Obavijesti

Sport

Komentari 19

Kranjčar: Mijenjat ćemo, vraća se Schifo, Henriquez će igrati

Kranjčar: Mijenjat ćemo, vraća se Schifo, Henriquez će igrati
1

Zlatko Kranjčar najavio je da će u sastavu za Slaven Belupo biti promjena u odnosu na utakmicu s gruzijskim Dinamom. Komentirao je Cico i moguće prodaje igrača

VIDEO

Nakon europskih ispita Dinamo se vraća domaćim natjecanjima. 'Modri' će u trećem kolu Prve HNL u petak od 20 sati ugostiti Slaven Belupo i tako niz pobjeda pokušati preseliti i u prvenstvo. Zlatko Kranjčar najavio je da će biti promjena u sastavu u odnosu na utakmicu s gruzijskim Dinamom.

- Finalista Kupa zavrijedio je pažnju, očekujem da nas čeka vrlo čvrsta utakmica. Ove utakmice do sada neke igrače su nam potrošile. Morat ćemo promijeniti sastav, a ja očekujem da će se alternative nametnuti i dati do znanja da imamo široki kadar. Machada sigurno neće biti, a imamo i problem zamora kod Soudanija i moramo ga malo odmoriti. Potrošio se, puno je radio u napadu, ali i obrani i na treningu sam vidio da ga treba odmoriti. Možda se vrati Schildenfeld da bismo odmorili Sigalija, Pivarić se tek vratio nakon ozljede i treba mu odmor kao i Stojanoviću - najavio je Cico Kranjčar velike promjene te nastavio: 

- Formaciju protiv Slaven Belupa neću mijenjati, ali od toga nismo odustali. Vidjeli smo da su nam završni pas i gol i dalje problem. Možda smo mogli pobijediti i četiri razlike, a nismo to uspjeli jer nismo imali taj pas i gol igrača koji bi to realizirao. Razmišljam stoga da im negdje olakšam, da možda taj široki sustav s krilnim igračima promijenimno, suzimo jer ovako su daleku. No, ponavljam, neću sada mijenjati navike jer nije vrijeme za eksperimente, imamo veliku priliku ući u play-off.

Dinamo je u ovim utakmicama imao problema u veznom redu, protiv Vardara i u obrani...

- Domagoj Antolić ne igra dobro? To je vaša procjena. Ja ne mislim tako, napravio je jako puno dobrih stvari. On je jako bitan igrač, puno radi za momčad prema naprijed, prema nazad... Razmišljam da ga odmorim protiv Belupa jer se potrošio u ovim utakmicama... Jako mi je bitan kao i Machado.

'Jonas je pokazao da je jako koristan'

Uskoro će i pojačanja biti na raspolaganju treneru.

- Lešković i Šitum imaju pravo nastupa, ali nisu još spremni za nastupe, a Šitum se i ozlijedio na pripremama. Jonas se potvrdio, daje čvrstoću u veznom redu, nije tipičan brazilski igrač. Vrlo je jednostavan u pasu i u defanzivnom smislu je jako koristan. Ali Karimi sada dobro izgleda na treningu, ali mislim da mu papiri još nisu spremni pa ga ne možemo ni registrirati.

Angelo Henriquez pao je u drugi plan i trebat će mu neko vrijeme da se razbudi.

- Evo sutra je utakmica, dat ćemo mu priliku da igra. No kada mi igramo s krilnim igračima tako široko kako igramo, Henriquez ili Hodžić su usamljeni u napadu jer su krila široko, a ne mogu dobiti kvalitetne lopte jer su nam krila individualci i idu rješavati situacije da bi sebi otvorili put prema golu. E tu vidim priliku da nešto promijenimo, želim približiti krila napadačima da bi bili opasniji. Soudani još ulazi u sredinu, ali Fernandes bježi na stranu i normalno da su napadači usamljeni. Tu i playmaker mora biti velika pomoć u samoj završnici.

Prođe li Dinamo imenjaka iz Gruzije, prema sadašnjim podacima trebao bi biti nenositelj u ždrijebu.

- Mislim da bi po koeficijentima mi trebali biti nositelji u play-offu. Pogledajte, samo smo mi i Šahtar pobijedili dva razlike, znači da vrijedimo. Ekipe su izjednačene i nema tu velikih favorita.

'Ako nekoga prodamo, morat ćemo i kupovati'

Najavljuju se i nove prodaje pa bi Dinamo mogao znatno oslabljen u nastavak sezone.

- Rog je zanimljiv klubovima, a ako će Ćorić igrati kao što je igrao sigurno će netko baciti oko na njega. Ako se to dogodi, sigurno je da ćemo biti slabiji, ali to je tako. Ne možemo protiv tržišta. To je dobro za klub, ali loše za momčad. Što reći osim da se ja nadam da ih nećemo prodati. Ako ih prodamo, bit ćemo prinuđeni kupovati kvalitetne igrače. Može se ići i drugim putem, s mlađima, ali onda trebamo čekati.

'Niko je sretan, ali i svi koji vole njegov nogomet'

U isto vrijeme kao i Cico, transfer je riješio i sin Niko. Otišao je u Glasgow i zadivio navijače već u prvim utakmicama.

-  Zadovoljan je, igra, nije ozlijeđen, zabio je gol, ali moramo reći da je to ipak bio trećeligaš. Vratio se, a to veseli svakoga tko voli njegov nogomet, a ne samo mene kao trenera i roditelja - nasmijao se Cico.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani