Obavijesti

Sport

Komentari 18

Vahid: Pobijedili smo sami sebe, fali nam mangupluka

Vahid: Pobijedili smo sami sebe, fali nam mangupluka
3

Ivić kaže da ga je lopta pogodila, da je slučajno zabio. Bio sam ljut k'o pas. Navodno još stavlja led tamo gdje ga je lopta pogodila, kaže Vaha

VIDEO

Nakon nesretnog poraza od PAOK-a igračima i treneru Dinama nije se lako vratiti na ligaške obveze. 'Modri' u nedjelju dočekuju Istru.
- Kompleksno je to prebacivanje (s europskih natjecanja na HNL op.a.). Nisu to iste emocije. Vidio sam snimke dvije utakmice Istre i nisu zaslužili biti zadnji.  Imali su toliko šansi i dobrih situacija, ali nisu imali sreće. A mi smo protiv PAOK-a vidjeli što je to - rekao je Vahid Halilhoždić nakon čega su uslijedila pitanja o porazu u Solunu.
- Puno više stvari vidiš nakon prvog poraza nego nakon deset pobjeda. Poraz nas je naljutio, razočarao nas je, ali se ne moramo sramiti onoga što smo pokazali. Možemo biti ponosni. Pa PAOK je eliminirao Fenerbahce, skoro i Ajax, a nama dva puta nisu ušli u 16 - erac. Pa to je za Guinessovu knjigu rekorda. Trebali su imati više želje i prkosa. Ja sam tražio pobjedu 1-0 - jasan je bio Vaha. Uoči susreta upozoravao je na prljavu igru i trikove Grka.
- Ma kakvi su sve to faulovi bili. Mene je u derbiju naljutio jedan igrač Hajduka, a sada deset igrača PAOK-a. Stalno neki prekidi i faulovi - nezadovoljan je bio Dinamov trener te se osvrnuo na strijelca Ivića.
- Ivić kaže da ga je lopta pogodila, da je slučajno zabio. Krivo mi je zbog poraza. Bio sam ljut 'ko pas. S pobjedom u Solunu napravili bi u dvije utakmice ono što 40 godina nisu uspjele ni bolje generacije. Navodno Ivić još uvijek stavlja led tamo gdje ga je lopta pogodila - slikovit je Dinamov strateg.
Dinamo se Bišćanovim kiks potezom vratio starim navikama. Prijašnje greške očito im nisu bile lekcija.
- Rekao sam igračima neka ih boli ovaj poraz jer onda neće dopustiti da se takvo nešto ponovi. Život teče dalje, jedan džoker smo potrošili nadam se da nećemo i drugi. Od svojih igrača tražim više drskosti, dišpeta, samopouzdanja...
Puno se govorilo o paklenoj atmosferi na Toumbasu na što je Vaha samo odmahnuo rukom.
- Pih! Ja nisam vidio nikoga.
Halilhodžić zasluge za pobjedu ne pridaje PAOK-u već sebi samima.
- Trebali smo imati više hrabrosti, da smo zabili jedan gol, zabili bi i drugi. Ja sam tražio pobjedu jer sam analizirao PAOK i vidio sam da možemo pobijediti. Bio sam u pravu. Nije nas pobijedio PAOK već sami sebe. Falilo je mangupluka.
Vaha je obećao igračima da će ih častiti baklavama, ako pobjede. No, od toga nažalost nije bilo ništa.
- I ja bih htio da sam donio baklave i sve počastio - rekao je Vaha i okrenuo sve na humor, onaj poznati bosanski.
- Ima tu i malo dobroga jer bi Adu Kožula bacili na trošak, a ima malu plaću, a ovako smo izbijegli socijalni slučaj.
Spočitavaju mu da je premalo napadao.
- Nisam igrao defanzivo. Imali smo četiri, pet šansi.
Razlika Dinama prije i sad je velika, no Vaha još nije potpuno zadovoljan.
- Zaboravljate od koga su tu sve drhtale tribine, a i od Gyora. Želio bih i ja da to sve malo brže ide. Imat ćemo mi još 'pilula', ali što manje to bolje. Zadovoljan sam kako se igrači ponašaju i kakav je ambijent nakon poraza.
BiH stručnjak bio je zaogrnut Dinamovim šalom protiv PAOK-a.
- Šal sam dobio od navijača koji su me tražili da ga stavim. Nije on donio nesreću, treba prvo gledati od sebe. Imam široka leđa pa mogu to istrpit'. Pitao me netko prije utakmice za prekide. Odmah sam odgovorio nemojte biti 'maler'. Imao sam loš predosjećaj. Ne krivim nikoga jer jedini grešnik sam ja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka