Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vaha i igrači Nantesa uplakani: Nadamo se, smrt nisu potvrdili

None Foto: screenshot/Twitter

Za mene je ovo možda i najteži trenutak u sportskom životu. Nikada nisam čuo da neko ima nešto loše za reći o njemu, bio je stvarno sjajan dečko, pravi ratnik, rekao je potreseni Vahid Halilhodžić

Upravo sam saznao da je potraga prekinuta. Teško je govoriti o tome... Svi smo šokirani, rekao je potreseni Vahid Halilhodžić kada je sa svojim igračima izašao pred navijače Nantesa.

Njegov donedavni napadač Emiliano Sala je bio u avionu koji je nestao na letu iz Nantesa u Cardiff. Potpisao je ugovor s velškom momčadi vrijedan 17 milijuna eura, ali na odredište nije stigao. Od ponedjeljka je trajala potraga, a istražitelji su u četvrtak odlučili da je konačno obustave.

Uvjereni su da ni argentinski igrač ni pilot nisu uspjeli preživjeti pad aviona po velikoj hladnoći.

- On je tako drag, dobar, ljubazan, pun poštovanja. Pravi je ratnik koji je jako puno volio ovaj klub. Imao sam poseban odnos s njim - rekao je Halilhodžić pa nastavio:

- Dugo smo razgovarali na dan njegovog odlaska. Zahvalio mi se, puno toga mi je rekao... Nikada nisam čuo da netko ima nešto loše za reći o njemu, bio je stvarno sjajan dečko.. Veliki dječak.

- Sada više nego ikada moramo ostati ujedinjeni, solidarni. Teško je raditi u ovom trenutku, ali dijelimo osjećaje, tugu. Svi smo se okupili, razgovaramo... Za mene je ovo možda i najteži trenutak u sportskom životu. Bilo je još teških, ali u sportskom životu... Potpuno sam rastresen - nastavio je pričati bivši trener Dinama.

- Poštovat ćemo njegovu obitelj koja još nema potvrdu o smrti, tako da nada još uvijek postoji. Ne znam je 'mršava' ili nije. Čekamo čudo i nadamo se da će uskoro stići. Zbog toga mu ne želimo odati priznanje, niti će biti minute šutnje. Sve dok njegova smrt ne bude potvrđena, čekamo - kazao je emotivni Halilhodžić koji je morao tješiti svoje igrače.

Čini se da je vijest najviše pogodila ganskog napadača Majeeda Warisa koji je plakao u trenerovom naručju.

Nantes je na društvenim mrežama objavio fotografiju transparenta kojeg su ostavili navijači.

- Za obitelj, za Emilijana... Nadamo se i dalje - poruka je francuskog kluba.

Službeno priopćenje objavio je i predsjednik Cardiffa, Vincent Tan.

- Sve nas je šokirala vijest. Radovali smo se što ćemo Emilianu pružiti korak više u životu i karijeri. Oni koji su ga upoznali opisuju ga kao dobrog i skromnog dečka koji je želio ostaviti trag u Premier ligi. Hvala svima na porukama podrške, reakcija iz svijeta sporta je uistinu dirljiva. Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u potrazi i u operaciji spašavanja, nastavljamo se moliti za Emilijana, Davida Ibbotsona i njihove obitelji - stoji u poruci.

Misteriozni nestanak aviona koji nije siguran za prekomorske letove

Emiliano Sala je ušao u avion za Cardiff City nakon što se u Nantesu pozdravio sa suigračima s kojima je tri i pol godine dijelio svlačionicu. Letio je privatnim avionom Piper Malibu PA-46, a u letjelici s jednim motorom je bio još samo pilot, 60-godišnji Dave Ibbotson. Sat i pol nakon polijetanja, u trenutku dok se nalazio iznad Engleskog kanala, avion je nestao s radara i od tada mu se gubi svaki trag.

'TATA, BOJIM SE' Strašno! Poslušajte posljednje riječi igrača iz nestalog aviona

Potraga je obustavljena u četvrtak.

- Unatoč najvećim naporima, nismo uspjeli pronaći nikakav trag aviona, pilota ili putnika.  Morali smo donijeti tešku odluku da završimo potragu. Šanse da je netko preživio u ovom trenutku su jako malene - objavila je u četvrtak policija.

Puno je toga nejasno u slučaju Emiliana Sale i nestalog aviona. Poletio je tek iz četvrtog pokušaja, a nejasno je i zašto je pilot tražio od kontrole leta dopuštenje da se s 1524 metra nadmorske visine spusti na 700 metara bez da je javio da ima nekakvih problema. Model aviona nije siguran za prekomorske letove, posebno noću, a tu je i misterij oko promjene pilota u posljednji tren - jedan je prošao granicu, a drugi je pilotirao.

Foto: The Sun

Posljednja poruka: 'Tata, bojim se'

U četvrtak je objavljena i posljednja glasovna poruka koju je Sala poslao prije nesreće, a u kojoj je rekao kako se boji.

- Mrtav sam umoran. Ovdje u Nantesu sam imao toliko stvari za obaviti, nikako da završim sve... Sad sam u avionu koji izgleda kao da će se raspasti. Idem u Cardiff jer sutra krećemo. Poslijepodne imam  prvi trening s novim suigračima, vidjet ćemo kako će biti - rekao je nogometaš zijevajući, a u glasu se primijeti da je uistinu bio umoran.

- Kako ste vi? Sve u redu? Ako vam se ne javim za sat - sat i pol, ne znam hoće li poslati nekoga da me traži... - nastavio je Sala koji je na kraju iznenada dodao:

- Tata, stvarno se bojim.

Komentari (9)
  • Boriš se cili život uloziš veliki trud i napokon uspiješ ostvariti transfer karijere i onda ovo.. Tuga baš tuga..

    24. 1. 2019,   21:34
  • Kakvo je to odustajanje nakon dva dana istrage,pa nije nestao nečij hrčak...

    24. 1. 2019,   22:02
  • Bem ti e..da sam tamo na obalama sam bi svaki dan proveo u brodici po moru trazio ga..eto tako se osjecam..najradije bi se pokupio i otisao ga trazit kada vidim da su odustali nakon 2 dana..

    24. 1. 2019,   21:20