Obavijesti

Sport

Komentari 162

Dalić objavio: Petković nije na popisu, ali mi je prva pričuva

Dalić objavio: Petković nije na popisu, ali mi je prva pričuva
1

Neki igrači nemaju zadovoljavajuću minutažu ili nisu u formi, naglasio je Dalić. Simon Sluga je treći golman, Marin Leovac i Antonio Milić su za neke iznenađenje, Bartolec i Petković u pričuvi.

VIDEO

Izbornik Zlatko Dalić objavio je popis igrača za početak kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine. "Vatreni" novi kvalifikacijski ciklus otvaraju protiv Azerbajdžana u Zagrebu 21. ožujka i Mađarske s kojom igraju u Budimpešti  24. ožujka.

POPIS ZLATKA DALIĆA

VIDEO 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uzivo: Zlatko Dalic otkriva s kojim snagama ide u ‘lov’ na Euro 2020. godine

Objavljuje 24sata u Ponedjeljak, 4. ožujka 2019.

 

Prvu utakmicu Hrvatska igra 21. ožujka protiv Azerbajdžana u Zagrebu, dok se druga utakmica igra tri dana kasnije protiv Mađarske u Budimpešti.

- Moramo nametnuti posjed i dominirati. Nadam se da će svi biti na raspolaganju, zdravi i odgovorni. Imat ćemo puno loptu u nogama i treba biti strpljiv. Bit će teško probiti bok Azerbejdžana, nemamo puno vremena za rad, ali svjesni smo svoje situacije da smo favoriti. Sve će ovisiti o nama. Bit ćemo strpljivi i na nivo. Očekujem potporu naših navijača te nam takvima ne može ništa - najavio je izbornik Zlatko Dalić utakmicu s Azerbejdžanom.

Lovre Kalinić nema kontinuitet dobrih nastupa u Aston Villi. U osam utakmica na golu engleskog drugoligaša samo je jednom uspio sačuvati mrežu netaknutom, a na to sve se nadovezao i potres mozga kojeg je zaradio na utakmici protiv WBA - hrvatski golman nastradao je u jednom duelu s veznjakom Jakeom Livermoreom potkraj prvog poluvremena. Izdržao je do kraja poluvremena, ali je u nastavku ostao u svlačionici. Nakon toga je već dvije utakmice na klupi.

- Znam da je Kalinić imao dobrih obrana i ono što je pokazao na SP-u i u Ligi nacija je bilo jako dobro. Neki naši igrači nemaju zadovoljavajuću minutažu ili nisu u formi, a vidjet ćemo kad se Kalinić vrati što možemo očekivati, a Bruno Petković je svojim igrama zaslužio pretpoziv.

Mjesto na širem popisu izbornika Dalića prokomentirao nam je i sam Bruno Petković.

- Sigurno da je odličan osjećaj biti u krugu reprezentacije, ovaj pretpoziv izbornika Dalića je dodatni motiv da nastavim s ovim radom i u idućim utakmicama pokažem da imam kvalitetu i znanje biti u reprezentaciji Hrvatske.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije i njegov stožer prate mlađe igrače kako bi izgradili reprezentaciju koja će stasati do EP-a 2020.

- Naši igrači su u formi i to nas raduje. Ima dosta novih imena na našem radaru poput Petkovića i Pongračića. Pratili smo i igrače po HNL-u iz Dinama, Rijeke i Hajduka, a sigurno ćemo ih pratiti i dalje te ovisno o rezultatima i pozvati u reprezentaciju. Drago mi je da je počeo dobro igrati nakon godina lutanja po Italiji i sad mu sve dolazi na naplatu - dodao je Ivica Olić.

Stadion u Budimpešti rasprodan je, a Hrvatsku će u glavnom gradu Mađarske čekati uzavrela atmosfera.

- U Budimpešti nas čeka zahtjevna utakmica, mi smo sad magnet za sve jer dolazimo kao viceprvak svijeta. Jesmo favoriti, ali moramo biti jako ozbiljni i shvaćati svaku utakmicu na takav način. Radimo skauting, pripremamo se za svaku utakmicu jer naša grupa naizgled izgleda lako, ali Mađarska, Slovačka i Wales su nedavno prolazili grupnu fazu Europskog prvenstva te nas sigurno očekuju teški susreti, pogotovo onaj u Budimpešti - osvrnuo se Zlatko Dalić.

Nakon ozljede Šime Vrsaljka počeo se spominjati mogući povratak Darija Srne, ali od toga neće biti ništa. Na poziciji desnog bočnog igrat će Jedvaj, Milić, a možda i Vida, dok je u pričuvi Karlo Bartolec.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 162
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida