Obavijesti

Sport

Komentari 47

Šarić uništio Slovence! Svojim majstorijama donio je pobjedu

Šarić uništio Slovence! Svojim majstorijama donio je pobjedu
7

TREĆA POBJEDA Hrvatska je u trećoj pripremnoj utakmici za EP dobila Sloveniju 85-81 na krilima fantastičnog Darija Šarića. Sloveniji nije mogao pomoći niti sjajni Dončić, naš Šiši ubijao ih je potezima...

VIDEO

 Hrvatska muška košarkaška reprezentacija i u svom je trećem pripremnom susretu pred nastup na ovogodišnjem EuroBasketu ostvarila pobjedu, u susretu 1. kola HEP turnira u Opatiji svladala je Sloveniju sa 85-81 (19-25, 27-20, 21-18, 18-18).

Hrvatsku je, baš kao i na turniru u Orelansu ranije ovoga tjedna, predvodio sjajni Dario Šarić sa 25 koševa, 15 skokova i šest asistencija, a Šarić se posebno istaknuo u posljednje dvije minute kada sa šest koševa, četiri skoka i asistencijom bio najzaslužniji što je zaostatak od 77-78 pretvoren u pobjedu 85-81. Uz Šarića, opet se istaknuo i Bojan Bogdanović sa 23 ubačaja. Kod Slovenije odličan je bio 18-godišnji Luka Dončić sa 27 pogodaka, dok je Edo Murič ubacio 20.

Hrvatska je u svom prvom dvoboju u Opatiji igrala bez kapetana Roka-Lenija Ukića, pa je mjesto u početnoj petorci na poziciji organizatora igre zauzeo Dominik Mavra. S druge strane na istoj toj poziciji bio je izvrsni Goran Dragić, pa su Slovenci mnogo bolje ušli u utakmicu i poveli sa 7-0. Ipak, Mavra se brzo pribrao i s nekoliko asistencija bio među zaslužnijima što je Hrvatska vrlo brzo poravnala na 13-13. Ipak, do kraja prvih 10 minuta Slovenci su s tri trice ostvarili šest pogodaka prednosti.

Slovenska prednost se u drugoj četvrtini povećala i na devet razlike (34-25), no potom su napokon i hrvatski igrači pogodili poneku tricu, točnije Šarić i Simon, pa je rezultat bio poravnat na 37-37. Prvo vodstvo na utakmici Hrvatska je ostvarila doslovno u posljednjoj sekundi prvog poluvremena kada je Ramljak položio za 46-45 na izvrsnu asistenciju Šarića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U trećoj četvrtini Slovenija je ponovno preuzela kontrolu rezultata, vodila sa 61-56, ali Hrvatska je zahvaljujući Bogdanoviću kojemu se otvorio šut napravila seriju 11-2 za vodstvo 67-63 uoči posljednjih 10 minuta.

Kako je Hrvatska za samo minutu i 38 sekundi iskoristila bonus u četvrtoj četvrtini, Slovenija je uspijevala držati egal sve do kraja dvoboja. Ipak, u samoj završnici nije imala odgovor za Šarića. Izvrsno hrvatsko krilo prvo je uhvatilo loptu u napadu nakon promašaja Ramljaka za 79-78 1:54 minute prije kraja, a nakon što je Dončić promašio tricu Šarić je odmah nakon skoka u obrani asistencijom preko cijelog terena pronašao Žorića koji je položio za 81-78. Murič i Dončić su promašili pokušaje trice za poravnanje u sljedećem slovenskom napadu, a Šarić je skočio u obrani i potom pogodio u napadu za 83-78 na ulazu u posljednju minutu. Slovenija se vratila u igru šestom tricom Dončića, a imala i napada za poravnanje ili pobjedu nakon što je Šarić ostao bez lopte 30 sekundi prije kraja.

Murič je promašio tricu za vodstvo, a zatim i Vidmar nije pogodio zicer nakon što je Ramljak neshvatljivo nakon što je uhvatio loptu u skoku bacio loptu pod naš obruč. Nakon Vidmarovog promašaja lopte se dokopao Šarić i s dva pogođena slobodna bacanja riješio pitanje pobjednika.

U nedjelju će u Opatiji igrati Slovenija i Ukrajina, dok će u ponedjeljak turnir okončati susretom Hrvatske i Ukrajine. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener