Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vahina presica od sat i pol pred 340 novinara: Moji najteži dani

None Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Dobio sam dosta poruke podrške od igrača, a savez me razočarao. Da, komunikacija je mogla biti bolja, ali nisam imao pojma da je to toliki problem, rekao je Vahid Halilhodžić

Vahid Halilhodžić ostao je šokiran otkazom s klupe Japana, nekoliko dana nije mogao doći k sebi, pa je, logično, otišao u Japan po odgovore. Na dolasku, dočekalo ga je mnoštvo novinara, a prevoditelj se rasplakao! A nakon sastanka s čelnicima saveza, na konferenciji za medije bilo je 340 novinara! Presica je trajala više od 90 minuta!

- Radio sam u Japanu tri godine, sjajna je zemlja i moja obitelj voli Japan, ovdašnju tradiciju, kulturu, povijest, način života... Ali nisam došao kao turist nego napraviti nešto za japanski nogomet - rekao je Vaha i nastavio:

- I nikad nisam mogao ni zamisliti da će odlazak biti ovakav! Ovakva noćna mora! Od 7. travnja proživljavam najteže dane u životu i duboko sam razočaran. Došao sam zbog SP-a i osvojio prvo mjesto u kvalifikacijama. Ali i dalje sam mislio da nam nešto nedostaje. U vrhunskom sam nogometu 45 godina, došao sam, uspio, i odlazim razočaran. Nisu me poštovali.

- U tri godine nisam imao problema, pogotovo s igračima. U stalnoj smo komunikaciji, kako s onima iz inozemstva, tako i s onima koji igraju u Japanu, nazvao sam ih nebrojeno puta. Nikad nisam kritizirao igrače u tri godine, uvijek sam preuzimao odgovornost za loše na sebe. I tražio da se kritizira mene. Ali sam s igračima razgovarao u lice, vrlo otvoreno. Neki su igrači bili iznenađeni time.

- Naporno sam radio da unaprijedim japanski nogomet, bez odmora.

Kako su igrači reagirali na otkaz?

- Dobio sam dosta poruke podrške od igrača, uključujući Makina. A razočarao me savez. Da, možda je naša komunikacija mogla biti bolja, ali nisam imao pojma da je to toliki problem - završio je Vahid Halilhodžić.

Komentari (9)
  • To samo kod nas u Japanu ima.

    27. 4. 2018,   20:43
  • Evo sve mi suza suzu goni.

    27. 4. 2018,   20:24
  • Sad ce i on Mamica okriviti kao i onaj poluamater Susic :))

    27. 4. 2018,   19:36