Obavijesti

Sport

Komentari 227

Izjednačeni El Clasico: Ramos je uspio 'poništiti' gol Suareza

Izjednačeni El Clasico: Ramos je uspio 'poništiti' gol Suareza
9

'VATRENI' CLASICO Hrvatska je imala tri predstavnika u El Clasicu, a završeno je remijem poslije golova Suareza i Ramosa. Tako se niz bez poraza Reala produljio na 26 utakmica u La Ligi

VIDEO

Veliki El Clasico završen je bez pobjednika na Camp Nou 1-1. Real je gubio sve do posljednjih trenutaka utakmice, Barcelona prethodno propustila dvije velike šanse za potvrditi pobjedu i stoga im se 'ukazalo' nepisano pravilo - ne zabiješ svoje, primiš gol. Sergio Ramos je u 90. minuti šokirao Camp Nou poslije ubačaja Luke Modrića iz prekida.

VIDEO

Modrić je briljirao od početka utakmice

Već u drugoj minuti viđena je prva sporna situacija. Javier Mascherano startao je na Lucasa Vazqueza, gosti su tražili penal, ali sudac Clos Gomez nije reagirao. Gotovo ništa nije viđeno od igre, kamoli spektakla u prvih dvadesetak minuta.

Obje momčadi držale su sjajnu koncentraciju u svojoj polovici, posebno je kod Reala briljirao Luka Modrić koji je presijecao niz važnih lopti što je omogućavalo Realu brzu tranziciju iz obrane u napad.

Stoga su bili opasnija momčad pa je u 37. minuti stvorena prva opasnost ispred Marc-Andrea Ter Stegena. Tukao je iskosa Cristiano Ronaldo lijevom nogom, ali Nijemac to brani i odbija u korner. Bila je to dobra lopta Modrića u prostor.

Prekid je otključao rezerviranu utakmicu

U 40. minuti sudac je mogao svirati penal za domaće. Carvajala je pogodila lopta u ruku poslije ubačaja Neymara, no sudac Clos Gomez nije imao namjeru svirati penal za domaćina.

Četiri minute poslije, stativa spašava Barcelonu! Benzema je probio s lijeve strane, ubacio loptu u sredinu gdje je Pique reagirao i odbio loptu u stativu. Zatim je Varane zaprijetio iz kornera, ravno u Ter Stegena.

Ipak, očekivalo se puno više od ove utakmice u prvih 45 minuta, a želja za boljim nogometom se i ostvarila. Prekid je otvorio utakmicu u 53. minuti. Zabio je El Pistolero Luis Suarez na asistenciju Neymara. Vazquez nije uspio ispratiti Urugvajca koji je poentirao glavom.

Gosti su odmah proigrali bolje, u 58. minuti Karim Benzema je bio u dobroj situaciji, ali izblokirao ga je Jordi Alba u ključnom trenutku.

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić izašao je iz igre u 60. minuti, umjesto njega je ušao Andres Iniesta. Bila je to solidna partija našeg veznjaka, no Enrique je morao pružiti barem pola sata velikom Iniesti.

Barca promašila dva zicera pa ih Real kaznio

Prva šansa za potvrditi pobjedu Barceloni je stigla u 68. minuti. Neymar je izvozao Carvajala čime se je otvorio zicer, opalio je desnom nogom i to je otišlo puno preko gola.

Genijalno proigravanje Andresa Inieste stiglo je do Messija koji je mogao odlučiti pobjednika. Poslao je loptu pored gola.

Real je imao veliku šansu u 89. minuti. Ronaldo je uspio šutirati glavom poslije ubačaja s lijeve strane, ali Barca je to izblokirala u ključnom trenutku. U međuvremenu, Mascherano je dobio žuti karton zbog prigovora na faul Turana Arde, faula koji je Barci oduzeo bodove.

Iz tog je prekida ubacio sjajni Luka Modrić, na skoku je po standardu najviši bio kapetan Sergio Ramos koji je golom utišao Camp Nou. Tako se Real spasio poraza i produljio niz neporaženosti na 26 utakmica u La ligi te ujedno i zadržao šest bodova prednosti ispred Barcelone.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 227
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani