Obavijesti

Sport

Komentari 70

Marcele, kralju: Četvrta kruna i jubilarna 50. pobjeda u karijeri!

Marcele, kralju: Četvrta kruna i jubilarna 50. pobjeda u karijeri!
23

Marcel Hirscher došao je na Sljemenu do jubilarne 50. pobjede u karijeri čime se izjednačio s legendarnim Albertom Tombom. Drugi je bio Michael Matt (+0,05), treći Henrik Kristoffersen (+0,11)

VIDEO

Jubilarnu 50. pobjedu u karijeri ostvario je legendarni austrijski skijaš Marcel Hirscher na Sljemenu! I s bolovima u vratu Hirscher je s dvije sjajne vožnje došao do svoje četvrte krune u Zagrebu.

POGLEDAJTE JAVLJANJE UŽIVO:

10 000 ljudi na Sljemenu: Premijer Plenković jedva našao mjesto! Reporter: Dubravko Miličić

Posted by 24sata Sport on 4. siječnja 2018

Pedesetom pobjedom u karijeri Hirscher se izjednačio s Albertom Tombom na trećem mjestu svih vremena u Svjetskom kupu, a ispred njih po broju pobjeda ostali su samo Šveđanin Ingemar Stenmark (86) i Austrijanac Hermann Maier (54).

Drugo mjesto osvojio je Austrijanac Michael Matt, brat prvog kralja Sljemena Marija Matta iz 2008., koji je nakon vodstva u prvoj vožnji na kraju zakasnio svega pet stotinki. Treće mjesto i svoje prvo pobjedničko postolje u trećem nastupu u Zagrebu ostvario je Norvežanin Henrik Kristoffersen s 11 stotinki zaostatka.

Gužva u vip-loži bila je velika pa tako neki od uglednika iz javnog života nisu mogli pronaći svoje mjesto. Posjećenost muške utrke bila je puno bolja nego ženske, prema procjenama organizatora okupilo se čak 10.000 ljudi.

- Govorimo o stotinkama, jako su male razlike tako da je sreća bila najvažniji faktor. Prošle godine nije bilo tako, gubio sam za te stotinke i tada su mi govorili kako će one biti na mojoj strani sljedeće godine. Tada nisam znao o čemu govore, ali sada vidim da je tako - rekao je Hirscher za HRT nakon utrke i dodao:

- Ja sam ovdje kako bih se natjecao, nisam taktičar. Razmišljam o utrci koja je preda mnom i želim biti najbolji u tome. Nemam prostora za taktiku, samo želim dati 100 posto od sebe. Četvrta kruna? Tri su u banci u mom gradu, a smještene su u sefu gdje se nalaze i druge medalje i trofeji.

Hrvatska je u ovogodišnjem izdanju muške utrke na Crvenom spustu imala petoricu predstavnika, ali nitko od njih nije uspio izboriti drugu vožnju. Najbliže tomu, 49 stotinki, bio je Matej Vidović koji je zauzeo 39. mjesto sa zaostatkom od 3,85 sekundi. Elias Kolega završio je 50. (+4,42), Istok Rodeš 52. (+5,34), a Natko Zrnčić-Dim 60. (+6,17). Samuel Kolega je odustao, dok Filip Zubčić nije nastupio zbog bolesti.

Hirscher je ovom pobjedom učvrstio vodeću poziciju pred Kristoffersenom u poretku discipline (59) te ukupno, gdje ima 94 boda prednosti. Skijaška karavana sada se seli u Adelboden, gdje su ovaj vikend tradicionalno na rasporedu veleslalom i slalom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka