Obavijesti

Sport

Komentari 38

Bjelica: Benfica je favorit, ali Kovač mi je dao par savjeta...

Bjelica: Benfica je favorit, ali Kovač mi je dao par savjeta...
1

Mislim da je Benfica favorit, ali naše šanse za prolazak su velike. Vjerujem u svoje igrače, u naš rad, u našu disciplinu, koncentraciju i kvalitetu možemo poraziti Benficu, rekao je Nenad Bjelica

VIDEO

Dinamo i Benfica igraju u četvrtak od 18:55, a dan ranije Portugalci od 18 sati imaju posljednji trening uoči utakmice na Maksimiru.

Uoči utakmice oglasili su se i trener 'modrih' Nenad Bjelica i napadač Bruno Petković na pressici.

Pokretanje videa...

26:02

- Presretan sam što moja karijera ide u ovom smjeru - kazao je Bruno Petković na pitanje o hrvatskoj reprezentaciji.

- Mi ne trebamo stavljati nikakve imperative. Vi ste nam uz ovu sezonu stavili epitet povijesnog uspjeha. Nismo svjesni svega ovoga što postižemo, a utakmica s Benficom bit će nam potvrda svega što smo napravili do sad - rekao je napadač Dinama.

Pogledajte fotogaleriju:

16
| Foto: Luka Stanzl/PIXSELL - ILUSTRACIJA

Petković je istaknuo kako je mentalno spreman za utakmicu.

- Ovakve utakmice su jedan veliki gušt, jedno veliko zadovoljstvo i neko veliko opuštanje mi nije ni potrebno. Opušten sam sam po sebi, možda me vi vidite napetog - kazao je Petković.

- Tko god kaže da gleda etapu po etapu laže, ali imamo sjajan stručni stožer na čelu s vrhunskim trenerom i oni nas drže na zemlji. Gledamo utakmicu po utakmicu - rekao je igrač koji se našao na najnovijem popisu Zlatka Dalića.

'Napunio sam pola stadiona'

- Koliko imam prijatelja i poznanika u posljednje vrijeme, mislim da sam riješio ulaznice za pola stadiona. Šalu na stranu, stvarno se veselimo što imamo rasprodan stadion i publiku koja će nam biti veliki vjetar u leđa. Ova momčad sutra ne može dati manje od 100 posto, a ostalo ćemo vidjeti - zaključio je Petković.

Potom se okupljenima obratio Nenad Bjelica te je kazao gdje će gledati utakmicu s obzirom na to da je suspendiran.

'Utakmicu ću pratiti s tribina'

- Utakmicu ću gledati na istom mjestu gdje i nakon isključenja protiv Viktorije, malo više desno, to mi je dopustio Uefin delegat - kazao je Nenad Bjelica.

Bjelica se ne pribojava promjene sustava igre kod Benfice. Oni su na pripremama u Turskoj uigravali nove sustave.

- Benfica je vrhunska momčad koja će nam napraviti poteškoće. Ono što oni rade u Portugalu mi igramo u Hrvatskoj. Trener Benfice kao i ja koristi širok kadar, puno rotira i svima daje šansu - rekao je trener 'modrih'.

'Favoriti su, ali možemo dalje'

- Mislim da je Benfica favorit, ali naše šanse za prolazak su velike. Vjerujem u svoje igrače, u naš rad, u našu disciplinu, koncentraciju i kvalitetu i uz sve te adute možemo poraziti Benficu - uvjeren je strateg Dinama.

- Ne vidim niti kod jednog igrača da je poletio, ili da nije bio onakav kakav je bio na početku sezone - osvrnuo se Bjelica na mentalno stanje svojih igrača pred najveću utakmicu dosadašnje sezone.

- Imali smo neke žute minute ove sezone. Kao protiv Young Boysa, pa čak i protiv izraelske Beer Sheve, ali vjerujem da ćemo zadržati koncentraciju kao protiv Viktorije u drugoj utakmici. Ipak, nešto će se pitati i protivnika.

'Zvao sam Kovača'

- Želim se zahvaliti Niki Kovaču na pomoći. Ne smijem otkriti o čemu smo pričati, ali mi je Niko pomogao s nekim informacijama. Iako, ovo je nova Benfica, novi trener, novi sistem. Ipak, neke informacije su mi jako dobro došle - priznao je Bjelica.

Trener Nenad Bjelica je po završetku pressice poveo večernji trening svojih igrača.

Pogledajte video:

Pokretanje videa...

Dinamov trening uoči Benfice 00:20
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane
DINAMO - OLMISSUM 3-1

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane

Od prve minute nije bilo upitno tko će slaviti u Draženovom domu. Jako su dobro krenuli domaći i nastavili kroz cijeli susret, a Omišanima nisu uspjeli napraviti razliku s golmanom igračem

Iza kulisa Hajdukove potrage za stručnjacima: Slaven Bilić otpao i Hrvat će biti sportski direktor!
BLIŽI SE KRAJ

Iza kulisa Hajdukove potrage za stručnjacima: Slaven Bilić otpao i Hrvat će biti sportski direktor!

Plus+ Početkom sljedećeg tjedna Hajduk bi trebao objaviti ime novog sportskog direktora, taj će čovjek imenovati i novog trenera, a tek potom kreće slaganje momčadi za sljedeću sezonu.
Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća
SVE O BORBI

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća

Prema saznanjima Fury će za borbu zaraditi 105 milijuna dolara, dok će Usik zaraditi 45, ali od toga će donirati milijun i pol dolara za Ukrajinu