Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Vaha je bio ljutit, ali nisam mu objašnjavao razloge smjene'

None Foto: Reuters/PIXSELL

Bio je iznenađen i uzrujan, čak ljutit! Pitao je "Zašto?", a ja sam mu iznio samo odluku, bez detaljnog objašnjenja, rekao je predsjednik japanskog nogometnog saveza Kozo Tashima

Japanski je nogometni savez šokantno smijenio Vahida Halilhodžića (65), koji neće voditi reprezentaciju na SP-u u Rusiji.

Predsjednik saveza Kozo Tashima objasnio je odluku ovako:

- Vahid Halilhodžić posvetio je mnogo vremena nogometu, suočio se s igračima, ugradio neke stvari nužne za japanski nogomet, ali nakon utakmica s Malijem i Ukrajinom, osjećam da je komunikacija i povjerenje između igrača i njega blijedjela. Zato sam donio takvu odluku. A sad je teško pronaći novog trenera, pa će momčad voditi Nishino.

Reuters/PIXSELL NEVJEROJATNO Pa zar opet?! Halilhodžić dobio otkaz dva mjeseca prije SP-a

Kako je tekla 'operacija smjena'?

- Susreo sam se s Vahom u Parizu 7. travnja. On je jako osjetljiv na medije, ali rekao sam mu još ranije, od početka naše suradnje, "neće vas smijeniti mediji nego mi, savez." Puno je govorio o budućnosti, ali kad smo donijeli odluku, našli smo se.

- Bio je iznenađen i uzrujan, čak ljutit! Pitao je "Zašto?", a ja sam mu iznio samo odluku, bez detaljnog objašnjenja.

Reprezentaciju će sad voditi Akira Nishino (63), koji je bio uz samuraje na OI u Atlanti 1996. kada su pobijedili Brazil, potom je s Gambom osvojio nekoliko titula, dok nije postao tehnički direktor japanskog saveza.

Komentari (8)
  • strašno, prvo obalu bjelokosti odvede na sp i dobije cipelu 2 mjeseca prije prvenstva, sad ovi, nek pogledaju snimku alžir-njemačka u osmini finala kad su švabe dobile 2-1 nakon produžetaka, a onaj slimani išao kod 0-0 2 puta na neuera koji je istrčavao na 20 metara izbijat loptu, njemci na kraju osvojili naslov....................

    9. 4. 2018,   12:34
  • Vahu za izbornika!!!

    9. 4. 2018,   12:58
  • Ako je pametan stavio je debelu klauzulu za raskidanje ugovora. 1 ga s*ebali, ako su 2. put onda je sam kriv,mogao se barem oparit dobrano, par mil uzeti.

    9. 4. 2018,   13:35