Obavijesti

Sport

Komentari 155

Hrgović je tehničkim nokautom donio Hrvatskoj novu medalju!

Hrgović je tehničkim nokautom donio Hrvatskoj novu medalju!
13

NOVA MEDALJA! Tehničkim nokautom u drugoj rundi, naš najbolji boksač Filip Hrgović pobijedio je Kubanca Leineira Eunicea Peroa. Time je osigurao najmanje brončanu medalju!

VIDEO

Hrvatski boksač u superteškoj kategoriji (+91kg) osigurao je Hrvatskoj novu medalju protiv Kubanca Leineiera Eunicea Peroa. Pitanje je samo kojeg će ona biti sjaja što ćemo saznati u petak od 20 sati. Hrgović trenutno 'drži' najmanje broncu, budući da u boksu ne postoji borba za treće mjesto.

Tehničkim nokautom u drugoj rundi izborio je pobjedu koja ga vodi u polufinale protiv Francuza Victora Tonyja Jamesa Yokea.

Ubojiti desni kroše

Filip, koji je aktualni europski prvak, tri puta je rušio Kubanca na tlo, no suci su u prvoj rundi odlučili kako je Pero pobjednik. Značilo je to da naš as mora nastaviti još žešće jer dojam je uvjerljivo bio na njegovoj strani poslije prve runde.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ipak, Hrgović je u prvoj rundi uputio više preciznih udaraca, sredinom runde čak je i sudac u ringu brojao Peru, no dva bodovna suca na kraju su dala prednost Kubancu na opće iznenađenje. Kubanac se većinom kretao uz konopce te je tražio udarac ili kombinaciju iz kontre, no to je dolazilo vrlo rijetko.

Da sve bude onako kako treba, Filip se pobrinuo u drugoj rundi u kojoj je desnim direktom riješio meč u svoju korist. Desni kroše sjeo je točno na bradu protivniku koji je pao. 

Poslije brojanja nije bio u stanju nastaviti pa Hrgović odlazi u polufinale fantastičnom predstavom i tehničkim nokautom. Ovo mu je bio treći Kubanac s kojim se susreo u karijeri i treći kojeg je dobio.

Polufinale mu donosi aktualnog svjetskog prvaka Tonyja Yokea. Tu se otvara  prilika našem boksaču za uzvrat Yoki za poraz upravo s tog SP održanog u listopadu prošle godine kada je Francuz pobijedio na bodove u četvrtfinalu. 

Hrgović i Yoka su vršnjaci, pa se znaju i iz mlađih kategorija, prije šest godina susreli su se u finalu svjetskog juniorskog prvenstva, a tada je bolji bio Hrgović.

Hrgović: Bio sam siguran da ću ga prije ili kasnije srušiti

Duel Hrgovića i Yoke predviđen je za petak oko 20 sati po hrvatskom vremenu. Poslije meča, poručio je Kubancima da će ga zapamtiti:

- Zapamtit će me kubanski treneri za sva vremena, jer već godinama rušim sve njihove superteškaše. Ima neka tajna veza između mene i Kubanaca. Osjetio sam još krajem prve runde da Pero kondicijski posustaje. Prestao se kretati i već tada sam bio siguran da ću ga prije ili kasnije srušiti. Trebalo mi je samo nekoliko minuta da ga pogodim na pravo mjesto.

Hrvatski izbornik Leonard Pijetraj smatra kako je naša boksačka škola bolja od kubanske.

- Čini se da je naša boksačka škola bolja od kubanske. Nitko u povijesti boksa, osim Filipa Hrgovića, nije nokautirao tri Kubanca. Uoči dvoboja u Riocentru rekao sam Filipu isto što i Hrvoju Sepu prije nekoliko dana, upozorio sam ga da se ne smijemo osloniti na poštenje sudaca. Badava nam pobjeda u našim očima, ako ju ne prepoznaju i suci, 


KRONOLOGIJA:

Počela je borba!

PRVA RUNDA: Sjajno je otvorio Filip s dva izvanredna udarca, u prednosti je nad Kubancem. Hrgović puno dominantniji, drži sve pod kontrolom, ali suci su presudili u korist Kubanca, 2-1. Čudno, ali idemo dalje...

DRUGA RUNDA: I dalje je naš boksač dominantniji, zadaje više udaraca kompletnom rundom, no vidjeli smo što je bilo u prvoj poslije odluke suudaca. Ponovo je sudac odbrojavao Perou, to je bod više za našeg borca. 

FILIP JE NOKAUTOM SREDIO KUBANCA!


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 155
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...