Obavijesti

Sport

Komentari 14

Uzor mladima: Sad sam ja ono što su meni bili Dražen i Goran

Uzor mladima: Sad sam ja ono što su meni bili Dražen i Goran
7

Međunarodni olimpijski odbor Ivanu Baliću je dodijelio nagradu IOC Trophy, koju svake godine dobiju sportaši čiji su nastupi inspiracija mladima u cijelom svijetu...

VIDEO

Na kraju godine u kojoj su ga proglasili najboljim rukometašem u povijesti, Ivano Balić primio je i sasvim posebnu nagradu. Međunarodni olimpijski odbor odlučio je da je baš on inspiracija mladima u cijelom svijetu.

- Zaista mi puno znači ovo priznanje. Sjajan je osjećaj znati da si nekom inspiracija. Kad sam počinjao igrati rukomet, nisam mogao ni pomisliti da će ono što radim nekog inspirirati. Takvo što nije ti ni na kraj pameti. Ali sad, kad su mi dali ovu nagradu, jasno mi je da sam tijekom karijere radio prave korake, da sam stalno išao u pravom smjeru - rekao je Ivano.

Zadnje dane 2010. godine nije proveo u dresu nego u odijelu. Ali bez kravate. Prvo u Koncertnoj dvorani “Vatroslav Lisinski”, na Velikom danu hrvatskoga sporta, pa onda i na proslavi 60 godina Hrvatskog rukometnog saveza.

- Imao sam i ja idole dok sam bio mlad, zato i znam koliko znači biti inspiracija nekome. Što se rukometa tiče, uvijek sam se divio Francuzu Jacksonu Richardsonu, ali imao sam i druge idole. Obožavam sport i pratio sam svaki uspjeh naših sportaša. Odrastao sam uz Gorana, Dražena, Kukoča, Rađu... - kaže Balić, otac malog Dina.

- Zanima i njega rukomet, gleda na televiziji, ali ne želim mu bilo što određivati. Neka sam odluči što želi u životu. Nekim prošlim generacijama sport je na neki način bio spas od ulice, drukčije je to vrijeme bilo. Danas mi se čini da su djeca nekako mirnija, više su doma, ali moj Dino baš se i ne uklapa u tu priču. Voli loptu, stalno trči za njom - uz smiješak kaže Ivano, koji će u siječnju predvoditi Hrvatsku u pohodu na svjetsko zlato. 

Glavni favoriti za zlato na SP-u

Meni su cilj uvijek najviši plasmani, a tako će biti i u Švedskoj. Uvjeren sam da smo glavni favoriti za zlato na ovom Svjetskom prvenstvu, kaže optimistični Ivano Balić.

Život bez Line? Ma sve je super...

Nakon sedam godina izbornik više nije Lino Červar. Zamijenio ga je pomoćnik Slavko Goluža.

- Kakav je život bez Lina? Dobar - ispalio je Ivano uz smiješak, u svom stilu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom