Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Imao sam peh': Stipe završio šesti na Hanžeku; Walsh slavio

None Foto: Marko Lukunic/PIXSELL 6

Dvodnevni spektakl zadnje tri godine počinje bacanjem kugle na zagrebačkim fontanama. Stipe Žunić, brončani s nedavnog Svjetskog prvenstva u Londonu kreće po svoje novo odličje

Svjetski prvak u bacanju kugle, Novozelanđanin Tomas Walsh pobjednik je trećeg Memorijala Ivana Ivančića, natjecanja kuglaša u sklopu međunarodnog zagrebačkog atletskog mitinga održanog u ponedjeljak pored fontana, dok je brončani s nedavnog SP-a u Londonu Stipe Žunić zauzeo šesto mjesto.

Walsh je u svom četvrtom dolasku u Zagreb ostvario treću pobjedu, drugu zaredom, a za taj domet dovoljan mu je bio hitac od 21.50 metara kojega je ostvario u trećoj seriji. Odličan hitac Novozelanđanin je imao i u drugoj seriji kada je bacio samo dva centimetra manje.

Drugo mjesto osvojio je Australac Damien Birkinhead s novim nacionalnim rekordom od 21.35m, dok je treći Poljak Michal Haratyk bacio samo centimetar manje.

Žunić je tijekom natjecanja imao tri ispravna hica, a sva tri su završavala oko 20.50 metara. U drugoj seriji dobacio je do 20.47m, u četvrtoj do 20.66m, što mu je bio i najbolji hitac, a u petoj do 20.60m.

Ti rezultati su gotovo metar kraći od njegova hrvatskog rekorda od 21.48m kojega je postavio ranije ove godine u Splitu, odnosno rezultata s kojim je osvojio broncu na SP u Londonu (21.46m) ranije ovoga mjeseca.

Foto: Calimero Sport

- Dobro sam se osjećao, završio sam ispod očekivanja. Desio mi se mali peh u samom startu. Prvi hitac prošao mi je kroz prste pa mi je malo natečeno. Da nije bilo peha, bilo bi fenomenalno. Kiša je stala baš u pravo vrijeme, svi su bacali sjajno. Bili su na dobrom nivou, žao mi je što se nisam pridružio prvoj trojici. Ovo je najbolje natjecanje u godini - rekao je Stipe za HRT.


KRONOLOGIJA:

Tom Walsh došao je do svoje treće pobjede na Hanžeku u četvrtom nastupu! Novozelanđanin je jednostavno bio predominantan u svakoj seriji! Bacio je 21.50 za pobjedu. Birkinhead je drugi, a Haratyk treći.

KRAJ ZA ŽUNIĆA Stipe je u zadnjoj seriji napravio prijestup i time završio svoj nastup na Hanžeku. Kovacs ga je pretekao pa je sada Stipe šesti.

Haratyk je bacio 21.34 i fali mu samo centimetar do drugog mjesta!

Peta serija donijela je Stipi za šest centimetara kraći hitac nego u četvrtoj. Tih 20.66 i dalje ga drži na petoj poziciji.

Australac Birkinhead ostao je drugi, a Tom Walsh bacio je 21.22. I dalje je prvi!

Poljak Haratyk bacio je na 20.98 i ostaje na trećem mjestu.

Jamajčanin Richards postiže hitac od 21.00, eto ga na četvrtom mjestu.

Evo i Stipe u četvrtoj seriji, dočekan je aplauzom! Ovo je palo na 20.66 i to ga drži na petom mjestu.

Tom Walsh ima 21.50 u trećoj seriji, stalno se podiže!

Richards je sa 20.72 pretekao Žunića i popeo se na četvrto mjesto.

Nije zadovoljan Stipe, treća serija donijela je prijestup. Walsh je i dalje u vodstvu, Stipe je trenutno četvrti.

Tom Wash je prvi sa 21.48, a iza njega je Australac Birkinhead koji je postavio novi australski rekord.

Stipe Žunić nije imao uspješan prvi hitac. Iz drugog pokušaja je bacio kuglu na 20,47 metara, dovoljno za privremeno četvrto mjesto jer ga je Kovacs pretekao.

Nedžad Mulabegović u prva dva pokušaja nije prebacio 18 metara. 

Još jedan hrvatski predstavnik Filip Mihaljević nije izveo ispravan prvi hitac, a drugi je bacio na 19,82 metra.


Nemojte da vas obeshrabri ova kiša. Spektakl na fontanama počinje u 19 sati!!! #NavijejGlasnije #Hanzek2017 #IWCHZagreb2017 #StipeZunic

Posted by IAAF World Challenge Zagreb- "Hanžek" on Monday, August 28, 2017

Dvodnevni spektakl zadnje tri godine počinje bacanjem kugle na zagrebačkim fontanama. 

Komentari (32)
  • Ešli I Hasanbegovič pa šta ne bojkotirate Hanžekoviča on je bio PARTIZAN

    28. 8. 2017,   20:37
  • Zar nitko nije promislio da ako netko prebaci svijetski rekord neće biti priznat zato što se ne baca u regularnim uvjetima.

    28. 8. 2017,   20:10
  • Uvijek peh, ne seri

    28. 8. 2017,   22:00