Obavijesti

Sport

Komentari 503

Hajdukova katastrofa: Brekalo i Fernandes igrali se s 'bilima'

Hajdukova katastrofa: Brekalo i Fernandes igrali se s 'bilima'
7

SA 6-0 U FINALE Dinamo je razbio Hajduk 4-0 u uzvratu polufinala Kupa i nakon 2-0 s Poljuda izborio finale protiv Slavena. Fernandes je zabio dva gola, Brekalo i Soudani po jedan

VIDEO

Dinamo je nemilosrno kaznio Hajdukov otvoreni gard na Maksimiru i bez većih problema utrpao Splićanima četiri komada u uzvratnoj utakmici polufinala Kupa. Da nije bilo Lovre Kalinića, Hajduk bi se vratio s pola tuceta u mreži. "Modri" su pobijedili 4-0 i s ukupnih 6-0 prošli u finale Kupa gdje ih čeka Slaven Belupo. 

Hajdukova nada o čudu na Maksimiru i pobjedi s dva gola razlike prvi put u osam godina trajala je manje od 120 sekundi. Toliko je bilo potrebno da Josip Brekalo riješi sve dileme o drugom finalistu Kupa.

Junior Fernandes je nakon nešto više od 20 minuta zabio za 2-0. Izgledalo je kao da se "modri" poigravaju s Hajdukom koji nije mogao doći do gola.

Kontre iz udžbenika

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Splićani su krenuli otvoreno, a Dinamo u kojem su Ćorić, Rog i Soudani bili na klupi, to je jedva dočekao. Školski primjeri protunapada i Kalinić je dvaput morao po loptu u mrežu. Hajduk praktički nije ozbiljnije zaprijetio Dinamu u prvom dijelu.

Brekalo je već u 2. minuti zabio za 1-0 nakon sjajne Šovšićeve lopte i Dinamovog munjevitog protunapada. Slično je zabio i Fernandes, kojem je Henriquez dao loptu na centru. Čileanac se sjurio sam na Kalinića, zaobišao ga je i zabio za 2-0.

Mogao je Dinamo zabiti još koji gol do odmora, ali mora Kalinić nešto i obraniti. Fernandes nije puštao nogu s gasa ni u drugom dijelu. Matelova lopta, Čileanac je bez problema pobjegao Hajdukovoj obrani i prebacio neodlučnog Kalinića za 3-0, a nije prošlo ni pet minuta u nastavku...

Hajduk je naivno srljao u napad, a Dinamo je sve te izlete nemilosrno kažnjavao. Da nije bilo Lovre Kalinića, Splićani bi u prvom dijelu primili još gol ili dva. Mamić je dao šansu i oporavljenom Soudaniju, a Alžirac mu je to vratio golom za 4-0.

Opet po istoj "špranci". Polukontra, Henriquez pronalazi Soudanija na drugoj stativi, a ovaj vrhom kopačke zabija za Hajdukov potop na Maksimiru.

Polufinale Kupa, uzvrat:

Dinamo - Hajduk 4-0 (Brekalo 2', Fernandes 24', 50', Soudani 67')


Prijenos se ne osvježava automatski, već to morate učiniti ručno.
Kliknite ovdje za ponovno učitavanje.

90' Kraj utakmice! Dinamo je razbio Hajduk na Maksimiru 4-0 i s ukupnih 6-0 prošao u finale Kupa.

86' Sušiću žuti karton. Laktom je udario Ćorića i još je imao nešto za reći sucu.

85' Pejić izlazi zbog ozljede. Burić je iskoristio sve zamjene pa će Hajduk biti s igračem manje.

84' Zicer za Dinamo! Kakva obrana Kalinića... Henriquez nije zabio s četiri metra! Ćorić je sjajno izbjegao zaleđe i prošao po desnoj strani, idealno je dao povratnu za Henriqueza, ali nevjerojatno je što je Dinamov napadač promašio...

79' Nova Dinamova kontra. Ovoga puta Pejić je zaustavio Fernandesa i dobio je žuti karton.

77' Rog je ušao umjesto Šovšića.

76' Tudor sjajno daje za Vlašića, Ježina brani! Prvi Hajdukov udarac u okvir gola.

75' Hajdukovci jedva čekaju kraj utakmice. Katastrofa na Maksimiru. Dinamo je nemilosrndno kaznio svaki Hajdukov otvoreni napad. 

70' Antolić izlazi, Ćorić je u igri.

67' GOOOOL! Soudani! Nova kontra Dinama i nova lopta u mreži Hajduka. Šovšić je sjajno povukao, dao je za Henriqueza, ovaj staje na loptu i gleda desno gdje je Soudani. Idealna lopta za Alžirca koji ne propušta zabiti omiljenoj mušteriji.

64' Vlašić traži penal. Matel je bio u duelu s njim, ali Bebek je samo odmahnuo rukom. Nema govora o penalu.

61' Vojković ulazi umjesto Milića.

57' Henriquez puca, Kalinić brani! Hajduk na mukama...

56' Veliki pljesak za Brekala koji je izašao iz igre, Soudani je na terenu.

52' Kalik je bio u dobroj situaciji, Vlašić u nastavku akcije puca kraj gola. Hajduk i dalje bez udarca u okvir.

50' GOOOOOL! Junior Fernandes! Praktički prva akcija u nastavku i gol za 3-0. Matel je sjajno izbacio Fernandesa, Kalinić nije znao hoće li izaću s gola ili ne, dok je na pola puta razmišljao, Dinamov Čileanac ga je prebacio za 3-0.

47' Na Maksimiru je 10.245 navijača. Napunio se Maksimir. Desetak minuta prije derbija stadion je izgledao otužno prazan.

46' Pejić je u igri umjesto Malokua u drugom dijelu.

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Dinamo je dominirao u prvih 45 minuta i kaznio je pomalo naivnu igru Hajduka koji je krenuo otvoreno od prve minute, no u cijelom poluvremenu nije imao niti jedan udarac u okvir. Loše vijesti za Hajduk dolaze kao na traci. Nižić je morao u bolnicu nakon sudara glavom s jednim igračem.

45' Kraj prvog dijela. Dinamo vodi protiv Hajduka 2-0 golovima Brekala i Fernandesa. Hajduk praktički nije opasnije zaprijetio Dinamovom golmanu.

40' Ne može Nižić. Umjesto njega na terenu je Bilij.

38' Nižića su iznijeli s terena. Problemi za Hajduk. Čini se da će Burić morati mijenjati...

34' Jefferson je dobio žuti karton. Nije mogao stići Machada pa ga je zadržao rukama. Ivan Bebek upisao ga je u svoju biljžnicu. Prije toga oprostio je žuti karton Antoliću nakon neopreznog starta.

30' Brekalo s desne strane za Šovšića, Dinamov veznjak puca daleko preko gola. "Modri" su školski iskontrirali Hajduk u prvih pola sata. Gotovo svaki prelazak na polovicu Splićana i nastaje panika u redovima gostiju. Šovšić je posebno raspoložen, nezadrživ je za Hajdukove veznjake.

28' Konačno nešto od Hajduka. Sušić puca iz daljine, lopta odlazi kraj stative.

26' Novi nalet Dinama, Fernandes puca, ali Kalinić brani.

24' GOOOOOL! Junior Fernandes! Dinamo vodi 2-0 na Maksimiru. Nevjerojatne rupe u Hajdukovoj obrani. Brekalo je dao za Henriqueza, ovaj s centra pronalazi samog Fernandesa, s Hajdukovog gola izašao je Kalinić, a Dinamov Čileanac lako ga je zaobišao i zabio u praznu mrežu.

18' Dinamo lako dolazi u šanse. Hajduk ostavlja golemi prostor u sredini, a to zasad sjajno koristi Šovšić. Nova njegova lopta, ovaj put za Henriqueza, kojem je udarac blokiran.

17' Musa je dobio žuti karton zbog starta nad Jeffersonom. Žuti je dobio i Hajdukov Nižić zbog ranijeg prekršaja nakon što je puštena prednost.

15' Slobodnjak za Hajduk s desne strane. Ježina je imao manjih problema s tom loptom, na njegovu sreću, pomoćnik je označio zaleđe.

12' Dinamo je mogao viditi 2-0! Ponovno kontra, čak trojica igrača Dinama idu na jednog hajdukovca, Fernandes daje Šovšiću koji promašuje sa sedam metara. Pomoćni sudac naknadno diže zastavicu. Šovšić je bio u zaleđu.

6' Kalik puca iz daljine! Odlazi to preko gola.

3' Dinamo je zabio iz prvog pravog napada. Hajdukova momčad naivno je napala i ostavila veliki prostor što je Dinamo iskoristio i praktički riješio dileme o finalistu Kupa. Hajduk bi trebao zabiti tri gola bez da primi i jedan kako bi prošao dalje. 

2' GOOOOOL! Josip Brekalo! Hajduk je bio pred Dinamovim šesnaestercom, blokiran je ubačaj Milića, Dinamo kreće  u kontru. Šovšić daje idealnu loptu za Brekala na lijevom krilu, a mladi Dinamov igrač bez problema zabija za 1-0. 

1' Počela je utakmica na Maksimiru. Oko 5000 navijača došlo je pogledati najveći hrvatski derbi. Nekad je, bez obzira na radni dan, na ovakve utakmice bez problema znalo doći preko 20.000 ljudi. Dinamo brani 2-0 i traži prolazak u finale gdje već čeka Slaven Belupo koji je senzacionalno razbio Rijeku 3-0.

17:10 Zoran Mamić odlučio je posjesti Schildenfelda, Soudanija, Roga i Ćorića na klupu. Od prve minute igra Brekalo. Damir Burić je dao šansu mladima, u prvih 11 su Maloku i Kalik. Hajdukov trener opet igra s lažnom "špicom", a to bi trebao biti Vlašić.

DINAMO: Ježina, Matel, Sigali, Taravel, Musa, Antolić, Šovšić, Machado, Brekalo, Fernandes, Henriquez.

HAJDUK: Kalinić, Velazquez, Nižić, Šimić, Milić, Jefferson, Kalik, Maloku, Vlašić, Tudor, Sušić

16:55 Ivan Bebek sudit će najveći hrvatski derbi. Prije samo tri tjedna Bebek je sudio utakmicu Sportinga i Fenerbahčea u Europskoj ligi. Sporting je slavio 4-1, a Bebek je pokazao gostima tri crvena kartona, jedan od turskih igrača ga je odgurnuo, a navijači su mu prijetili smrću.

Ivo Čagalj/PIXSELL

16:30 Zdravko Mamić stigao je na Maksimir. Sat vremena prije početka derbija Dinamov savjetnik pojavio se na Maksimiru. Pratit će utakmicu polufinala Kupa.

16:00 Dinamo od 17,30 sati dočekuje Hajduk u uzvratnoj utakmici polufinala Kupa. "Modri" su napravili veliki dio posla 2-0 pobjedom na Poljudu u prvoj utakmici. Bila je to Dinamova "simultanka" usred Splita, a Hajdukovi igrači u prvom dijelu praktički nisu prešli centar. Splićani su uzvratili Dinamu pobjedom u prvenstvu, a danas im treba pobjeda od dva gola razlike što nisu uspjeli napraviti osam godina.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 503
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u
DIRIGENT RIJEČKE IGRE

Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u

Prvi smo, imamo realne šanse osvojiti naslov, ali o tome se u Rijeci ne razmišlja tako, ispričao je veznjak Rijeke Lindon Selahi i otkrio tko je za njega najbolji igrač u HNL-u