Obavijesti

Sport

Komentari 99

Cico objasnio: Ježina nije smio odgovoriti kapetanu Antoliću

Cico objasnio: Ježina nije smio odgovoriti kapetanu Antoliću
2

Uoči sutrašnje utakmice hrvatskog i gruzijskog prvaka, 'modri' su predstavili dvojicu novih igrača, Šituma i Leškovića. Potom se medijima obratio i trener Zlatko Kranjčar

VIDEO

Na press konferenciji uoči utakmice hrvatskog prvaka Dinama u kvalifikacijama za Ligu prvaka protiv gruzijskog Dinama iz Tbilisija, 'modri' su predstavili dvojicu pojačanja, Marka Leškovića i Marija Šituma. Potom je svoje viđenje situacije uoči sutrašnje utakmice ponudio i trener Zlatko Cico Kranjčar.

Dinamo predstavio Šituma i Leškovića

Mario Šitum (24) vratio se u 'modri' tabor poslije pet godina. Proveo je tri godine u Lokomotivi, dvije u talijanskoj Speziji te se vratio u Dinamo. Uzeo je broj sedam, a stiže kao pokušaj zamjene za Marka Pjacu koji je rekordno transferiran u talijanski Juventus.

- Izgleda da sam okolnim putem trebao doći ovdje. Možda sam iskusniji, možda sam napredovao. Ovo je moj omiljeni klub, kao i svi dat ću sve od sebe u funkciji ekipe da pomognem klubu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Smatra kako mu je igranje u talijanskoj Serie B pomoglo u sazrijevanju.

- Mislim da sam očvrsnuo u svakom smislu. Ne preostaje mi ništa drugo nego to pokazati na terenu. Nema puno priče.

Bivši stoper Rijeke Marko Lešković (25) dolazi kao veliko pojačanje za zagrebačku obranu. Uzeo je broj 91, a za prvake Hrvatske potpisao je na pet godina. Otkriva kako je imao ponude iz Serie A, no odlučio se za ostanak u domovini.

- Ovo je odličan iskorak u mojoj karijeri i na meni je da pomognem Dinamu u ostvarivanju svih ciljeva kluba. Dinamo je veliki klub i to je pozitivno, na meni je da se nametnem i vjerujem u sebe. Ne bih ovdje bio da ne vjerujem.

Imao je ponuda iz talijanske prve lige, no nije dvojio gdje treba nastaviti karijeru.

- Bilo je nekih ponuda iz Serie A, no kad sam dobio ponudu Dinama, nisam puno razmišljao. 

Potom se u priču ubacio i trener Cico Kranjčar:

- Serie A je Serie A, Dinamo je veliki klub, možemo se izjednačiti sa Serie A. Drago mi je što je došao kod nas. 

Upitan je li broj 91 po uzoru na nekog košarkaša, odgovorio je kako je to zbog godišta.

Cico: Ježina je pogriješio

Trener hrvatskog prvaka najavio je i sutrašnju važnu utakmicu gdje Dinamo igra protiv Dinama, hrvatski prvak protiv gruzijskog. Usporedio ih je s Vardarom te otkrio u kojoj će formaciji Dinamo zaigrati.

- Usmjereni smo prema toj utakmici, sigurno da imamo ambicije se plasirati u završnicu i sutra napraviti rezultat koji će nam osigurati playoff. Radi se o ekipi koja je na nivou Vardara i moramo ih ozbiljno shvatiti.

Hoćete li nekog prodavati?

- Samo pitanje je i odgovor. Mislim da sigurno moramo neke i otpustiti. Tko će se naći na listi, ostavite nam malo vremena.

Hoće li stoperi sutra igrati visoko?

- Igrat će visoko, onako kako ja zahtjevam. Tim pomakom moraju biti svjesni da nam donose prevagu na sredini terena. Pokušavao sam kroz treninge to uvesti iako im je to još neprihvatljivo. 

Je li Pivarić spreman?

- Pivarić je kroz pripreme pokazao da je spreman, da je njegova ozljeda prošlost i da se nameće. Ja ga stavljam na njegovu poziciju. On je vrlo bitna osoba, kao igrač i karakter i sudjelovat će sutra.

Što se dogodilo između kapetana Domagoja Antolića i golmana Antonija Ježine?

- Reagirao sam na to jer Ježina nije smio odgovoriti kapetanu Antoliću. Kapetan je prva osoba, on je taj koji vodi ekipu i tu je Ježina pogriješio u svojoj izjavi prema njemu. To sam želio umiriti, reakcija mora biti pozitivna, on će i dalje konkurirati. Vidjet ćemo koliko će mu vremena trebati da se vrati. Kod mene nediscipline takvog karaktera ne smije biti, kapetan se mora poštivati. On mora poštivati svoju poziciju u kojoj je postao prvi golman, a on svojom izjavom nije smio iskoračiti i napraviti sebi samo štetu.

Posljednjih se dana govorilo o tome da će Dinamo promijeniti formaciju, odnosno da bi mogli zaigrati 3-4-1-2.

- Dozvolite da reagiram na dan utakmice, da vidim što je najbolje. Mislim da nećemo još krenuti s tom formacijom, igrat ćemo 4-2-3-1. Nije još to definitivno, dozvolite mi da razmišljam o tome.

'Vardar je brži i hitriji od Gruzijaca'

Dinamo nema nikakvih problema oko izostanaka, svi su igrači na dispoziciji, pa Cico možda ima i slatke brige.

Usporedba Vardara i gruzijskog Dinama:

- Vardar je bio hitriji, brži i organiziraniji. Mislim da je Tbilisi na njihovoj razini, ali nemaju tu brzinu i hitrinu prema naprijed.

Nakon odlaska Pjace, tko je njegov nasljednik? Šitum?

- Možda i je po vokaciji, krilni napadač koji može sve riješiti. Moramo razmišljati nekad i o drugom sistemu zbog različitosti protivnika. Ja mislim da ova utakmica sutra dozvoljava da idemo starim sistemom 4-2-3-1, ali tko zna što će biti u sljedećoj utakmici u gostima. Dozovlite da razmišljam. I reći ću vam, a hoće li to biti tako, to ovisi o sposobnostima igračima.

Poboljšavanje pas igre bio je glavni cilj prije sutrašnje utakmice.

- Protok lopte je trebao biti malo brži, radili smo na agresivnosti jer protiv Vardara nismo bili dovoljno agresivni. Radili smo trening posebno za Dinamo oko toga. Agresivnija igra mora biti potencirana s naše strane.

Hoće li naredna ligaška utakmica protiv Slavena utjecati na sastav Dinama, točnije, kakve će manevre Kranjčar izvesti, nije želio otkriti u detalje.

- Ne treba previše razmišljati, želim standardizaciju. Trebaju mi svi igrači na raspolaganju, najbitnije je da u prvenstvu imamo priključak i da budemo najbolji, imamo takav kadar igrača i ponašat ću se prema zahtjevu utakmice. Na dan utakmice odlučujem o igračima - zaključio je trener 'modrih' za kraj.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka