Obavijesti

Sport

Komentari 56

Rakitić: Pa ni tata me bolje ne bi pohvalio od Josea Mourinha

Rakitić: Pa ni tata me bolje ne bi pohvalio od Josea Mourinha
10

Hrvatska je na prvoj prepreci u kvalifikacijama za Euro 2020. preskočila Azerbajdžan. Novi ispit dolazi u obliku Mađarske, s kojom igramo u nedjelju u 18 sati. Izbornik Dalić i Ivan Rakitić najavili su susret

VIDEO

Borna Barišić, kao rješenje problema lijevog bočnog, i Andrej Kramarić prelijepim pogotkom u završnici susreta osigurali su hrvatskoj reprezentaciji tri boda protiv Azerbajdžana (2-1) u skupini E na startu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

03:23

Vatreni sada gostuju kod Mađarske od koje nikada nismo izgubili. Igrali smo ukupno sedam puta - tri puta smo ju pobjeđivali i četiri puta remizirali, a u trećem službenom međusobnom susretu tražit ćemo drugu pobjedu.

Od Mađara ne gubimo, 'vatreni' su gotovo osam puta vredniji
Od Mađara ne gubimo, 'vatreni' su gotovo osam puta vredniji

Iako nas nikada nisu pobijedili, Mađari će na Vatrene najjačim raspoloživim snagama. Dakle, zaigrat će Willy Orban iz Leipziga, Adam Szalai koji igra s Kramom u Hoffenheimu, Osijekov Laszlo Kleinheisler, Bolognin Adam Nagy...

 

Na press konferenciju u Budimpešti stigli su izbornik Zlatko Dalić i veznjak Barcelone te hrvatski dokapetan Ivan Rakitić, koji su najavili susret s Mađarima.

- Ono što je bitno i ono što znamo je da očekujemo tešku i zahtjevnu utakmicu agresivnog i motiviranog protivnika, koji će htjeti popraviti dojam iz prve utakmice. Mi se moramo postaviti i i tu nema puno kalkuliranja. Moramo nastaviti u našem stilu, imat ćemo promjena u sastavu. Tu su Brozović i Lovren. Morat ćemo se othrvati pritisku protivnika na početku utakmice, ali mi znamo što nas čeka i odgovorit ćemo na to - rekao je Dalić na otvaranju.

Rakitić se u Barceloni često nalazi u situacijama gdje mora razbijati bunker. Tako bi trebalo sutra biti i s Mađarskom. Mogu li se neki mehanizmi iz Barcelone iskoristiti i sutra protiv Mađarske?

- Dobro, trebamo odigrati što bolje moguće. Mi u prvih pet minuta možemo zabiti gol i onda da nam se sve otvori. No, nije to sve tako lako. Sutra ćemo kao i uvijek dati sve od sebe. Znamo da će biti jako teško, stadion će biti pun, bit će dobra atmosfera, a na nama je da se nametnemo i da što više napadamo i igramo prema naprijed. Moramo se dobro pripremiti, sve detalje smo prošli, izbornik i stožer su nas pripremili da sutra sve detalje primijenimo na utakmici - rekao je Ivan Rakitić.

- Sigurno da Mađarima poraz na početku kvalifikacija nije sjeo. Ova utakmica im je biti ili ne biti jer ako nakon dvije utakmice nemaš bodova onda si u lošoj situaciji. Taj njihov poraz nas ne smije opustiti i bez obzira što su bez bodova oni moraju tražiti rezultat. Mi očekujemo tešku utakmicu, kako i stalno govorimo. Pogotovo jer dolazimo mi, drugi na svijetu, oni će pred svojom publikom htjeti pokazati htijenje, onaj pravi 'fight' - nastavio je izbornik Dalić pa dodao:

- S obzirom na našu poziciju kao doprvaka svijeta, mi smo favoriti. No grupa je puna zamki i nezgodnih utakmica pogotovo ako znamo da su prije godinu i pol dana tri reprezentacije - Slovačka, Wales i Mađarska - prošle grupu na Svjetskom prvenstvu. Nema mjesta nikakvim kalkulacijama, mi moramo svaku utakmicu ići na pobjedu jer kalkulacije kasnije svaki put donesu neke stvari koje nisu dobre.

Kakvo je stanje s Kramarićem?

- Krama je spreman i on će igrati. Svatko ima nekih svojih problema, ali ovakve utakmice se ne propuštaju. Stisnut će zube i zaigrat će sutra, kao i što to očekujem od svih svojih igrača.

Brekalo će biti na desnom boku pa ćemo i protiv Mađarske igrati ofenzivnije. Na terenu će biti i Brozović koji će krpati u veznoj liniji.

- Tko god bude igrao, bitno je da se u svakom trenutku znamo postaviti, gdje trebamo krenuti i tko treba zatvoriti. Ako dobro stojiš u defenzivi, ako budeš kompaktan, lakše ti je napadati. Bitno je da smo svi zajedno dobro postavljeni, znamo da će oni biti spremni, ali isto tako ćemo i mi. Imamo veliki cilj, a to je Euro i dati sve od sebe - rekao je Ivan Rakitić.

S kojom bi reprezentacijom mogli usporediti Mađare?

- Njihova glavna snaga su igrači koji igraju u Bundesligi. Ja jako respektiram Dzsudzsaka s kojim sam igrao u Emiratima. To su igrači koje ne smijemo podcijeniti. Nimalo lagan protivnik i nimalo lagana utakmica. Trebat će nam puno više nego protiv Azerbajdžana - rekao je izbornik Dalić.

Jose Mourinho nedavno je javno pohvalio Rakitića.

- Što reći nego zahvaliti mu se. Čuti to od možda najvećeg stručnjaka na svijetu, ne znam bi li moj otac bolje rekao za mene. Jako sam mu zahvalan na riječima, morat ću možda malo bolje poraditi na Instagramu, sjest ću pa vidjeti što se tu može. Na kraju krajeva najbitniji su moji sugrači jer kada su oni dobro onda je bolje i meni.

Izbornik Dalić je za kraj rekao:

- Kod nas je uvijek pritisak, kod nas je uvijek sve kratke memorije. Jedan poraz baca u depresiju i narod je nezadovoljan. Iako nas je samo četiri milijuna mi moramo biti najbolji, najljepši svjetski prvaci i tako je to kod nas.

POGLEDAJTE VIDEO: Trening 'vatrenih'

Pokretanje videa...

01:12
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka