Obavijesti

Sport

Komentari 461

'Vatreni' raspucani: Rekordnih 10 komada protiv San Marina!

'Vatreni' raspucani: Rekordnih 10 komada protiv San Marina!
9

Hrvatska nogometna reprezentacija ostvarila je najuvjerljiviju pobjedu u svojoj povijesti. Slabašnog San Marina, 200. reprezentaciju na Fifinoj rang-ljestvici, svladala je 10-0

VIDEO

Izdržao je San Marino na Rujevici (čak) 21 minutu. A onda je primio šest do kraja prvog poluvremena, ukupno deset što znači da je u posljednjoj provjeri prije početka Europskog prvenstva u Francuskoj hrvatska nogometna reprezentacija ostvarila najuvjerljiviju pobjedu u povijesti, 10-0.

Uoči petog gostovanja "vatrenih" u Rijeci Čačića je mogla zabrinuti ozljeda stopera Vedrana Ćorluke na zagrijavanju pa ga je u posljednji čas morao zamijeniti Gordonom Schildenfeldom, ali i činjenica da reprezentacija nije mogla napuniti stadion od 5000 mjesta. I kao da je to malo izbacilo iz takta početnu postavu Hrvatske koja je put do gola Alda Simoncinija tražila nešto više od 20 minuta.

No jednom kad je pronašla, nije prestajala trpati.

Modrić je u 21. minuti počeo golijadu pogodivši Pjacu na putu do mreže. Gol je pripisan Dinamovu krilnom napadaču, što mu je bio prvi u dresu Hrvatske. Do 25. minute zabili smo još dvaput. Mandžukić je prvo iz blizine zabio nakon asistencije Perišića, a potom je Srna bio strijelac nakon katastrofalne reakcije obrane nogometnih liliputanaca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U stanci do novog gola u mreži gostiju dogodio se i jedini njihov korner u 32. minuti, nakon kojega je Subašić imao priliku prvi put igrati loptom. A kad se lopta preselila na suprotnu polovicu, nastavili smo zabijati. Nova dva gola zabio je Mandžukić, oba puta glavom nakon ubacivanja Srne s desne strane u 36. i 38. minuti.

Mandžo je tako upisao prvi "hat-trick" za reprezentaciju, no nije to bio kraj uzbuđenjima do velikog odmora. Zabili smo još jedan, bio je to djelo Ivana Perišića u 40. minuti iz slobodnog udarca s 25 metara za velikih 6-0.

Čačić je u nastavku poštedio Modrića i u igru stavio Kovačića, no to nije usporilo igru "vatrenih". Nakon samo pet minuta nastavka Rakitić je na treću asistenciju Srne zabio sedmi gol, a devet minuta poslije Nikola Kalinić imao je čast zabiti gol koji je kasnije obilježio rekordnu pobjedu naših. Ali ne i posljednji.

Dobio je napadač Fiorentine nešto više od pola sata i fantastično ih je iskoristio. Još je dvaput do kraja zabijao Kale, prvi put u 72., a drugi put u 84. minuti za okruglih 10-0 pa će Čačić zasigurno imati slatke brige uoči početka Eura koga staviti u prvih 11. Dakako da San Marino nije pravo mjerilo, ali ovakva će nam pobjeda svakako donijeti dobru atmosferu uoči vrlo važnog ispita protiv Turske 12. lipnja na Parku prinčeva.

>> Izaberite najboljeg hrvatskog desnog beka u povijesti Eura!

Kronologija: Hrvatska - San Marino 10-0

(Pjaca 21', Mandžukić 23', 36', 38', Srna 25', Perišić 40', Rakitić 50', Kalinić 59', 72', 84')


90' KRAJ! Hrvatska je ostvarila najuvjerljiviju pobjedu u povijesti! San Marino je primio čak deset komada.

84' GOOOL! Još jedan hat-trick! Nikola Kalinić za jubilarnih 10-0! Ubacio je Strinić s lijeve strane, a Kalinić petom majstorski s prve stative pogađa pod prečku.

82' Sijeva sa svih strana u šesnaestercu gostiju, tražimo jubilarni deseti gol.

75' Ante Ćorić i Marko Rog ulaze umjesto Marka Pjace i Milana Badelja.

72' GOOOL! Ispala je lopta golmanu Benedettiniju u duelu s Vidom, no sudac se nije oglasio. Kalinića to nije previše omelo, zabio je deveti gol Hrvatske.

67' I dalje prijetimo i tražimo dvoznamenkastu pobjedu. San Marino nam nije zapucao prema golu.

59' GOOOL! I imamo novi rekord. Strijelac je bio Nikola Kalinić nakon dodavanja Marka Pjace. Ne primimo li gol do kraja utakmice, bit će ovo najuvjerljivija pobjeda hrvatske nogometne reprezentacije u povijesti.

55' Mijenja i Čačić. Izlaze Rakitić, Mandžukić i Srna, ulaze Kramarić, Kalinić i Vrsaljko.

54' Tri zamjene u San Marinu, među njima je i ona golmanska. Kao da je golman bio kriv za torpediranje...

50' GOOOL! Izjednačili smo rekord! Ivan Rakitić zabio je prvi gol na utakmici, a sedmi Hrvatske na treću asistenciju Darija Srne. "Vatrenima" treba još samo jedan gol da postave novi samostalan rekord.

46' Počinje drugo poluvrijeme.

ZAMJENA Prva Čačićeva promjena. Mateo Kovačić umjesto Luke Modrića.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA Nakon nešto laganijeg ulaska u utakmicu, Hrvatska je u 19 minuta slabašnom protivniku zabila šest puta i može se nadati novoj rekordnoj pobjedi od osamostaljenja. Dvaput smo slavili 7-0, protiv Australije 1998. i Andore 2006.

40' GOOOL! Perišić majstorski pogađa iz slobodnjaka! Krasno je pogodio Ivan s 25 metara. Teško bi i neki bolji golman to zaustavio.

38' GOOOL! Replika maloprijašnjeg gola. Srna je opet ubacio, a Mandžo glavom pogodio za hat-trick! Prvi mu je to u dresu hrvatske reprezentacije.

36' GOOOL! Mandžo zabija svoj drugi gol! Ubacio je Srna, a Mandžo se samo naklonio i glavom pospremio loptu u mrežu.

32' Sanmarinci su imali prvi korner na utakmici u 32. minuti. NIje se dogodilo ništa, osim što je Danijel Subašić dodirnuo loptu - prvi put na utakmici.

25' GOOOL! E sad nas je stvarno krenulo. Perišić je ubacio s lijeve strane, branič San Marina propustio je očistiti opasnost, a Srna pogađa za nevjerojatnih 3-0 u samo pet minuta.

23' GOOOL! Blitz-krieg. Modrić je opet obavio pola posla sjajnom dubinskom loptom za Perišića koji na drugoj stativi pronalazi Mandžu, a napadač Juvea iz blizine sprema loptu u mrežu za 2-0.

21' GOOOL! Marko Pjaca dovodi Hrvatsku u vodstvo! Srna je izveo korner na rub šesnaesterca za Modrića koji puca prema golu i pogađa Pjacu, a lopta vara golmana San Marina i ulazi u mrežu posred gola. To je Pjacin prvijenac za "vatrene".

18' Pjaca je od bloka igrača San Marina iz teške situacije pogodio stativu. Igra se "viktorija" na gol amatera, pitanje je vremena kad će pasti i prvi gol u njihovoj mreži.

16' Modrić je prodao tunel dvojici reprezentativaca San Marina pa ubacio na peterac gdje je golman gostiju uhvatio loptu.

10' Bez većih uzbuđenja u prvih deset minuta, očekuje se ofenziva domaćina...

3' Rujevica nije ispunjena do posljednjeg mjesta, na tribinama je oko 3500 ljudi.

1' Počela je utakmica!

OZLJEDA ĆORLUKE Vedran Ćorluka ipak nije spreman za večerašnju utakmicu zbog ozljede na zagrijavanju. U prvih 11 zamijenit će ga Gordon Schildenfeld.

GLAVNI SUDAC Glavni sudac na večerašnjoj utakmici bit će Slovenac Mitja Žganec. Pomoćni suci bit će Tomaž Klančnik i Andraž Kovačič

SASTAVI

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 461
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi