Obavijesti

Sport

Komentari 59

Rijeka je nezaustavljiva! Derby della Učka oduševio gledatelje

Rijeka je nezaustavljiva! Derby della Učka oduševio gledatelje
7

Derby della Učka bio je pun šansi, dinamike i otvorenog garda s obje strane. Istra ima 15 utakmica bez pobjede, a Rijeci je ovo treći trijumf zaredom. Lov na 2. mjesto žestoko se zakuhao

VIDEO

Rijeka je pobijedila na svojoj Rujevici nakon više od četiri mjeseca, nakon 127 dana! U istinski sjajnom derbiju sa Istrom mogla je trijumfirati i uvjerljivije od 2-0, ali ovo je treća riječka uzastopna pobjeda, sa gol-razlikom 10:1 u zadnje tri HNL utakmice. Rijeka se vratila i djeluje jako dobro!

Pokretanje videa...

00:32

Istina, imala je i Istra nekoliko vrhunskih prigoda no kada se podvuče crta, pobjedi Rožmanove momčadi nema ni najmanjeg prigovora, a Istranima ostaje tužni niz od čak 15 utakmica bez HNL pobjede.

Dva ključna trenutka dogodila su se u vrlo ranoj fazi utakmice, u razmaku od 13 minuta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

1-0 (14') Sjajno je Čolak primio loptu i odigrao za Gorgona, koji je udarcem s 23-24 metra odapeo prema golu Čondrića. Lopta je u letu pogodila Galileu pa odbila najprije u lijevu stativu i onda u gol, golman Istre bio je nemoćan.

2-0 (27') Fantastičan gol iz slobodnjaka s desne strane, s pozicije skraćenog kornera otprilike. Svi u kaznenom prostoru Istre mislili su da će Murić nabaciti loptu no on se odlučio na izravan udarac ljevicom i na kraju je to ispao zaista spektakularan pogodak. Čondrić se protegnuo koliko je mogao, ali bezuspješno.

Derby della Učka donio je sjajan nogomet i Rijekin trijumf čime se borba za drugo mjesto u Prvoj HNL zakuhala do krajnjih granica. Pogledajte tablicu... Pet klubova u četiri boda! Jako gusto je i na dnu: tri posljednjeplasirana kluba imaju isti broj bodova.

U sljedećem kolu Rijeka je opet kod kuće, čeka Varaždin, a Istra ide Hajduku no Bosančić, Obeng i Galilea neće moći igrati zbog danas zarađenih trećih žutih kartona.

Šteta zbog ozljede sjajnog Roberta Murića koji je sredinom nastavka odšepao s travnjaka zbog ozljede zadnje lože. Antonio Čolak također je odigrao jako dobrih 90 minuta, ali dogodila mu se večer u kojoj tu odličnu igru ama baš nikako nije mogao naplatiti pogotkom pred 4.045 gledatelja.

- Bila je odlična utakmica, s obje strane. Nakon dugo vremena domaća pobjeda uz podršku sa svih tribina. Presretan sam! - komentirao je Rijekin trener Simon Rožman.

- Nije bilo panike kad smo imali lošije rezultate, nećemo ni sada u euforiju. Imala je Istra svoje šanse. Sada ćemo se malo odmoriti pa spremiti da se pobjedom nad Varaždinom s još jednom pobjedom oprostimo od naših navijača - rekao je Rožman čija Rijeka sve više sliči na ono što je mladi slovenski trener želio od svog prvog dana na Kvarneru, kad je došao umjesto Igora Bišćana.

Gosti nisu razočarali, ali ipak su - vidljivo lošija momčad od Rijeke.

- Znali smo da će Rijeka krenuti agresivno da odmah usmjeri utakmicu tamo gdje želi i u tome je uspjela. Mi smo uspjeli stvoriti dosta dobrih prilika koje su mogli vratiti utakmicu u neizvjesnost, ali nismo bili precizni, na žalost. Bilo bi dobro da u pauzi uspijemo osnažiti momčad - rekao je trener Istre, Ivan Prelec.

Od izlaska Gorgona s travnjaka kapetan Rijeke bio je Župarić koji uskoro odlazi u Ameriku, u Portland, a još jednu odličnu utakmicu odigrao je riječki poslovođa sa zagrebačkom nogometnom (i novinarskom) diplomom, Tibor Halilović.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM

Pokretanje videa...

zenzacija 10 09:49
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov