Obavijesti

Sport

Komentari 46

Horkaš obranio dva penala i odveo 'modre' u osminu finala!

Horkaš obranio dva penala i odveo 'modre' u osminu finala!
4

Juniori Dinama kvalificirali su se u osminu finala Lige prvaka. Prošli su nakon ruleta jedanaesteraca s ukupnih 6-4 protiv Lokomotiva, a junak Jovićevićeve momčadi bio je golman Horkaš koji je obranio dva penala

VIDEO

Kakva drama u juniorskoj Ligi prvaka!

Dinamo je u šesnaestini finala Lige prvaka izbacio ruskog prvaka Lokomotiv Moskvu nakon jedanaesteraca s ukupnih 6-4. Na suncem okupanom Hitrec-Kacijanu pred čak 1700 gledatelja 'modri' su pokazali da su bolja momčad od Lokomotiva.

Prvi je zaprijetio Dinamo u 3. minuti preko Franjića. Pucao je opasno iz slobodnjaka, ali golman ruske momčadi odbio je to krajnjim naporom. Već u 13. Dinamo je poveo. Robusni Leon Šipoš primio je proigravanje Antonija Marina, golman Botnar je teško kiksao, a bivši napadač Gorice to je znao iskoristit.

U 28. minuti još malo magije Antonija Marina. Krenuo je u solo akciju, prošao je nekoliko igrača, opalio s desetak metara, ali Rusi su se nekako obranili. U 44. možda i najveća prilika za Dinamo u prvom dijelu. Mario Čuže prošao je po lijevoj strani, pucao snažno, ali otišlo je malo pored gola.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Rusi su se u drugom poluvremenu konsolidirali i pokazali da će skupo prodati svoju kožu. U 54. minuti pucao je Faizulin, a mat-situacija otišla je samo pored gola. Već u 69. šok za Dinamo.

Dinko Horkaš loše je procijenio jednu situaciju, zakasnio je u izlasku i srušio Sulejmanova, ali se za grešku ubrzo i iskupio. Specijalist za penale opravdao je reputaciju tako što je skinuo šut Titkovu. Desetak minuta kasnije Horkaš je još jednom pokazao svoju kvalitetu. Faizulin je u petercu 'modrih' primio loptu, tukao je snažno, ali Horkaš mu je obranio u maniri top svjetskih golmana.

Kada se činilo da će Dinamo utakmicu mirno privesti kraju ogromnu pogrešku napravila je obrana 'modrih'. Široko su ostali Šutalo i Gvardiol, a to je iskoristio danas vrlo neugodni Faizulin koji je pogodio za 1-1 u zadnjim sekundama utakmice te se, sukladno pravilima, pristupilo izvođenju jedanaesteraca.

Dinamovi igrači bili su nepogrešivi. Zabijali su redom; Franjić, Šipoš, Rešetar, Kapitanović i Čuže, dok je kod Rusa promašio Osnov, odnosno obranio mu je Horkaš. Modri su dobili jedanaesterce s 5-3 te s ukupnih 6-4 prošli dalje u osminu finala Lige prvaka.

Mladi Dinamovi juniori ispraćeni su velikim pljeskom, a s tribina su sve zadovoljno promatrali Nenad Bjelica i Dani Olmo koji su mogli vidjeti 'modru' budućnost u akciji.

Sastavi:

DINAMO: Horkaš - Hrvoj, Šutalo, Gvardiol, Antovski - Franjić, Gjira - Baturina, Čuže, Marin - Šipoš

LOKOMOTIV: Botnar - Šukarev, Lapšov, Černi, Loginov - Karapuzov, Titkov, Magkejev, Petrov, Josifov - Sulejmanov

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener