Rogera Federera 7-5, 4-6, 4-6.

Ćorić je vodio 1-0 u setovima, 4-2 u drugom setu, te u trećem setu dva puta imao break prednosti, ali je najbolji tenisač svijeta okrenuo rezultat.

Bio je to jedan od Ćorićevih najboljih mečeva u karijeri. Odigrao je hrabro i bez respekta prema najboljem tenisaču svijeta, ali nažalost to nije bilo dovoljno. Federer je prva dva seta bio na konopcima, ali se ipak izvukao.

Federer je tako nastavio pobjednički niz koji ima ove godine upisavši 17. pobjedu u 17 susreta. Još je impresivniji podatak kako je Švicarac od 43 seta osvojio 39. 

Bio je to njihov drugi međusobni susret i druga pobjeda švicarskog tenisača. Prvi put su igrali u Dubaiju 2015. godine i Federer je slavio 6-2, 6-1.

Bornu može utješiti podatak kako mu je ovo bilo prvo polufinale na nekom od turnira iz Masters 1000 serije, a postao je i prvi hrvatski tenisač koji je stigao do polufinala Indian Wellsa nakon 2010. i Ivana Ljubičića koji je tada i osvojio ovaj turnir. Ljubičić je sada jedan od Federerovih trenera, ali i Ćorićev menadžer.

Federer je bez većih problema odradio svoj prvi servis gem i bez izgubljenog poena stigao do vodstva. Borna se malo mučio na svojem početnom udarcu, ali ga je također odradio bez većih problema. Prvi pritisak na Federerov servis vidjeli smo u petoj igri, kada je Ćorić imao 30-30, ali je Švicarac odlično odradio završnicu gema. Novu priliku Borna je dočekao kod rezultata 5-5 stigavši do dvije break lopte. Federer je prvu spasio, ali ne i drugu i Borna je došao u priliku servirati za set. Posao je odradio sjajno dobivši prvi set rezultatom 7-5.

Ćorić je fantastično ušao u drugi set. Već na samom otvaranju oduzeo je servis najboljem tenisaču svijeta i potom poveo 2-0. Federer je u četvrtom gemu imao tri break lopte za 2-2, ali je Ćorić odigrao sjajno spasivši gem. Novu break loptu za povratak u meč Federer je imao u šestom gemu, ali se Borna s tri sjajna poena izvukao zadržavši break prednosti. Federer je nastavio s pritiskom i u osmoj igri je dočekao nove dvije break lopte. Prvu nije iskoristio, ali je drugu priliku za poravnanje iskoristio izjednačivši na 4-4. Švicarac je potom osvojio svoj servis za vodstvo 5-4, te zatim novim breakom i četvrtim uzastopnim gemom osvojio set 6-4 izjednačivši na 1-1.

Izgubljeni set nije poljuljao Bornu i hrvatski tenisač je na otvaranju odlučujućeg seta ponovo oduzeo servis svom suparniku. No, njegova prednost je kratko trajala jer je Švicarac odmah vratio izgubljeni gem, a zatim i osvojio svoj servis za vodstvo 2-1. Četvrti gem donio je novu break loptu za Švicarca, ali je Ćorić s tri sjajna poena izjednačio na 2-2. U sedmoj igri Borna je došao do nove prilike za break. Švicarac je prvu loptu spasio, ali je drugu opalio u aut i Ćorić je stigao do breaka i vodstva 4-3. No, radost je ponovo kratko trajala i čudesni Švicarac je ponovo vratio servis za 4-4. Ćorić je imao dvije lopte za 5-3, ali je pogriješio i gem je otišao na suparničku stranu. Nažalost, bio je to Bornin početak kraja. Federer je osvojio svoj servis za vodstvo 5-4, a potom još jednom oduzeo servis našem igraču za konačnih 6-4 nakon skoro dva i pol sata igre.

U drugom polufinalnom susretu sastaju se Kanađanin Milos Raonic i Argentinac Juan Martin del Potro.

Polufinale Indian Wellsa: Ćorić - Federer 7-5, 4-6, 4-6

  • KRAJ Nažalost, Ćorić je još jednom popustio i Roger Federer slavi veliku pobjedu. A Hrvat je tako bio blizu...
  • FEDERER JE SIGURAN Borna će servirati za ostanak u meču.
  • BREAK FEDERERA! Kakva šteta. Ćorić je propustio 40-15, dvije lopte za 5-3, ali Federer se nekako izvukao. Borna je napravio dvostruku pogrešku na break-lopti...
  • BREAK ĆORIĆ! Bravo, Borna! Vodi 4-3. 
  • BORNA NA 3-3 Gotovo tri sata igre, umorni su, ali Ćorić ne gubi koncentraciju, drži svoj servis za 3-3. 
  • ROGER IMA 3-2 Drži svoj servis Roger, koji je na putu do polufinala izgubio svoj servis samo dvaput, a danas već tri puta. 
  • BRAVO, BORNA Izuzetno važan servis gem sačuvao je Ćorić i ostaje u igri, nije ga slomio Federer. 
  • DRŽI FEDERER Svoj servis je napokon odigrao Švicarac kako treba i vodi 2-1 u trećem setu. Borna servira. 
  • ROGER VRAĆA BREAK Vratio je još jednom break Federer, opet sve ispočetka.  
  • OPET BREAK ĆORIĆ! Izvrsni reterni i brejknuo je Ćorić Federera na nuli, ovo se ne događa baš često. Borna vodi 1-0 u odlučujućem setu. 
  • BREAK I SET FEDERER Šteta, dugu izmjenu dobio je Federer jer je Ćorić poslao forhend u mrežu. Dvije set lopte i odmah prvu koristi Federer. Još jedan forhend, ovaj put u aut. Set Federer. 
  • TREĆI GEM U NIZU Federer bez problema uzima svoj servis i sad vodi 5-4 u drugom setu. 
  • BREAK FEDERER Nije uspio zadržati svoj servis Borna, Švicarac je brejknuo i vratio se u meč. Servira pri rezultatu 4-4 u drugom setu. 
  • JEDVA Na 40-40 bio je Borna, ali Federer dolazi na mrežu i Borna ga ne uspijeva probiti. zadržao je svoj servis, 4-3 za Bornu u drugom setu. 
  • KAKAV LOB! U punom trku forhendom loba Borna Ćorića jednog od najboljih igrača na mreži u povijesti tenisa! Na 30-30 Federer zove Oko sokolovo i Ćorićeva lopta za milimetar je vani. No četvrtu break loptu u meču Federer ne koristi, opet zove Oko sokolovo, ali ovaj put nije u pravu. Nakon izjednačenja Borna se poskliznuo, ali uspio je vratiti lopticu i izdržati izmjenu prije nego što je Federer potpuno promašio bekhend. Prednost Ćorić i potom još jedan poen, to je 4-2 za Bornu. 
  • FEDERER ZA 3-2 Na 30 je opet uzeo svoj servis Švicarac, opet je blizu bio naš tenisač, ali Čarobnjak je iz šešira izvukao skraćenu loptu koju ne bi stigao ni Michael Chang u najboljim danima. Ćorić vodi 3-2 u drugom setu i servira. 
  • SENZACIONALNO! Skratila se malo ruka Borni, otišao je na 0-40 prvi tenisač svijeta nakon jako lošeg forhenda Ćorića. Prvu loptu je spasio Ćorić, kao i drugu - briljantno je bekhend "slajsom" prošao Rogera na mreži, a na trećoj break lopti Ćorić najprije pogađa crtu pa razorim forhendom uzima poen za 40-40! Tri break lopte je spasio. Igra senzacionalno! I još jedan, pa još jedan poen... To je gem Ćorić! Pet poena u nizu nakon 0-40. Nestvarno dobro igra Borna. Bra-vo!
  • GEM FEDERER Došao je k sebi Roger, malo bi previše bilo očekivati da ga Ćorić i treći put brejkne. Ali nije bio daleko, Roger osvaja svoj gem na 30.
  • PET GEMOVA U NIZU bez problema drži svoj servis na 30 naš tenisač. Ćorić igra izuzetno dobar tenis u ovim trenucima, da ne pretjeramo jer daleko je još kraj. Sad je 2-0 za Ćorića, koji je osvojio pet gemova u nizu.
  • BREAK ĆORIĆ!!! Ima Ćorić 30-40 i break loptu, poteže briljantan forhend i to je break! U problemima Federer...
  • SET ĆORIĆ! Briljantno servira Borna, na prvi servis osvojio je 18 i izgubio svega tri poena u cijelom setu, a s druge strane je čovjek koji je u čitavoj sezoni izgubio tri seta. Na 30-0 ide Borna... Pa as za 40-0. Tri set lopte! Prva je veliki aut, na drugoj set lopti - linijski sudac viče aut! Borna traži oko sokolovo i lopta je bila dobra! Ajoj, poen se ponavlja, a Federer onu lpticu nije mogao vratiti, bio bi to poen za Ćorića. Mora se smiriti i ponovno servira na 40-15. I evo ga! Federerova loptica zapinje u mreži, Ćorić je dobio prvi set 7-5. Bravo, Borna!
  • BREAK BORNA! Sve je sam zaslužio, nekoliko sjajnih poteza i najprije jedna, pa još jedna break lopta. I prolazi forhend dijagonala, zapravo prejaka je za Federera koji volej šalje u mrežu. Ćorić ima break za 6-5! Servira za prvi set. 
  • DOBRO JE Borna je hladnokrvan, izjednačuje na 5-5. 
  • FINIŠ PRVOG SETA Švicarac je zadržao servis za 5-4 u prvom setu. Borna mora biti jako oprezan... Break bi značio izgubljeni set.
  • 4-4 Odlično čuva Borna svoj servis, zasad nije dopustio Federeru niti jednu break-loptu. 
  • BRZO Švicarac za samo minutu i 11 sekundi uzima svoj servis. Roger ima problema s prvim servisom, a Ćorić s prijemom drugog jer još nije osvojio niti jedan poen na Federerov drugi servis.
  • OPA! Ćorić uzima gem na nulu, bez osvojenog poena ovaj put ostavio je Federera za 3-3. 
  • ZAMALO Na 30-30 bio je naš tenisač i raspalio backhand dijagonalu, ali preširoko odlazi loptica i Federer se spašava. Vodi 3-2.
  • BRAVO Ćorić uzima svoj servis na 30. Zasad je od deset poena na prvi servis osvojio osam. 
  • FEDERER DRŽI Bez problema Roger drži svoj servis za 2-1 u prvom setu. 
  • BORNA SERVIRA Loš backhand pa dupla greška uvaljuju Ćorića u probleme, 15-30 bilo je za Federera, ali uspio se Ćorić izvaditi i izjednačio na 1-1.
  • POČEO JE MEČ Federer prvi servira i odmah u prvom poenu zove "oko sokolovo". I u pravu je! Lopta je bila dobra, ponavlja se poen. Buka aviona koji upravo prolazi smeta Federeru pri servisu, ali svejedno osvaja svoj servis - ostavlja Bornu bez poena. 
  • POLUFINALE Za koji minut počinje meč Ćorić - Federer, nakon njih drugi polufinale igraju Del Potro i Raonic. Švicarac je u karijeri zaradio 115 milijuna dolara i pet puta je dosad osvajao Indian Wells. Borna je u karijeri zaradio ukupno 2,7 milijuna dolara i dosad je osvojio jedan turnir. Ovo polufinale mu je najveći uspjeh u Indian Wellsu.  
  • IGRALI JEDANPUT Borna Ćorić i Roger Federer susreli su se 2015. godine u Dubaiju, također u polufinalu i također na betonu, bio je to njihov jedini međusobni meč u kojem je Borna došao do tri gema. Švicarac je slavio 6-2, 6-1.
  • INDIAN WELLS Borna Ćorić od 19 sati igra protiv najvećeg tenisača svih vremena, Rogera Federera u polufinalu superjakog Indian Wellsa. Mladi Zagrepčanin prvi je put prošao u polufinale Masters 1000 turnira, a preko puta mreže bit će prvi igrač svijeta, prošlogodišnji osvajač ovog turnira, čovjek koji pomiče granice sporta. 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 185
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao