Obavijesti

Sport

Komentari 57

Rijeka sigurna kod Lokosa; Kek ljut zbog kazne Andrijaševiću!

Rijeka sigurna kod Lokosa; Kek ljut zbog kazne Andrijaševiću!
3

BEZ PROBLEMA U 41. minuti utakmice Rijeka je imala tri gola prednosti čime si je omogućila izlazak u polufinale. Lokomotiva je stigla do šestog poraza u posljednjih sedam utakmica u domaćim natjecanjima

VIDEO

U osmini finala Kupa Rijeka je proživljavala pravu dramu kod Rudeša. Imali su 0-3, da bi se domaći vratili te odveli utakmicu u produžetke gdje je aktualni lider HNL-a morao 'udariti po gasu'.

Danas su gostovali u Kranjčevićevoj u sklopu četvrtfinala kod Lokomotive te tu zadaću odradili bez prevelikog stresa. Danas su igrali točno onoliko koliko je bilo potrebno za prolazak u polufinale i utakmica je završila pobjedom Rijeke 1-3.

Rijeka rutinski odradila Lokomotivu

Poslije početnog ispitivanja snaga, Riječani su poveli u 21. minuti. Poslije ubačaja s desne strane domaća obrana odbila je to na nekih 20 metara od Zagorca, no onda je na loptu naletio kapetan gostiju Mate Maleš i to fantastično zakucao u mrežu Lokosa!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dvije minute zatim, poslije kornera lopta je završila na prečki, lopta se odbijala oko peterca i nitko ju od domaćih nije mogao ugurati u mrežu.

Od 38. do 41. minute pitanje prvog polufinalista je riješeno. Jak pritisak Rijeke urodio je plodom. Stefan Ristovski pritisnuo je po lijevoj strani obranu Lokosa, lopta mu se u jednom duelu lijepo odbila što je on rutinski iskoristio te zakucao loptu u mrežu Zagorca.

Tri minute poslije, novi šok za domaće. Bradarić je lijepo uposlio Mateija koji je ušao ispred Zagorca. Golman Lokosa ga ruši i to je penal iz kojeg zabija Alexander Gorgon za 0-3! Pokušali su Lokosi pritiskom se vratiti u meč, no Rijeka je to rutinski čuvala. 

Ipak, u 79. minuti Mate Maleš nesretno zabija u svoju mrežu. Poslije gužve i kornera lopta se odbila do Cekicija, ovaj šutira pa se lopta odbija od Maleša te vara Prskala za 1-3. Šest minuta poslije Martić je mogao zabiti i za 1-4 kroz moćnu kontru, ali taj je pokušaj zaustavio domaći golman Danijel Zagorac.

Rijeka je tako ponovo izbacila Lokose u četvrtfinalu Kupa, drugu sezonu uzastopno. Prošle godine u prosincu su prošli golom Bezjaka, a ove sezone tu zadaću su odradili puno lakše.

Kek o 'slučaju Andrijašević': Svima je bilo jasno što će se dogoditi

- Cilj je bilo proći, mi smo to uspješno odradili i to je najvažnije. Teren nas je iscrpio, ali smo u pravim momentima dali gol i do kraja mirno priveli utakmicu kraju - rekao je Matjaž Kek, pa nastavio:

- Matei? Malo ga je zgrčilo, ali čini mi se da nije nije toliko kritično. Gavranović još nije u treningu, tako da sam vam već odgovorio hoće li igrati protiv Dinama.

Rijeka je deveti put u nizu svladala Lokomotivu, lakoćom je osigurala polufinale Kupa.

Trener Rijeke onda se skroz otvorio.

- Komentar na kaznu Andrijaševića? Kakav komentar kad je svima bilo jasno što će se dogoditi. Žao mi je što taj koji bi trebao dijeliti pravdu u svim medijima dijeli moralne nauke, za mene on već ispada smiješan. Nema novine ili televizije na kojoj on ne opravdava svoju odluku. To u životu nisam vidio, toga nema nigdje na svijetu, da se opravdavaš baš u svakom mediju. Kao trener ću pokušati do kraja ustrajati na fair-play ponašanju svojih igrača, ali što je previše - previše je. Mislim da niti jedan najvatreniji navijač Dinama ne bi Andrijaševića kaznio s tri utakmice kazne, još samo trebam da mi on iskoči iz paštete. Pa od pet člana Komisije za žalbe skupilo ih se samo troje, od kojih je jedan bio trener u mlađim kategorijama Dinama - završio je Matjaž Kek, pa dodao:

- Pogledajte čime se oni bave. I zadnji put sam upozoravao na teren u Kranjčevićevoj ulici, a oni sada nisu ni pokosili igralište! Pitajte igrače Rijeke i Lokomotive kako se osjećaju nakon ove utakmice.

Mario Tokić bio je puno umjereniji.

- Čestitao bi Rijeci na plasmanu u polufinalu, ova je utakmica opet riješena nakon dvije naše individualne pogreške. I dalje nas suparnici kažnjavaju za svaku pogrešku, vjerujem da je tome došao kraj. Očekujem da će se moja ekipa podići, nakon odlično odigranog drugog dijela nastaviti s dobrim igrama - rekao je strateg domaćih.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi