Obavijesti

Sport

Komentari 12

Vaha: Očekujem od Kovačića bum, treba više vjere u sebe...

Vaha: Očekujem od Kovačića bum, treba više vjere u sebe...
1

UVEO GA U DINAMO On je fin, kulturan i jako pristojan dečko. U Madridu će mu sad kad dođe među sve te velike mangupe trebati puno samopouzdanja, kaže Vaha

VIDEO

Mislim da Mateo može uspjeti u Realu. Tamo je puno “dizelaša“ i on im puno može donijeti svojom sjajnom tehnikom, javio nam se iz Tokija Vahid Halilhodžić.

Vaha je u Japanu, danas odlazi na trenerski seminar u Maleziju, ali na portalima stalno prati razvoj situacije oko Matea. Baš je on u rujnu 2010. godine tad 16-godišnjeg kadeta Kovačića priključio prvoj momčadi Dinama.

- Vidjelo se već tad o kakvoj se klasi radi. Imao je sjajnu dubinsku loptu, dominirao je tehnički i rekao sam da mu je mjesto u prvoj momčadi - prisjetio se Vaha.

Kod njega je Kovačić zabio prvi gol za Dinamo, kod njega je počeo svoj put prema Interu, a danas i prema Realu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ja od njega tek očekujem pravi bum. On još nije uspio povezati dvije-tri velike partije zaredom. To mu nedostaje, to mora napraviti sad u Realu. Mora svima dokazati da je veliki igrač - kaže Vaha i savjetuje Kovačića.

- On je fin, kulturan i jako pristojan dečko. U Madridu će mu sad kad dođe među sve te velike mangupe trebati puno samopouzdanja. Ne smije više imati kompleks. Treba više vjerovati u sebe i pomisliti pa mene je doveo jedan Real. Karakter će mu biti jako bitan sad kad je završio u Madridu. Neka preuzima više rizika u igri, neka ne igra toliko na sigurno i zabija više golova - kaže Halilhodžić.

Često je Vaha dok je bio trener Dinama znao reći da se Matea ne uspoređuje s Messijem, da mu se ne tepa da je on “hrvatski Leo“, da mu se ne stvara toliki pritisak. Velika je i značajna bila njegova uloga u razvoju novog igrača Reala.

Kruno Jurčić u dva je navrata u Maksimiru vodio Matea. Kod njega je igrao u Ligi prvaka.

- On je igrajući Ligu prvaka postizao maksimalnu brzinu koju može postići jedan vezni igrač. Bio je u rangu najboljih veznjaka po tom pitanju. Taj njegov prodor s loptom je poseban - rekao nam je Jurčić, koji je prije dvije i pol godine na pripremama u Međugorju Kovačiću obznanio da odlazi u Inter.

Šteta što nije došao u sređeniji klub u tom trenutku. Inter ima svojih bazičnih problema. Kovi treba sređena momčad - kaže Kruno i nastavlja:

- On nije zadnji vezni, pogrešno ga je i stavljati na bočne pozicije u vezi, njegovo je mjesto na centralnim pozicijama, kao klasičnom razigravaču. Mi smo ga u Dinamu svjesno 'gurali' da što prije bude spreman za igranje u velikim klubovima. Mateo je veliki radnik i svaki je poguranac zaslužio. Došao je do top kluba, sad se samo mora uklopiti i naći si mjesto kao Luka Modrić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića