Obavijesti

Sport

Komentari 210

IMA TKO JAČI? Evo kako je Mirko razbio diva od 180 kg

IMA TKO JAČI?  Evo kako je Mirko razbio diva od 180 kg
12

Mirko Filipović za 50 sekundi koljenom je nokautirao bivšeg sumo hrvača Baruta. Čini se mu leže hrvači jer par sati kasnije u finalu je "legao" i dvostruki svjetski prvak u hrvanju Amir Aliakbari

VIDEO

Dulje je trajao Cro Copov hod prema ringu u Saitama Areni nego estonski div od 180 kila koji je "legao" nakon samo 50 sekundi.

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Pokretanje videa...

00:51

>>> Tekstualni prijenos finalnog meča pratite ovdje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

>> Cro Copov protivnik u finalu - Sve o iranskom Hulku: Doping mu je odnio zlato na SP-u 2013.

>> Kladionice: Bit će jako gusto! Cro Cop 1,70, Aliakbari 2,50

Mirko Filipović izborio je finale Rizin Grand Prixa još jednom impresivnom pobjedom, ovaj put protiv bivšeg sumo hrvača od dva metra! Cro Copa nekoliko sati nakon ove borbe čeka finale protiv Iranca Amira Aliakbarija koji je u drugom polufinalu pobijedio Valentina Moldavskog. 

Baruto nije nasrnuo od prve sekunde kao što je to dosad radio. Prekoputa je ipak bio Cro Cop koji u 43. godini tuče kao nekad u najboljim danima.

Sayonara, Baruto!

Nakon početnog ispitivanja Baruto ipak kreće, naslanja se na Mirka u klinču, ali tu za našeg borca nije bilo prave opasnosti. Osim što se na njega naslonilo 180 kila žive vage. Sjajno se Cro Cop izvukao, sijevnulo je nekoliko koljena od kojih je jedno ravno u jetru i sve je bilo gotovo.

Bolje od ovog nije moglo. Cro Cop se praktički nije ni oznojio i spreman čeka današnji finale. Mirko je i u finalu favorit. Impresionira ne samo njegova sprema, već i taktika. U onom revanšu protiv Gonzage odnekud je izvukao laktove i promijenio je Brazilcu izgled, a sad se iz klinča estonskog diva izvukao sjajnim koljenima za pobjedu.

Mirkova šesta MMA pobjeda u nizu nakon koje je krenuo po pojas Rizina. I to sve s 42 na leđima kad su ga svi već otpisali,a kladionice uoči meča protiv King Moa ismijale. Mirko je taj koji se sad smije.

Zapravo, na trenutak smo vidjeli Aliakbarija kako se smije u finalu. No to je bilo prije meča. Dok ga Mirko strahovitim udarcem nije poslao na "spavanac". Tad mu više nije bilo do smijeha...

>>> KOMENTAR VELIKE POBJEDE Sayonara, veliki Baruto Kaito! Što sad kažete, Jiro Kambe? <<<

K-1 World Grand Prix Finals

>>> Tekstualni prijenos finalnog meča pratite ovdje.

UŽIVO: Mirko protiv Aliakbarija za pojas

  • Kali Tuna izabrala je pogrešnog borca da je sponzorira. Član uprave hrvatske firme u japanskom vlasništvu prognozirao je glatku pobjedu Baruta. Komentar pročitajte OVDJE.
  • PRVA RUNDA: Počelo je! Sretno, Mirko! Nije se Baruto onako zaletio kao što to inače radi. Evo ga, primio je Mirka i drži ga u klinču. KRAJ! Jedno koljeno bilo je dovoljno da estonski div legne! Cro Cop je u finalu nakon 50 sekundi!
  • DURAN DURAN Evo nam poznate melodije. Cro Cop i Wildboys. 
  • BARUTO prvi ulazi u ring! Pjesma je Big in Japan. 
  • SPEKTAKL! Gotovo je uvodna borba. Mirko uskoro ulazi u ring!
  • MIRKO, DERI PO KOLJENU Ako primijetite veći broj low kickova prema lijevom koljenu Baruta, Mirko će to raditi s razlogom. Upravo je zbog tog lijevog koljena Estonac morao napustiti sumo.
  • 7.30 Kreće uvodna borba, a iza nje Mirko i Baruto! Cro Cop je na predstavljanju dobio ovacije. Japanci nikoga nisu pozdravili kao Mirka koji će i danas u Saitami biti kao doma.
  • DIV? NEMA PROBLEMA Mirko je navikao rušiti divove. Nadamo se da će Baruto danas pasti kao i ostali veliki dečki s kojima se Cro Cop susretao u karijeri.
  • 7.15 Počelo je odbrojavanje u Saitama Areni! Mirkova borba je druga po rasporedu. To bi moglo biti brzo pa se pripremite. Ako je netko prespavao zadnja dva dana, Mirko je u Japanu, ide po naslov u Rizing Grand Prixu, a nakon pobjede protiv King Moa čeka ga bivši sumo hrvač, Baruto, Estonac od dva metra i 180 kila.
  • 7.00 Sve je spremno za spektakl! Osama Arena je krcata. Mirko će bez sumnje imati najveću podršku od svih boraca. Cro Cop u Japanu ima status božanstva koji je zaradio legendarnim borbama u K-1, kasnije u PRIDE-u, a sad se vratio i spremniji je nego ikad.
  • UDRI I BJEŽI Taktiku za Baruta nije teško isplanirati. Ono što je teško je provesti je u djelo. I vrapci na grani znaju da se nije pametno hrvati s borcem od 180 kila. Zna to i Cro Cop pa je pripremio nešto što je radio i protiv Boba Sappa, kad je "Zvijer" unosila strah i nitko se nije htio boriti protiv "nje". Mirko je ušao u ring, izbjegao prvi nalet i uspavao Sappa. Slično će pokušati i protiv Baruta. Gerilska taktika "udri i bježi" bit će prava. Samo da pobjegne na vrijeme...
  • OPTIMISTIČNE NAJAVE: Baruto je moj veliki prijatelj i ponosan sam što smo mu sponzori. Uvjeren sam da će srediti i velikog Cro Copa, rekao nam je Jiro Kambe, član uprave hrvatske tvrtke Kali Tuna.
  • Više pročitajte OVDJE.
  • TKO JE BARUTO? Kaido Hoovelson bori se u hlačicama na kojima piše: “Kali Tuna - Croatian success”. Da, upravo je hrvatska tvornica tune sponzor estonskom divu, a na hlačicama mu je i poznati logo s crveno-bijelim kockicama. Više o bivšem sumo hrvaču pročitajte OVDJE.
  • UBOJICA DIVOVA Baruto (32) nikad se nije borio s nekim kao što je Mirko, ali zato se Mirko borio sa sličnim tipom boraca kao što je Estonac. I sve ih je razbio. Padali su Suzukawa (125 kila), Waterman (130 kila), Sapp (149 kila), Hong Man Choi (150 kila), Noirtje (160 kila). Pogledajte OVDJE kako su dosad divovi prolazili protiv Mirka.
  • KAD SE MIRKO BORI? Sve će biti puno ranije nego prekjučer. Nakon uvodne borbe odmah idu polufinala. Cro Cop i Baruto,a iza njih Aliakbari i Moldavski. Mirko bi u ring trebao ući prije 8 sati, a predviđeno je da polufinala završe do 8.30 kako bi se finalisti mogli pripremiti za glavnu borbu između 11 i 12 sati.
  • 7:00 Počinje završni dio Rizin Grand Prixa u Saitama Areni. Na rasporedu je jedna uvodna borba, a onda kreću polufinala. Prvi polufinalni par Cro Cop i Baruto. iza njih u ring ulaze Iranac Amir Aliakbari i Rus Valentin Moldavski. Oba polufinala trebala bi završiti do 8.30 sati, a finale je najavljeno između 11 i 12 sati po hrvatskom vremenu.

Samo da ne legne na Cro Copa

Mirko Filipović u polufinale Rizina ulazi praktički neokrznut. Taktički savršeno odrađena borba protiv King Moa omogućila mu je da bez problema dočeka 180 kila teškog Estonca Baruta u polufinalu Rizinovog Grand Prixa.

Program u Saitama Areni počinje u 7 sati, ide jedna uvodna borba pa odmah polufinala. Prvi polufinalni par su Iranac Amir Aliakbari i Rus Valentin Moldavski, a iza njih u ring ulaze Cro Cop i Baruto.

Finale je isti dan, negdje između 11 i 12 po našem vremenu. Do podneva ćemo znati novog šampiona Rizin Grand Prixa, čovjeka koji će naslijediti lanjskog prvaka King Moa. Sve pratite na našem portalu u tekstualnom live prijenosu.

Baruto Kaito, punim imenom Kaido Höövelson, bivši je sumo borac koji je za potrebe MMA smršavio 25 kila. Zasad ima savršenih 3 -0. Peter Aerts, Kazuyuki Fujita i Tsuyoshi Kohsaka nisu bili ni blizu rješenja protiv nježnog diva, ali Cro Cop je ipak nešto drugo. Možda ima 70-ak kila više od Mirka, ali udaračkim tehnikama za našeg je borca ipak početnik.

Dok ne legne na njega, e onda počinju problemi...
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 210
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u
DIRIGENT RIJEČKE IGRE

Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u

Prvi smo, imamo realne šanse osvojiti naslov, ali o tome se u Rijeci ne razmišlja tako, ispričao je veznjak Rijeke Lindon Selahi i otkrio tko je za njega najbolji igrač u HNL-u