Obavijesti

Sport

Komentari 12

Zlatna braća vratila se doma: Sad idemo opet osvojiti sve...

Zlatna braća vratila se doma: Sad idemo opet osvojiti sve...
2

Dojmovi se još nisu slegli. Ovo je bio vrhunac naše karijere, sad možemo raditi u miru. Imamo sve, osvojili smo sve i sad možemo pokušati opet osvojiti sve, rekao je Martin Sinković

VIDEO

Nešto iza 13 sati u zagrebačku zračnu luku sletio je avion s posljednjom skupinom hrvatskih sportaša koji su nastupili na Olimpijskim igrama.

Na Plesu je organiziran doček za zlatne veslače braću Sinković, Valenta i Martina, koji otkako su prvi put sjeli zajedno u čamac ne znaju za poraz, a čudesni niz od 29 pobjeda zaredom okrunili su zlatom u Riju, srebrnog veslača Damira Martina te teakwondo delegaciju Luciju i Anu Zaninović i Filipa Grgića.

Sestre Zaninović nisu bile na prijemu jer su morale odmah za Split. 

- Lijepo je kad te dočekaju. Hvala svima koji su nam ovo omogućili. Dojmovi se još nisu slegli. Ovo je bio vrhunac naše karijere, sad možemo raditi u miru. Imamo sve, osvojili smo sve i sad možemo pokušati opet osvojiti sve. Posebnan je osjećaj kad nas najavi Janica Kostelić koju smo kao klinci gledali kako osvaja olimpijska zlata - rekao je Martin Sinković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Predivno je biti olimpijski pobjednik. Trebamo se naviknuti na ovo. Zadnje četiri godine samo smo na ovo mislili. Hvala svima koji su nam pomagali, a to je puno ljudi pa bolje da ih ne nabrajamo. Možda samo da spomenemo jednog čovjeka koji nije tu, to je naš trener Nikola Bralić koji je na Svjetskom prvenstvu - dodao je Valent.

Srebrni Damir Martin: Nisam uopće spavao

Na red je došao i srebrni veslač iz utrke samaca. 

- Hvala na dočeku. Fale mi riječi kojima bih opisao sve što se dogodilo. Izborio sam najveći uspjeh u karijeri. Nisam ništa spavao, hvala svima koji su mi pomogli i koji su mi željeli pomoći, a nisu uspjeli. Onima koji nisu htjeli pomoći, i njima bih se zahvalio i nadam se da će mi se pridružiti te da ćemo svi skupa u Tokio - rekao je Damir Martin.

Pogledajte VIDEO: Doček olimpijaca na Plesu

Neviđena dominacija

Braća Sinković osvojila su prvo olimpijsko zlato i samo su potvrdila neviđenu dominaciju u svjetskom sportu. Nitko ih nikad nije pobijedio otkako su iz četverca preselili u dvojac na pariće.

Koeficijent na braću prije utrke bio je najmanji na Olimpijskim igrama u svim sportovima. Samo 1,08 govorilo je koliki su Sinkovići favoriti. I ne samo to, čudesna braća veslala su ozlijeđena.

Damir Martin osvojio je srebro u utrci samaca u Riju. Zlato mu je pobjeglo za nevjerojatnih sedam tisućinki. No borba za zlato još nije gotova jer se HOO odlučio žaliti, a razmatraju i nastavak borbe na Sportskom sudu (CAS).

Naše teaekwondoašice Ana i Lucija Zaninović nisu uspjele osvojiti medalju kao ni Filip Grgić u istom sportu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...