Obavijesti

Sport

Komentari 244

Zlatko Dalić: Ne bih mijenjao Kalinića, ali stil igre moram...

Zlatko Dalić: Ne bih mijenjao Kalinića, ali stil igre moram...
20

Petković nam je protiv suparnika poput Azerbajdžana potreban. Očekujem pun Maksimir, trebamo navijače, uvijek smo imali traume u kvalifikacijama, ove moramo elegantnije riješiti

VIDEO

Hrvatski nogometaši u ponedjeljak se okupljaju (12 sati) i započinju s pripremama pred početak kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine. Zlatko Dalić prije toga obratio se javnosti, a prvi trening će odraditi u 19 sati na Hitrec - Kacianu.

On će biti otvoren za javnost.

- Dva pretpoziva smo aktivirali Petkoviću i Bartolecu jer Pjaca je operiran, trebat će mu energije i snage da se oporavi. A Bartoleca smo zvali zbog Jedvaja, koji vjerojatno neće biti spreman, ali danas ćemo znati. Imamo danas regeneracijski trening, pa dva dana priprema za Azere. I molim navijače da se nastavi ta podrška, sinergija - počeo je Dalić.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

02:08

- Neću gledati negativno i nabrajati tko nam fali, tražiti alibije i opravdanja, pa time podcijeniti one koje smo zvali. Okrećemo se ovima koje imamo. U obrani je samo Vida sa SP-a, Rebić se ozlijedio pa jučer igrao 15 minuta samo da proba i vidi situaciju, Brozović je igrao... Najveći je problem obrana, teško je to uskladiti, napraviti kompaktnost jer dugo nisu igrali zajedno. Bit će teško.

- Golman? O tome smo već razgovarali i još ćemo, teško je mijenjati golmane, ali Kalinić pet utakmica nije branio, ozlijedio se, ispao iz prve momčadi, njegova zamjena počela je dobro braniti... Livaković je u formi, drži konstantu, ali nakon dva treninga i razgovora s njima, Mrmić i ja ćemo odlučiti. Ja ne bih mijenjao, Kalinić ima moje puno povjerenje, ali moram vidjeti situaciju u ova dva dana.

 

- Jedvaj se ozlijedio prošli tjedan na terenu pokrivenom snijegom, osjetio je mišić, sedam dana nije radio s momčadi, ovaj vikend je na testu opet osjetio bol. Ako je imalo rizik, nećemo ga koristiti i forsirati. A Kramarić zabija konstantno, u najboljoj je formi od svih naših igrača prema naprijed, to me veseli i ohrabruje.

- Moramo mijenjati stil, više ne igramo protiv Argentine, Francuske, Brazila... da igramo na kontru i polukontru, što smo usavršili. Sad se okreće situacija, mi smo favoriti, moramo imati posjed lopte i u tome biti sigurni, da drugi nas ne vrebaju u kontri. Na tome smo radili, da preko bokova radimo višak. O tome sam razmišljao, na tome ćemo raditi, da posjed bude strpljiv i da se na vrijeme vraćamo. Tiki-taka ispada iz mode, ali mi ćemo biti prisiljeni raditi to, tražiti okomite pasove i završnicu.

- Azerbajdžan? Oni imaju dva brza igrača naprijed, Brazilca Almeidu s dubinskim pasom, ali sve će ovisiti o nama, kako se postavimo. Rješenje na boku imamo, Bartolec je jedna mogućnost, još ne mogu reći tko će igrati, ali imam viziju. Važno je nakon proboja i centaršuta vratiti se u formaciju.

- Bruno Petković je tip igrača kakvog nemamo, dobar u šesnaestercu, ima dobar skok, može sačuvati loptu, protiv takvih obrana takav je igrač potreban. Vidjet ćemo kako je Rebić, a Petković je s nama, u kombinaciji.

- Azerbajdžan je pozvao 5-6 novih igrača, mlađih, petorica igraju u Njemačkoj, Španjolskoj i Rusiji, jedan jako dobar napadač, a ostali su iz njihove lige i poznaju se. Almedia je glavni igrač, vezni kreator, od njega sve polazi, na njemu moramo biti oprezni. I dva brza krila imaju. Njihov napadač koji igra u Rusiji zabio je tri gola u zadnje tri utakmice.

- Očekujem pun Maksimir, dobru podršku, koja nam treba. Naše se ljeto nastavilo s Dinamom, svi su uživali u nogometu u Maksimiru s Dinamom u Europi, nadam se da neće biti kiše... Trebamo navijače, počnju kvalifikacije, uvijek smo imali traume u njima, borbe, pet puta igrali baraž... ove godine moramo to elegantnije napraviti - zaključio je Dalić.

Cijena ulaznica za Hrvatska - Azerbajdžan

U pretprodaji je prodano 12.500 ulaznica, nakon ponedjeljka u 12 sati počinje prodaja ulaznica po punoj cijeni. Dakle, do 12 se još mogu internetom kupiti za 100 kuna zapad, 70 kuna istok i 40 kuna sjever, a nakon ponedjeljka u 12 sati ulaznica za zapad dolje stajat će 150 kn, za istok 100, a sjever 60 kn.

Vatreni svoj pohod na Euro započinju utakmicom s Azerbajdžanom u četvrtak, 21. ožujka u Maksimiru. Premijeru na klupi Azera imat će Nikola Jurčević. Iduća provjera su Mađari kod kojih Hrvatska gostuje tri dana kasnije. 

U skupini s Hrvatskom su još Slovačka i Wales, a na Euro će dvije prvoplasirane momčadi. Uoči prvih utakmica sve su oči uprte u Zlatka Dalića koji je zbog velikih problema s ozljedama mora posezati za novim rješenjima. Nedostaju tri prva beka reprezentacije - Šime Vrsaljko, Ivan Strinić, Josip Pivarić, a posljednji je zbog teške ozljede ligamenata otpao Marko Pjaca. Umjesto njega je prvi poziv dobio napadač Dinama Bruno Petković.

Izbornik Zlatko Dalić najavljuje dvoboje s Mađarskom i Azerbajdžanom...

Objavljuje 24sata Sport u Ponedjeljak, 18. ožujka 2019.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 244
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom